Καλωδίωση Custom Shop 69 Pickups

mick77

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Μολις παρελαβα αυτους http://www.fender.com/products/search.php?partno=0992114000

Θα τους σεταρω σε STRAT USA το wiring ομως που εχουν μεσα στο κουτι δεν εχει καμια σχεση με το κλασσικο Αμερικανικο.Εχει σημασια ποιο wiring θα κανω ? Ποιο απο τα δυο λοιπον?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
δεν δουλευει  >:( το σκανερ θα το ανεβασω αυριο.Αλλα φαντασου οτι τα 3 ποτ δεν τα ενωνει μεταξυ τους οπως αυτο που βλεπω.Στον ηχο εχει διαφορα?

Σορρυ, αλλά δεν κατάλαβα ούτε ποιο δεν δουλεύει, ούτε ποιο δεν ενώνει τα τρία ποτς, ούτε ποιο βλέπεις... ::)

;D ;D Δεν δουλευει το σκανερ μου και δεν μπορω να σκαναρω το σχεδιο  που ειχε μεσα στους μαγνητες.

Τωρα στο λινκ που εστειλες αν προσεξεις ενωνει με ενα καλωδιο και τα 3 ποτσ μεταξυ τους ,στο σχεδιο που εχω εγω δεν το κανει αυτο.Εψαξα και στο ιντερνετ αλλα δεν το βρηκα πουθενα.Αυτο που με νοιαζει ειναι αν θα επηρεαστε ο ηχος απο το wiring.

Α, ΟΚ, τώρα είσαι πιο σαφής... ;D

Τα ποτς είναι ενωμένα για να γειώνονται... Δεν είναι απαραίτητο ότι θα 'χεις πρόβλημα, αν δεν το κάνεις, αλλά δε χάνεις τίποτα να κάνεις δύο κολλήσεις παραπάνω... Δεν έχει διαφορά στον ήχο, αποτρέπει ένα πιθανό βζζζζζζζζζζ

;)THANKS cultura !!! Τοτε ποιος ο λογος που στο site της Fender εχει διαφορετικα wiring για καθε μοντελο που βγαζει? (Απλα προπαθω να βγαλω καποιοα ακρη) Αν καταλαβα καλα δεν επηρεαζετε  ηχος και η αποδοση των μαγνητων απο το wiring (οταν ειναι σωστο βεβαια) Σωστα? ???

Ο ήχος και η απόδωση των μαγνητών δεν αλλάζουν, απλά η Fender έχει μοντέλα στα οποία με κουμπάκια από δω, κουμπάκια από κει, να μπορούν να παίζουν ο bridge με τον neck ταυτόχρονα, ή όλοι οι μαγνήτες μαζί, ή στα μοντέλα που έχουν διπλό να σπλιτάρει, και διάφορα τέτοια, για τα οποία λογικό είναι να υπάρχει και διαφορετικό wiring...

Αυτό που σου έδωσα είναι το πιο κλασικό wiring για στρατ...

Ρίξε, αν θες μια ματιά εδώ, να δεις τι επιλογές μπορεί να υπάρχουν...

http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/

Οι capacitors (πυκνωτές) ναι, παίζουν ρόλο στον ήχο...

Να ένα θέμα που είχε ανοιχτεί σχετικά με τη μόντα του πυκνωτή πάνω στο volume:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=159632.0

Επίσης, πυκνωτές πάνω στα tone υπάρχουν για να έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στις διάφορες θέσεις το ποτενσιόμετρο... Πάρε κι ένα σάιτ απ' όπου μπορείς να ψωνίσεις κορυφαία ποτενσιόμετρα, μαζί με τους πυκνωτές, αν σ' ενδιαφέρει...

http://www.rsguitarworks.net/cms2/

Καλα μου ειπες εσυ να κανω το κλασσικο wiring να ξεμπερδευω!!!! ;D ;D ;D

Κι εγω που νομιζα πως κατι ξερω απο wiring...............π@$%$@# ξερω !!!

Εχουν ψωμι και τα δυο links.

Μαλλον θα κανω το κλασσικο μιας και η αγωνι γιανα σεταρω τους μαγνητες ειναι μεγαλη και συγουρα αφου ψαχτω παραπανω θα κανω καποιες αλλαγες αργοτερα.Θα κανω πειραματα σε μια part caster mexican που εκανα περυσι με μαγνητες Tex Mex.

Σωστά, κάνε πρώτα το κλασικό, να έχεις μια εικόνα μες στο μυαλό σου για το πώς ακούγεται η κιθαρούλα σου, και μετά είσαι ελεύθερος να της αλλάξεις τον αδόξαστο... ;D

kultura thanks για ολα !!!!!

Αν δεν βαρεθω (που θα βαρεθω δηλαδη !!!!  ;D ;D) θα ανεβασω κλιπακια και απο τις δυο κιθαρες και το υπολοιπο σετ απ μου μιας και πιστευω οτι επιτελους βρηκα τον ηχο που ηθελα.!! ΑΜΗΝ

Μην βαρεθείς, να μας τρέξουν και λίγο τα σάλια... :P

Τέλος πάντων, εγώ έχω και το *&^%#@ σχολείο αύριο...  ::)

Καλό βράδυ να 'χουμε...  ;)

kultura είπε:
Τα ποτς είναι ενωμένα για να γειώνονται... Δεν είναι απαραίτητο ότι θα 'χεις πρόβλημα, αν δεν το κάνεις, αλλά δε χάνεις τίποτα να κάνεις δύο κολλήσεις παραπάνω... Δεν έχει διαφορά στον ήχο, αποτρέπει ένα πιθανό βζζζζζζζζζζ
αν το pickguard σου εχει (που θα εχει) αλουμινενιο αυτοκολλητο στο σημειο που "πατανε" τα ποτενσιομετρα, καλο ειναι να μην τα βαλεις αυτα τα καλωδιακια γιατι τοτε ειναι πιθανο να εχεις πιο πολυ "βζζζ" λογω ground loops. Τα ποτενσιομετρα και ο διακοπτης γειωνονται μεσω του "αλουμινοχαρτου"...  ;)

Το standard wiring μιας Strat ειναι παντα το ιδιο με ελαχιστες διαφορες που εχου να κανουν με το αν θα βαλεις Tone στον bridge ή οχι, ή τελοσπαντων ποιον θα αφησεις χωρις Tone ή αν θα βαλεις σε ολους. Ειναι θεμα ενος καλωδιου πανω στον διακοπτη.

Οι πυκνωτες παιζουν μεγαλο ρολο στη διαμορφωση της "χροιας" του ηχου που θα βγαλουν οι μαγνητες σου. Βασικοτατο ρολο παιζει η πραγματικη τιμη ενος πυκνωτη, η τιμη του ποτενσιομετρου το οποιο τον "ελεγχει", και μικροτερο αλλα υπαρκτο ρολο παιζει και ο τυπος του διηλεκτρικου του πυκνωτη. Περι Tone Caps δες αυτο το παλιο thread.

Thanks

καταλαβα οτι θελει ψαξιμο η δουλει γιατι πολυ απλα η λεπτομερεια κανει την διαφορα σε ολα τα πραγματα τελικα.Μολις τους σεταρα και ειναι σουπερ,γεματος ηχος,ξεκθαρος και με πρσψπικοτητα!!! :D

Ειναι σαφως ποιο καλη απο τους στανταρ τους αμερικανικους που ειχα.Ποιο ξεκαθαροι θα ελεγα.

Τελικά ένωσες τα pots με καλωδιάκια για γέιωση ή τα άφησες να γειώνονται μέσω του αλουμινόχαρτου όπως είπε και ο alderbody? Θόρυβο (γνωστό και ως βζζζζζ) έχεις καθόλου?

Τα ενωσα με καλωδιακια τα ποτς .Καθολου βζζζζζ!!!!!! τιποτα ,κιχ που λενε. ;D ;D  Για low output pickups ειναι super!!!!.   

Εχουν λιγο παραπανω γκαζι απο τους κλασσικους μαγνητες που βαζουν στην Standart Usa Strat

Δεν υπηρχε περιπτωση να σου κανει ουτε βζζζ ουτε τιποτα,απλα αν το guard σου εχει αλουμινοχαρτο η πλακα μεταλλου κτλ,ειναι περιττο να βαλεις και καλωδιο...οχι οτι εκανες κακως που τα εβαλες,απλα αδιαφορο!(αυτα περι ground loops τα ελεγα κι εγω,μεχρι που με ξεχεσε ενας φιλος ηλεκτρολογος μηχανικος...ground loops λεει,σε ενα απλουστατο και κυριως passive κυκλωμα οπως αυτα που χρησιμοποιουνται στις κιθαρες,ειναι αδυνατον να υπαρξουν!)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back