Καλώδιο σύνδεσης κεφαλής - καμπίνας

JollyJokker είπε:
μια που ανοίχτηκε το thread αυτό έχω κι εγώ μία ερώτηση.

πηρά 2nd hand μία κεφαλή η οποία έχει 2 εξόδους για καμπίνα αλλά δεν αναφέρει τίποτα περί stereo ή κανάλια (π.χ. διαφορετική έξοδος για κάθε κανάλι). Η 2x12" καμπίνα μου έχει μία είσοδο. Πώς θα μπορούσα να τα συνδέσω?

Ευχαριστώ
Ποια κεφαλή πήρες; Βρες το manual, αν δεν το έχεις θα το βρεις με google search....

myster_maze είπε:
Ποια κεφαλή πήρες; Βρες το manual, αν δεν το έχεις θα το βρεις με google search....
Τον Μarshall Valvestate 8100 100W έχω. Discontinued σειρα. Thanx, το βρήκα το manual όπως πρότεινες, θα το ψάξω και αν έχω ακόμη απορία... ξέρω που θα σας βρώ ;)

οκ, το μόνο που λέει είναι:

The rear panel features the mains input socket plus

two parallel wired sockets for the connection of

loudspeaker systems, the combined total

impedance of which should not be less than 4

Ohms, eg; two 8 Ohms cabinets in parallel. The

purpose built cabinet for the 8100 is the 140 Watt

compact 4x12 model 8412.

Έχω καμπίνα 2x 12" Celestion Vintage 30 speakers, 100 W mono into 8 Ohms. Φαντάζομαι δε θα υπάρξει πρόβλημα έ? όσω αφορά τη σύνδεση, τις 2 εξόδους της κεφαλής πώς θα μπορούσα να τις αντιστοιχίσω στην μονή είσοδο της καμπίνας? Να χρησιμοποιήσω μόνο μία έξοδο (φαντάζομαι τις 2 θα τις χρησιμοποιούσα για 2 διαφορετικές καμπίνες parallel...)????

Mια χαρά τα λες! Την καμπίνα σου μπορείς να την βάλεις σε όποια θέλεις από τις δύο εξόδους! Αν χρησιμοποιήσεις κι άλλη στα 8Ω θα την βάλεις στην άλλη έξοδο.

Αρκεί τα συνολικά Ωμ, από όσες καμπίνες χρησιμοποιήσεις ή όποια καμπίνα χρησιμοποιήσεις να μην είναι κάτω από 4Ω...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
JollyJokker είπε:
thanx myster_maze  :)
γνωρίζεις βέβαια ότι τα "συνολικά ωμ" δεν πάνε αθροιστικά, αφού παράλληλη είναι η σύνδεση...

ΩΠΑ!!! ΑΚΥΡΟ!!! SOS!

Amp Head: 100W/4Ω

2x12 Cabinet: 120W/8Ω

Κινδυνεύει να γίνει ζημιά? ????????????????????????

:o :o :o :o :o ??? ??? ??? ??? ??? ???

εφαρμόζοντας τους τύπους μου βγαίνου περισσότερα τα αμπερ του ενισχυτη...

αν όντως υπάρξει πρόβλημα θα είναι μόνο σε μεγάλες εντάσεις????

Mην πανικοβάλεσαι!  ;D

the combined total

impedance of which
should not be less than 4

Ohms

Δεν πρέπει να είναι λιγότερο απο 4Ω... όχι να είναι 4Ω!

ναι αλλά τα αμπέρ βγαίνουν:

I(amp)^2= 100 watts /4 Ohms => I(amp)=5

I(cab)^2= 120 watts/8 Ohms => I(cab)=3.88

Αυτό που συμπεραίνω είναι ότι η ένταση του ρεύματος στο output του ενισχυτή είναι περισσότερη από αυτή που μπορούν να αντέξουν τα μεγάφωνα......

Δεν ξέρω γιατί το manual λέει έτσι (ίσως για parallel?) αλλά ψάχνοντας στο internet συμπεραίνω ότι θα έχω ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και μόλις τώρα πήρα την καμπίνα............

ΘΑ ΦΡΙΚΑΡΩ!!!!

please help........

εντελώς λάθος η συλλογιστική σου

αφού ο ενισχυτής σου δίνει 100Β στα 4Ω, στα 8Ω που είναι η καμπίνα δίνει σαφώς λιγώτερα από 100Β, το πολύ 80

και η καμπίνα σου είναι ΠΑΝΩ από 100Β, είναι 120Β

άρα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, ίσα-ίσα, έχεις ιδανικές σχέσεις ισχύος

gdevelek είπε:
άρα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, ίσα-ίσα, έχεις ιδανικές σχέσεις ισχύος
ουφ... ευχαριστώ man!!! Απλά συμβουλεύτηκα αυτόν (2o post):  :o

http://www.guitarmasterclass.net/guitar_forum/index.php?showtopic=8927

εξηγεί δηλαδή ότι το ρεύμα που "περισσεύει" μπορεί να επιστρέψει στον ενισχυτή και να τον κάψει (ανάκλαση)...

αλλά βρήκα και αυτό

http://www.gollihurmusic.com/faq/31-OHMS_AND_IMPEDANCE_FROM_THE_OUTPUT_SPEAKER_PERSPECTIVE.html

το οποίο λέει:

If the speaker cabinet impedance load is higher than the amplifier rating, e.g., an eight ohm cabinet plugged into an amplifier with a minimum impedance load of four ohms, you're cool. You're not getting the amp's maximum output, but don't panic over it. (Again, this applies only to solid-state amps - if you have a tube power amp, the impedance needs to match!)

thanx και πάλι thanx!

(Ώρα να βρώ καλώδιο τώρα όπως και το παλικάρι που άνοιξε το thread)

myster_maze είπε:
Με προλάβανε άλλοι... ηρέμησες?!  ;D
όχι και τόσο.... ακόμα έχω ΕΝΤΟΝΕΣ αμφιβολίες και ανησυχίες... ασ'τα αγχώθηκα...η καρδιάμου πάει να σπάσει... :'(

Απομακρυνθείτε, ξεθάβω. 8)

George L κάνει για σύνδεση κεφαλής-καμπίνας;

Κι αν ναι ποιό; .155 ή .255;

GENIKA TI PROTINETE! ;D

(Ο ebayκαλωδιάς μου με άδειασε και ψάχνομαι). :-\

Πάσα άλλη πρόταση δεκτή.

Γενικά: ψάχνω κάποιον καλό καστομιέρο, ιδανικά: να το πάρω έτοιμο.

Αναγκαία συνθήκη: Τίποτα λιγότερο από Neutrik για connectors.

George L κάνει για σύνδεση κεφαλής-καμπίνας;

Κι αν ναι ποιό; .155 ή .255;

OXI
φυσικα εκτος κι αν θες να κλαψεις τον ενισχυτη σου...

Αναγκαία συνθήκη: Τίποτα λιγότερο από Neutrik για connectors.
ναι περναει πιο...καλα το ρευμα απο τα Neutrick.... ;D ;D

πηγαινε παιδι μου στον ηλεκτρολογο της γειτονιας σου & παρε εκει λιγο χυμα καλωδιο για φωτιστικα (lamp cord)  να καμεις δουλεια σου...(αν τωρα θες σωνει και καλα neutrick βαλε neutrick... :))

Superfunk είπε:
ναι περναει πιο...καλα το ρευμα απο τα Neutrick.... ;D ;D
Μη κοροϊδεύεις! Σα χέλι τινάζεται μέσα στα Neutrik.

;D ;D ;D ;D ;D

Με την φοβερή μου..εμπειρία :-X...ως αδαής συνέδεσα και γώ την ολοκαίνουργια κεφαλή μου με την καμπίνα...με το...καλώδιο για κιθάρα..ο ενισχυτής έχει δουλέψει συνολικά κανα 3ωρο με αυτή τη σύνδεση...αύριο το πρωί θα φτιάξω επιτέλους το κατάλληλο καλώδιο...δεν υπάρχει περίπτωση να του κανα ζημιά ε???

ps : εδώ κάπου ταιριάζει η ατάκα "είσαι τόσο χαζός που κόπηκες στις εξετάσεις αίματος...."

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back