Καλώδια για pots,input,5θέσιο.

panosthemaster

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα στα παιδιά!

Τα φώτα σας!

Μοντάρω απο την αρχή την κιθάρα μου και θέλω να πάρω καλώδια κατάλληλα για συνδεσμολογία.Εχω καποιες ερωτησεις..

1)Τι καλώδιο χρειάζομαι και πώς το ζητάω για αγορά?

2)Μπορώ να χρησιμοποιήσω χάλκινο καλώδιο που ήταν κάποτε σε φωτιστικό ή θα έχω απώλειες?

Ευχαριστώ

2)Μπορώ να χρησιμοποιήσω χάλκινο καλώδιο που ήταν κάποτε σε φωτιστικό ή θα έχω απώλειες?
Φυσικα και μπορεις....γιατι να εχεις απωλειες?

Κάτι άκουσα βασικά για την ποιότητα του ήχου.Κάτι για το oxygen που έχει μέσα ο χαλκός.

Άκουσα βασικά ότι όσο λιγότερο οξυγόνο έχει,τόσο πιο "καθαρός" είναι άρα έχει καλύτερη ποιότητα ο ήχος.

SF σαν γκουρού εδώ μέσα τα φώτα σου! :)

Μια χαρα θα εισαι αρχηγε μου,προχωρα και μην ακους κανενα... ;)

μπορείς να πάρεις με μπλενταζ με αυτό να συνδέσεις την γείωση για θωράκηση του σήματος από διάφορους θορύβους.

Δεν ξέρω αν κάνει τρελλή διαφορά αλλά άμα έχεις όρεξη να κάνεις μία μικρή υπερβολή στο θέμα καλωδίου αυτή νομίζω πως είναι καλή και εύκολη

Παντως εχω ακουσει τα τρελα για τα καλωδια.

Αλλος μου λεει θα καψεις τον μαγνητη,αλλος μου λεει οτι θα ακουγεται σαν σκ@τα

ο καθένας το μακρύ και το κοντό του.  :P

Μεταξύ μας,τώρα που έβαλα πολύφωτου καλώδιο μέσα δεν ξέρω,απλά με τρελαίνει ο ήχος! :P

Έλαμψε ο ήχος! Τα καλώδια πολύφωτου αυτό κάνουν συνήθως. :P

http://postimg.org/image/4pytdfqmn/

An instrument cable (in cross section, above) is designed to handle low power and high impedance;

για πολλούς λόγους όταν αλλάζω καλωδίωση σε μια κιθάρα, προτιμώ καλώδια κιθαρας

Προσωπικα βάζω evidence

Οταν αλλάζω καλώδιο στο πολυφωτο μου, ή στη τοστιέρα βάζω καλώδια ρευματος

(Για φαντασου πχ οι ηλεκτρολογοι στις οικοδομες να βαζανε καλωδια κιθαρας  :o)

http://www.procosound.com/download/whitepapers/Understanding%20Instrument%20Cables.pdf

καλημέρες !!

jkstigma είπε:
Οταν αλλάζω καλώδιο στο πολυφωτο μου, ή στη τοστιέρα βάζω καλώδια ρευματος

(Για φαντασου πχ οι ηλεκτρολογοι στις οικοδομες να βαζανε καλωδια κιθαρας  :o)
Στην οικοδομή χρειάζεσαι διαχείριση τάσης χωρίς απώλειες και φθορές για δεκάδες μέτρα.

Στην κιθάρα διαχειρίζεσαι ένα πολύ μικρό σήμα για κάτι πόντους.

Παρόλα αυτά, αν σου περισσεύουν και σου αρέσει να τα σκας στην Eminence γιατί έτσι νοιώθεις καλύτερα την κιθάρα σου, by all means είμαι μαζί σου και προχώρα και πέρνα της καλώδια κι από καθαρό ασήμι.

Η αλήθεια είναι πώς ο καθένας μας έχει τους λόγους του για ότι κάνει στην κιθάρα του. Και την γνώμη του φυσικά

Αλλα ναι πέρα απο το θέμα του 'τι' νομιζουμε πως ακούμε, "νιώθω" καλύτερα οταν αλλάζω καλώδιο σε μία κιθάρα, να τις βάζω κάποιο καλώδιο που ειναι κατασκευασμένο για αυτή τη χρήση. Ιδιαίτερα αν χρειαστει να αλλάξω καλώδιο σε κάποια κιθαρα που φοραει απο την μάνα της καλωδιο κιθάρας, είναι κρίμα να το αντικαταστήσω με κάποιο καλώδιο ρεύματος  

Προσωπικά σε κιθάρα που ανικατεστησα το καλώδιο που είχε,(λεπτά καλώδια σαν αυτα που συνδεουμε μπαταρίες) με καλώδια κατάλληλα, ακουσα σημαντικη διαφορα.

Τωρα....οικονομικες λύσεις περα απο αυτα που βάζω(evidence οχι eminence) ειναι και αυτά

http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_pickups/Supplies:_Wire,_cables.html

Παρόλα αυτά, αν σου περισσεύουν και σου αρέσει να τα σκας στην Eminence γιατί έτσι νοιώθεις καλύτερα την κιθάρα σου, by all means είμαι μαζί σου και προχώρα και πέρνα της καλώδια κι από καθαρό ασήμι.
φιλε κώστα, δεν μου περισευουν σε καμία περίπτωση

αλλα αν θεωρούμε οτι μας περισευουν αν δωσουμε 10ευρω για ενα μετρο καλώδιο το οποίο θα βγαλει περιπου 4 καλωδιωσεις σε 4 κιθαρες(δηλαδη κοστος 2,5ευρω σε καθε όργανο), τότε μας περισεύουν ακόμα περισσότερο όταν σκάμε λεφτά για αγορά ακριβής κιθαρας...ενω τα χέρια μας δεν παίζουν και τόσο ακριβά

Φιλικους χαιρετισμούς

Μοντάρω απο την αρχή την κιθάρα μου και θέλω να πάρω καλώδια κατάλληλα για συνδεσμολογία
υγ¨:φιλε panosthemaster  σημαντικο ρόλο παίζουν και οι κολήσεις και το ειδος της κόλας

http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_pickups/Special_tools_for_Electronics,_pickups/Soldering/Kester_Pocket-Pak_Lead-free_Solder.html  

εχει και ασήμι :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
jkstigma είπε:
υγ¨:φιλε panosthemaster  σημαντικο ρόλο παίζουν και οι κολήσεις και το ειδος της κόλας

http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_pickups/Special_tools_for_Electronics,_pickups/Soldering/Kester_Pocket-Pak_Lead-free_Solder.html  

εχει και ασήμι :)
Αυτό δεν το είχα δει....

"Kester® is the right solder for guitar wiring"  ;D ;D ;D

Και συνεχίζει βέβαια....

"The 422-428°F (217-220°C) melting point of Kester lead-free solder makes it unsuitable for economy soldering irons. We recommend the Soloman SL-30 Soldering Station for solid, clean, and shiny solder joints."  ;) ;)

Kester® is the right solder for guitar wiring
images

Μεταξύ μας,τώρα που έβαλα πολύφωτου καλώδιο μέσα δεν ξέρω,απλά με τρελαίνει ο ήχος!
Μπροστα στο cloth wire που φορουσαν οι vintage Fender το καλωδιο του πολυφωτου ειναι....Evidence-Mogami & Monster ΜΑΖΙ... ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back