καλυτερη αποδοση λαμπατου ?

tapanari

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Παιδια καλησπερα.Εχω εναν λαμπατο με καθαρο και βρωμικο καναλι ξεχωριστα EQ ,Volume για καθε καναλι και ενα master Volume. Λογω οτι δε μπορω να τον τσιτωσω και τοσο πολυ (50 W) Πως  θα εχω καλυτερη αποδοση να αρπαξουν οσο το δυνατον καλυτερα οι λυχνιες ..... 1. Εχοντας  τα volume (του καθε καναλιου) στο 1 και το master volume στο 4    2.  Εχοντας  τα volume (του καθε καναλιου) στο 4 και το master volume στο 1 ?                                                                                                                                                                                                                                   

εξαρταται απο τον ηχο που θελεις.αλλα και απο τον ενισχυτη σου...οσο πιο ψηλα εχεις το master τοσο πιο πολυ θα ακους τον τελικο (και το...αρπαγμα..των λυχνιων) .

προσωπικα επειδη παιζω μονο με το καθαρο καναλι οποτε χρειαστει να....αντιμετωπισω τετοιους ενισχυτες  βαζω το master στο τερμα (σε ολους τους ενισχυτες ΕΚΤΟΣ απο τους Boogie που ειναι αλλου παππα ευαγγελιο) και ρυθμιζω την ενταση απο το ch vol.

γενικα ετσι πετυχαινεις τα καλυτερα καθαρα.

φυσικα και δεν χρειαζεται να....'αρπαξουν" οι λυχνιες για να εχεις καλα καθαρα ουτε φυσικα υπαρχει περιπτωση στις εντασεις που αναφερεις να...αρπαξουν ποτε οι λυχνιες,για να...αρπαξουν θα πρεπει μαλλον να μετακομισεις σε αλλο σπιτι & φυσικα να φορας ωτοασπιδες αν εισαι σε μια περιμετρο 20 μετρων γυρω απο τον ενισχυτη... ;D.

Superfunk είπε:
...  βαζω το master στο τερμα (σε ολους τους ενισχυτες ΕΚΤΟΣ απο τους Boogie που ειναι αλλου παππα ευαγγελιο) και ρυθμιζω την ενταση απο το ch vol.
Συμφωνώ απόλυτα.

καλημέρα. όταν λες ότι στους boogie δεν βάζεις το master στο full και ότι είναι diaforetiko  θες να εξηγήσεις και σε εμάς που έχουμε boogie τι εννοείς? και πιο είναι ένα καλο overall setting?

Οντως οι λυχνιες δεν προκειται να "αρπαξουν" σε αυτες τις εντασεις. Οποτε οποια ρυθμιση σου ακουγεται καλυτερα, αυτη να χρησιμοποιεις...

για τα καθαρα Ο.κ  η ιδια ρυθμιση ισχυει και οταν θελουμε να χρησιμοποιησουμε το drive του ενισχυτη ? ( master  vol  στο τερμα  και ρυθμιση απο το volume του drive καναλιου)?

SonicBlister είπε:
καλημέρα. όταν λες ότι στους boogie δεν βάζεις το master στο full και ότι είναι diaforetiko  θες να εξηγήσεις και σε εμάς που έχουμε boogie τι εννοείς? και πιο είναι ένα καλο overall setting?
Αφού δεν εμφανίζεται ο SF απαντώ εγώ. Στο manual o κατασκεταστής λέει :

Use the output control to increase or decrease the listening volume. This is also the effects return level control, a point we just thought you should know. Desighned this way, it simply makes for a simpler set up and one less knob to deal with when interfacing your favourite effects. Optimum settings depends on the size of the room you wish to rock, but generally it sounds best with a setting somewhere between 2 and 6 on the output level control.Ελπίζω να σε κάλυψα.

Tα settings των Boogies είναι τόσο μυστήρια (interactive eq, presence, wattage setting, έξοδος μαγνητών, ποιοι διακόπτες είναι τραβηγμένοι ή όχι κλπ κλπ κλπ) που δυστυχώς σε καμία περίπτωση δεν καλύπτεται η απάντηση τόσο εύκολα. Εξαρτάται και από το τι Boogie έχεις (υπάρχουν περίπου... 11 αν μιλάμε ΜΟΝΟ για τους κανονικούς Boogies, και αν πάμε και στους υπόλοιπους Mesas... τo χάος).

teospir είπε:
για τα καθαρα Ο.κ  η ιδια ρυθμιση ισχυει και οταν θελουμε να χρησιμοποιησουμε το drive του ενισχυτη ? ( master  vol  στο τερμα  και ρυθμιση απο το volume του drive καναλιου)?
Όχι, το αντίθετο. Χαμηλώνουμε το master και το drive ρυθμίζεται κατά βούληση...

bloody_sunday είπε:
Tα settings των Boogies είναι τόσο μυστήρια (interactive eq, presence, wattage setting, έξοδος μαγνητών, ποιοι διακόπτες είναι τραβηγμένοι ή όχι κλπ κλπ κλπ) που δυστυχώς σε καμία περίπτωση δεν καλύπτεται η απάντηση τόσο εύκολα. Εξαρτάται και από το τι Boogie έχεις (υπάρχουν περίπου... 11 αν μιλάμε ΜΟΝΟ για τους κανονικούς Boogies, και αν πάμε και στους υπόλοιπους Mesas... τo χάος).
βασικά να πω ότι δεν έχω boogie, έχω μέσα. Road king 2.

δεν τον έχω ψάξει ακόμα, είναι πολύ καινούριος, αλλα σίγουρα σε πολύ χαμηλές έντασης δεν αποδίδει. άμα εξής να προτείνεις κάτι είμαι πρόθυμος να το δοκιμάσω και να ποστάρω video. thnx

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αυτόν δεν τον έχω περιεργαστεί καθόλου σε βάθος... αν μου έλεγες για κάποιον Boogie θα μπορούσα να προτείνω κάτι...  :-\

Επειδη αποκτησα και εγω εναν mesa τωρα προσφατα και παρατηρω οτι δεν ειναι τα πραγματα οπως τα ηξερα ..μηπως θα θελατε να κανουμε ενα θεμα αποκλειστικα για mesa (η υπαρχει?) για να ξεστραβωθουμε και εμεις οι ασχετοι!? :)

ναι καντε ενα θεμα..

προσφατα επαιξε με mesa rectifier και δεν καταφερα να βγαλω ηχο

τεραστιος ενισχυτης...και δυσκολος

οντως το manual ειναι πολυ χρησιμο αλλα τα αγγλικα μου δεν ειναι και τα καλυτερα!

εννοεις να κανω copy paste το link (αυτο το εκανα αλλα δεν βγαζει μεταφραση σε αυτο που βρισκει.)

αν το κατεβασω και κανω copy paste κομματια του σε καποιο μεταφραστη εχω παρατηρησει οτι δεν κανουν καλη μετραφραση σε οσα εχω δοκιμασει μεχρι τωρα

να σου πω την αλήθεια, για εμενα είναι πολύ εύκολο να βγάλω ήχο από τους boogie. και γενικά ότι ενισχυτή και να πιάσω ξέρω να βγάλω ήχο (δεν εννοώ το maximum φυσικά του εκάστοτε ενισχυτή αλλα γενικά). Τώρα όσα για τους μέσα (δεν μιλάω για boogie γιατί δεν έχω εμπειρία) είναι πολύ δύσκολη ενισχυτές. απέχουνε χιλιόμετρα από αυτό που λέμε plug and play - έτσι dld όπως είναι ένας orange η ένας μπρουνέτι. Ο road king 2 είναι ένας ενισχυτής που άμα μάθεις πάνω κάτω που κινείται βγάζει μια πληθώρα ήχων, τόση μεγάλη που εκεί αρχίζει το μπλέξιμο. όλα αυτά βεβαια εγώ τα καταλαβαίνω μέσα στο σπίτι μου σε έντασης πολύ μικρές. θεωρώ ότι άμα τον 'ανοίξω' τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.

Αύριο επιτέλους παο διακοπές για 10 μέρες για ψάρεμα,  otan γυρίσω θα κάτσω να ποστάρω όλα τα settings αναλυτικά που έχω βρει για τον ενισχυτή μου dld τον rdk2 και για τον μέσα boogie recording rectifier ο οποιος είναι ένα διαμάντι αρκεί να ξέρεις  να τον χειριστής.

thnx

εγω παντως , τοσο στον mark 1 που ειχα οσο και στον mark 3 που εχω τωρα , βγαζω μια χαρα ηχο , χωρις εξτρα ρυθμισεις.

φλατ ολα , και τιποτ αλλο.

δεν μου λειπει κατι.

αντιθετως μου περισσευουν 2 πραγματα.

ενταση και ποιοτητα.

;D ;D ;D

(το μονο κουμπακι που εχω τραβηξει εξω ,ειναι το master).

spimav_z είπε:
εγω παντως , τοσο στον mark 1 που ειχα οσο και στον mark 3 που εχω τωρα , βγαζω μια χαρα ηχο , χωρις εξτρα ρυθμισεις.

φλατ ολα , και τιποτ αλλο.

δεν μου λειπει κατι.

αντιθετως μου περισσευουν 2 πραγματα.

ενταση και ποιοτητα.

;D ;D ;D

(το μονο κουμπακι που εχω τραβηξει εξω ,ειναι το master).
αυτό που λες δεν ισχύει για τους μέσα rectifiers. για τους boogie μπορεί.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back