Καλύτερες και μακροβιότερες χορδές για τετράχορδο μπάσο

music man

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ποιές κατα τη γνώμη σας είναι οι καλύτερες μαι μακροβιότερες χορδές για τετράχορδο μπάσο σε τιμές 20-25 ευρώ? (Κυρίως πένα παίζω ροκ ήχο κυρίως) Ευχαριστώ!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τι μουσική παίζεις;

Τι χορδές θέλεις; Flat ή από τις άλλες;

Τον Jamerson τον ξέρεις;

Ροκ αμερική πλευρά 90-00's παίζω κυρίως. Από τις κλασικές θέλω. Ακουσα τον ήχο του Jamerson πολύ ωραίος γιαυτά που παίζει αλλά δε μοιάζει στον δικό μου ήχο...

Και μακροβιότερες και budget δεν γίνεται καθότι οι μακροβιότερες είναι οι coated όπως οι Elixir ή οι DR Extra Life και αυτές φθηνές δεν είναι.

Στα λεφτά που θες, πάρε ένα σοβαρό σετ και πρόσεχέ το (σκούπισμα, fast fret) όσο μπορείς.

Ή βρες κάποια σετ πολύ φθηνών χορδών και άλλαζέ συχνότερα.

Μετά από μεγάλη έρευνα και πειραματισμούς κατέληξα σε αυτές:

http://www.thomann.de/gr/dean_markley_2672_blue_steel.htm?sid=ec4b25522f613440b3abe156ad719085

Μου αρέσει το ηχόχρωμά τους, ιδιαίτερα σε Fender μπάσα και δίνουν ένα στακάτο ροκ ήχο. Με φροντίδα (τακτικό σκούπισμα και καθαρισμό) μπορεί να κρατήσουν πολύ.

Για Music man μπάσα θα πρότεινα αυτές (all time classic):

http://www.thomann.de/gr/ernie_ball_eb2834.htm

Όπως καταλαβαίνεις η επιλογή είναι καθαρά υποκειμενική και εξαρτάται πολύ από το είδος μουσικής, το μπάσο, τον ενισχυτή κλπ.

Πήρα μεταχειρισμένο ένα καλό fender μπασάκι και είχε πάνω κάποιες σχετικά χρησιμοποιημένες χορδές και ακουγόταν ογκόδες και δυναμικό, βάζω σετάκι φτηνές (στο 10-12ε) και ξαφνικά έχασε όλο τον όγκο του και ακουγόταν μεταλλικό αλλά σα ντενεκές κάπως λες και είναι φτηνό όργανο...και το 2ο μου φτηνό μπάσο που φόρεσε τις παλιές χορδές του φεντερ τράνεψε...οπότε λέω μήπως να παιρνα κάποιο πιο σωστό σετ χορδών. Με δάχτυλα βγαίνουν πιο εύκολα σωστά μπάσα με διάφορες ακόμη και παλιές χορδές, ενώ με πένα θέλει περισσότερη προσοχή. Όσο για erniball έχω πάρει στο παρελθόν και θυμάμαι να θερίζουν στην αρχή αλλά "πεθαίνουν" γρήγορα πολύ...σε μια δυο βδομάδες μη πω...

και το 2ο μου φτηνό μπάσο που φόρεσε τις παλιές χορδές του φεντερ τράνεψε...οπότε λέω μήπως να παιρνα κάποιο πιο σωστό σετ χορδών.
Απλα ανακαλυψες και εσυ οτι οι ΠΑΛΙΕΣ χορδες ακουγονται καλυτερα απο τις καινουργιες (εγω εχω να αλλαξω χορδες 8 χρονια... ;D)

Superfunk είπε:
Απλα ανακαλυψες και εσυ οτι οι ΠΑΛΙΕΣ χορδες ακουγονται καλυτερα απο τις καινουργιες (εγω εχω να αλλαξω χορδες 8 χρονια... ;D)
Γιατί ρώτησα εγώ για τον Jamerson πρώτα πρώτα;

Ο άνθρωπος δεν τις άλλαζε παρά μόνον όταν έσπαγαν.

Τις άλλαζε μόνο οταν έσπαγαν γιατί ξαναλέω ο ήχος του ήταν αυτός. Εμένα δε μου αρέσει το μπάσο να είναι μια μουντήλα μόνο θέλω να "γουργουρίζει" όταν πάιζει στο neck και να κρυσταλλίζει όταν παίζω προς bridge πλευρά όπως εδώ...

Υ.γ. Οι παλιές χορδές ακουγόταν κάπως έτσι δεν ήταν δλδ σαν του Jemerson :P

RayDTutto είπε:
Γιατί ρώτησα εγώ για τον Jamerson πρώτα πρώτα;

Ο άνθρωπος δεν τις άλλαζε παρά μόνον όταν έσπαγαν.
Το μπουγαδόσυρμα που είχε στο τόξο του (ούτε είχε σετάρει ποτέ) δεν έσπαγε, ειδικά με τον τρόπο που έπαιζε (με ένα δάχτυλο μόνο, "the hook").

Αλλά δεν θα το κάνουμε και κανόνα ή ευαγγέλιο.

Μπορεί να είναι καλύτερη η παλιά ή η φλατ χορδή στο muted/reggae/xerogotiallo στυλ αλλά πέρα από τα fundamentals δεν μπορεί να δώσει τα overtones ή το στραγαλοgrowl (που ναι ο ParTerryus να μας πει για τις round πάνω σε άταστο) μιας σχετικά καινούριας round.

Ο καθένας ψάχνει τον δικό του ήχο και καλό είναι να πειραματίζεται χωρίς προκαταλήψεις, με τον ήχο του μέσα στη μπάντα, για να δει τι του κάθεται καλά. 

Ισχύει αυτό που λες, τα πάντα μέσα στη μπάντα φαίνονται. Τώρα το θέμα που άνοιξα είναι κυρίως για τις budget χορδές αν κάποια σας κράτησε περισσότερο η ζωντάνια της (για πένα πάντα) ωστε να τσιμπήσω κάτι τέτοιο πχ όπως το παιδί που είπε για τις Dean Markley τις οποίες θα κοιτάξω αν υπάρχουν στο εμπόριο εδω. Γιατί πολλές φορές πέφτουμε στην πλάνη της πολλής διαφήμισης η οποία μπορεί να κρατήσει τα μάτια μας μακρυά από κάτι λιγότερο γνωστό αλλα ποιοτικότερο!

Σε κούτσουρο που απέκτησα πρόσφατα, μου ήρθε με κάτι χορδές όπου η κατάληξη τους (η κλωστή που περιβάλει το τελείωμα τους) είναι χρώματος πορτοκαλί.

Δεν ξέρω τι χορδές είναι- το ψάχνω- άλλα έχουν διάρκεια -ιδιαίτερα στα σούπερ λαδερά δάκτυλα μου και πολύ καλό τόνο. 

Κατά τα άλλα οι GHS Boomers έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις, καθώς και οι Ernie Ball (κλασική αξία), ο οποίες όμως «πέφτουν» γρήγορα, τουλάχιστον στα χέρια μου.

Πάντως, μακρυά από τις φτηνό χορδές, κατά πλειοψηφία σκοτώνουν τον ήχο.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Σε κούτσουρο που απέκτησα πρόσφατα, μου ήρθε με κάτι χορδές όπου η κατάληξη τους (η κλωστή που περιβάλει το τελείωμα τους) είναι χρώματος πορτοκαλί.
Φλατ;

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Σε κούτσουρο που απέκτησα πρόσφατα,,,,
Ε, όχι και κουτσουρο φίλτατε. ;)

Άλλα ακούσαμε αλλά ποιείτε ευβλαβικά τη νήσσαν πιθανώς φοβούμενος την βασκανίαν.

Οφείλετε πάραυτα οφθαλμολουτρικό φωτορομάντζο ή τουβλάχιστον να έρθετε να γνωριστεί και με άλλα παιδάκια....  ;D

Φλατ;
Flat και Terry δεν παν μαζί...  ;)

RayDTutto είπε:
Φλατ;
;D

Εγώ και οι flat είμαστε ασύμβατη έννοια   :D

Round είναι και είναι υπέροχες- ο Yameth που τις είδε, μου είπε ότι είναι Rotosound, αλλά δεν τις έχω βρει- τουλάχιστον googlάροντας.

audiokostas είπε:
Ε, όχι και κουτσουρο φίλτατε. ;)
Ε, ένα απλό, πτωχό πλην τίμιο Jazz bass είναι- μην φανταστείς τίποτα ακρότητες.

audiokostas είπε:
της δεκαετίας του ....... 
Ε, της δεκαετίας... Ας πούμε ότι πάρα ένα έτος είμαστε συνομήλικοι- για αυτό τον λόγο φέρει την κωδική ονομασία «ο συνομήλικος»  ;D

Αλλά, στο θέμα μας. Ποιες είναι αυτές οι χορδές με πορτοκαλί τύλιγμα;

Rickenbacker 45-105. Τις βγαζει η SIT για λογαριασμο της RIC.

Οικονομικες με πολυ καλη διαρκεια ζωης, μαλακες και διαυγη ηχο.

Ακομα και μετα απο 8 μηνες εχουν μια μικρη ζωντανια πανω τους.

Τωρα αν θες κατι ''αθανατο'' αλλα ισως μακρια απο τα γουστα σου (προσωπικα τις εχω σε ενα Fender P bass κ δεν τις αλλαζω) ειναι οι Τhomastik JF344. Μονο αν παιξεις θα καταλαβεις για τι μιλαω!

Trending...

Νέα θέματα

Back