metalfe είπε:
Καλά, με πείσατε!!! ;D
Αλλά να ρωτήσω επειδή είμαι σχετικά καινούργιος στο χώρο… :

Τι είναι η λούπα, το screamer και το booster πεταλι;;; Και η δυνατότητα να συνδέσω μπροστά ή πίσω από τον ενισχυτή, τι διαφορά έχει;;;
aaaa τοσο ασχετος ? Ετσι ημουν κι εγω οταν μπηκα στο φορουμ αλλα μετα απο πολυ βρισιμο που μου ριξανε τα μαθα...
Ακου λοιπον... Ο καθε ενισχητης αποτελειται απο 2 σταδια... Την προενισχυση , τα κουμπακια δλδ που εχει μπροστα με τα μπασα πριμα κτλ και το τελικο σταδιο οπου δεν το βλεπεις...
Υπαρχει η δυνατοτητα λοιπον να χρησιμοποιησεις ενα απο αυτα αν θες... Απο πισω καθε ενισχυτης εχει ενα fxloop...η αλλιως λουπα... αυτο αποτελειται απο το send και το return... Δλδ το send ειναι αν θες να παρακαμψεις το τελικο σταδιο του ενισχυτη και να παρεις μονο την προνυσχηση και να την συνδεσεις με το τελικο μονο σταδιο καποιου αλλου... π.χ.
http://www.thomann.de/gr/engl_e_84050_power_amp.htm
Το πιο συνηθες ειναι παντως να χρησιμοποιεις το τελικο σταδιο του ενισχυτη που θεωρητικα ειναι καπως ουδετερο ηχητικα , μονο θερητικα ομως... Οποτε μπορεις εκει πανω να βαλεις μια πεταλιερα η καποιο πεταλι... Αν και εμενα τα πεταλια μου αρεσουν απο μπροστα... Παντως αν θες να βαλεις μονο μια πεταλιερα και να παρεις τους ηχους απο εκει ( μιλαμε για το προτωτυπο ηχο και οχι για εφε ) τοτε συνδεεις την πεταλιερα στο return οποτε παρακαμπτεις το προενισχυτικο σταδιο και παιζεις μονο με το τελικο... Δλδ τωρα την δουλεια των κουμπιων μπροστα την κανει η πεταλιερα...
Υπαρχουν διαφορα εφε οπου αλλα ακουγονται ωραια απο μπροστα και αλλα παρακαμπτωντας την προενυσχηση... Εγω προσωπικα βαζω το overdrive μπροστα για να boostarei - σπρωξει λιγο το σημα... να το βρωμιζει , να το δυναμωσει εν πασει περιπτωση και τα εφε τυπου delay στην λουπα... Δλδ ενδιαμεσα του send και του return... Οποτε το send και το return συνδεωνται μεσω εσωτερικου κυκλωματος... Δλδ η προενισχυση με την ενισχυση... οκ ?
Βαζωντας εσυ το delay μεταξυ του send και του return στην ουσια φευγει ατοφιο το σημα απο την κιθαρα σου , περναει ατοφιο μεσα απο την προενισχυση παει στο send χρωματιζεται απο το delay και επιστρεφει στο return , ενισχυεται απο το τελικο σταδιο και το ακους εσυ...
Στο πεταλι booster ειναι συνηθως ενα overdrive πεταλι τυπου maxon od808 το οποιο γρεζαρει καπως τον ηχο και σπρωχνει το σημα στο λιγο πιο βρωμικο... Οποτε η προενισχυση μετα του ενισχυτη το κανει πιο γκαζωμενο... Ο 6505+ που θες να παρεις δεν εχει αναγκη απο κατι τετοιο οπως και πολυ αλλοι μεταλλοενισχυτες... Απλα το βαζουμε για να γινει ο ηχος λιγο πιο στακατος , πιο κοφτερος , πιο ξυραφενιος.... Οι περισσοτεροι επαγγελματιας μεταλλαδες το χρησιμοποιουν , ομως ειναι θεμα καθαρα γουστου και δεν υπαρχουν κανονες σε αυτο...
Τελος οτι καταλαβες , καταλαβες....!!!!!!!!