Καινούργιες Fender Standard Made In Indonesia;

Κωνσταντίνος Πέγιος

kpeyos

Moderator
Staff member
Πόντοι
923
new-fender-standard-series-made-in-indonesia-v0-hpqt1jgtsmee1.webp
MII.jpeg

Σώμα Poplar, ταστιέρα Laurel, κεραμικοί μαγνήτες. Κυκλοφόρησαν στο Reverb και σχολιάζονται ήδη σε fora & social

Δεν είναι ότι η Ινδονησία (συγκεκριμένα η Cort) δεν παράγει ήδη εξαιρετικές κιθάρες, γιατί παράγει όντως εξαιρετικές κιθάρες: G&L, PRS, Ibanez, Squier.

Αλλά αυτό που με συγχύζει είναι ότι η Fender Corp. ήδη παρήγαγε στην Ινδονησία πολύ καλές κιθάρες, με το Squier logo. Αυτές οι νέες, που γράφουν Fender στο headstock, φαίνεται να έχουν ίσως... χειρότερα specs...?! Ποιό το νόημα? Τί χάνω? Τί μας κρύβουν...?

! Ποιό το νόημα? Τί χάνω? Τί μας κρύβουν...?
Δε νομίζω ότι χρειάζεται φαντασία για να καταλάβει κάποιος ότι θέλουν να πουλήσουν το headstock σε αυτούς που ντρέπονταν να κυκλοφορούν με Squier 😁

(Eίμαι ένας από αυτούς, αλλά μάλλον προτιμώ μια καλή VM Squier κι ένα logo από Crox Guitars, παρά αυτό το πράμα...🤭)

Τι standard έχουν πάνω τους;
Ιδού η απορία. Μάλλον πρέπει να επενδύσουμε τις αποταμιεύσεις μας σε κιθάρες 1995-2005. Δεν το βλέπω να πηγαίνει καλά το πράμα από δω και πέρα. Κάποιοι ισχυρίζονται ήδη ότι έχουν παραλάβει CS Fender με βαμμένες ταστιέρες για να φαίνεται σκούρο το rosewood.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται φαντασία για να καταλάβει κάποιος ότι θέλουν να πουλήσουν το headstock σε αυτούς που ντρέπονταν να κυκλοφορούν με Squier 😁

(Eίμαι ένας από αυτούς, αλλά μάλλον προτιμώ μια καλή VM Squier κι ένα logo από Crox Guitars, παρά αυτό το πράμα...🤭)

Ιδού η απορία. Μάλλον πρέπει να επενδύσουμε τις αποταμιεύσεις μας σε κιθάρες 1995-2005. Δεν το βλέπω να πηγαίνει καλά το πράμα από δω και πέρα. Κάποιοι ισχυρίζονται ήδη ότι έχουν παραλάβει CS Fender με βαμμένες ταστιέρες για να φαίνεται σκούρο το rosewood.
Απλά αγοράζεις μια squier και βάζεις logo fender.

Korea is the new Japan, Indonesia is the new Mexico&Korea, China is the new Indonesia, Japan is the new US and US is the new Custom Shop. Σε ότι αφορά τα όργανα πάντα.

+1

Kαι η επόμενη Κίνα θα είναι ανατολική Αφρική, make a note.

Φαίνεται ότι ζήλεψαν απ'τις Epiphone inspired by Gibson που έβαλαν το open book headstock και τις πουλάνε στο διπλάσιο - όσο έκαναν μέχρι προσφάτως οι Gibson studio...😝
Όντως πολύ κατώτερα specs από Squier... Καλύτερη θα είναι μια classic vibe!

Τι φτιάχνει τώρα; Κάποιες PRS SE ήξερα, άλλο;
Υπάρχει ΟΕΜ παραγωγή ακόμη, αρκετές απο τις πιο ακριβές Schecter, Jackson, Chapman, Reverend, Duesenberg...γενικά απ'όσο ξέρω η WMI ακόμα καλα κρατεί, το ίδιο και η Crafter, η Peerless δε ξερω τι κανει, η Samick έχει μεταφέρει την περισσότερη OEM παραγωγή της εκτος αλλά νομίζω έχει ακόμα εργοστάσια στην Κορέα και η Cort απλά ειναι Κορεάτικη εταιρεία στα χαρτιά πλεον, η παραγωγή τους έχει φύγει όλη στην Ινδονησία.

Τι φτιάχνει τώρα; Κάποιες PRS SE ήξερα, άλλο;

Kάποιες ΟΕΜ μεταλλοκιθάρες σίγουρα (ESP, Schecter) αλλά νομίζω και άλλες (Eastwood, Gretch, Duesenberg) αλλά με μια επιφύλαξη γιατί αυτά αλλάζουν ανα καιρούς, πχ PRS SE δεν βγάζουν εδώ και χρόνια (λέγεται World Musical Intruments Ltd Co. για όποιον θέλει να μάθει πληροφορίες)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back