Κάτσε να το δούμε κάπως αλλιώς.
Αλ(μ)ο(δο)μπαρ (για κάποιο λόγο μου έρχεσε έτσι στο μυαλό): Έχεις κάποια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ στοιχεία, ή έστω καποια στοιχεία που η κοινή λογική μπορεί να τα δεχτεί (για να μη σου ζητάω και στοιχεία απο το ΤΟΑ), που να λένε ότι η ζώνη ΔΕ σώζει ζωές; Γιατί εγώ δε το βλέπω.
Τώρα το ότι κάποιος σου επιβάλει να φοράς ζώνη αυτό δε χρειάζεται να το καταλάβεις παραπάνω απο το ότι ο δρόμος πάει προς τη μία ή τη άλλη, ή το ότι το φανάρι ανάβει με μια ορισμένη συχνότητα, ή, ή, ή. Μερικά πράγματα υπάρχουν για κάποιο λόγο. Αν εσύ δεν τα καταλαβαίνεις (ο κάθε "εσύ") δε σημαίνει οτι κάνεις ότι γουστάρεις. Μπορείς να ρωτήσεις, να μάθεις, να πας στο συμβούλιο επικρατείας αμα λάχει για να το πολεμήσεις, να ψηφίσες κατα κάποιου νόμου ή του κόμματος που ανέβασε το νόμο κλπ.
Οι νόμοι δεν είναι πάντα δίκαιοι. Είναι εκεί για αποφυγή παρεξηγήσεων: "Κύριε, εδώ περάσατε με κόκκινο και χτυπήσατε ένα άλλο αυτοκίνητο. Μα ξε μα, πονάτε, δεν το είδατε, δε φαίνεται, κλπ, δε μετράνε, λυπάμαι (βασικά ψιλο μετράνε ως ελαφρυντικά, αλλά γενικά μιλάμε εδώ).
Τι ακριβώς συζητάς;
α. Την υποκρισία του κράτους να θέλει το καλό σου; Γιατί νομίζω ότι κάτι τέτοιο υπάρχει σε κάθε οργανωμένη κοινωνία, και στη δική μας.
β. Ότι κάποιος επεμβαίνει στην προσωπική σου ελευθερία;
β1. Αν είναι να σε προστατέψει το κάνει, ναι.
β2. Αν η ελευθερία σου σημαίνει κακό για άλλους προστατεύει τους άλλους, όχι εσένα.
β3. Σιγα την ελευθερία να μη φοράς ζώνη, και σιγά το θέμα. Μία φορά θα συμβεί το ατύχημα, μία φορά θα χτυπήσει κανείς. Γενικά δεν είναι το έγκλημα που σε πάει μέσα ισόβια
γ. Ότι πιστεύεις ότι είναι λάθος να φοράει κανείς ζώνη;
Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, ομολογώ...