Johnny Winter (1944-2014?)

Αργύριος Βασιλείου

Shelter

Δυνατό μέλος
Πόντοι
938
http://consequenceofsound.net/2014/07/r-i-p-johnny-winter-blues-legend-dead-at-70/

Ελπίζω να μην ειναι αλήθεια και όπου να ειναι έβγαινε νέος δισκος με συμμετοχες απο Clapton, Harper, Gibbons, Setzer, Bonamassa, Ricci και Dr. John.

Κατα τα άλλα αν ειναι, έφυγε ένας παιδικος μου ήρωας. Τεραστια μoρφή του RnR, του blues και της σχολής του τεξας εν γενει. Παρα τις στενες συνεργασιες του και συμβολές του στις κυκλοφοριες ιστορικών ηχογραφήσεων μπλουζ καλλιτεχνών, είχε εντελως δικό του στυλ και ήταν απο την παλιά φρουρά των guitar slingers. Προσωπικά θα θυμάμαι κάθε του νότα απο τις συνεργασιες του με τον Muddy Waters, και το αξεχαστο για μένα Progressive Blues Experiment

Αληθεια ειναι δυστηχως. Το εμαθα σημερα το πρωι απο φιλο κιθαριστα που παιζει μαζι του.

Τεραστια απώλεια για τη μουσικη! Πολύ κρίμα :'(

Τεράστια απώλεια. Μέγας. Πέρασε πολλά, τώρα πάει για ξεκούραση.

Jazzjoker είπε:
Μέγας. Πέρασε πολλά, τώρα πάει για ξεκούραση.
Αυτό ακριβώς.

Δεν άντεχα να τον βλέπω έτσι.

Τεράστιος από όλες τις απόψεις.

Η πρώτη μορφή κιθαρίστα που θυμάμαι να μου έχει μείνει από παιδικές αναμνήσεις. RIP

Καμιά φωνή τρομερή δεν είχε για μένα μα μου κανε που έβγαζε τα σωθικά του τραγουδώντας.

Το παίξιμό του ήταν πάθος και ψυχή κι ας είχε πρασινάδες κι αστοχίες σαν τη ζωή μας.

Στο τοπ των αγαπημένων μου δεν ήταν (και το ξέρει εξάλλου και ο dkall που τον λατρεύει) και ψέματα δεν θα πω αλλά το λέω και το ομολογώ πως ένας μικρός Θεός ήτανε για αυτό που έβγαζε εκεί πάνω.

Ο Winter δεν έπαιζε από συνήθεια ή από υποχρέωση αλλά έπαιζε για τον ίδιο λόγο που ανέπνεε ή χτύπαγε η καρδιά του.

Και όταν έπαιζε, έπαιζε ψυχή τε και σώματι.

Η αρρώστια τον έκατσε στη καρέκλα αλλά δεν του πήρε την Firebird από τα χέρια.

Μπορεί και να ζήτησε στο τελευταίο σπίτι του να του βάλουν και την Firebird αγκαλιά για να μην καταφέρει ούτε ο θάνατος να του την πάρει.

Καλό του ταξίδι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
R.I.P............................................... :-[

2567715571_c2a89d92bd_b.jpg

Πρώτη φορά τον άκουσα σε ένα βινύλιο του πατέρα μου και μπορώ να πω ότι δεν με ενθουσιάσαν τα κομμάτια του. Μεχρι που τα άκουσα ξανα και ξανά για 2-3 φράσεις που μου έκαναν εντύπωση και κατέληξε να μου αρέσει όλος ο δίσκος και όλες οι φράσεις του και οι δομές των κομματιών του και όλα. Μεγάλος παίχτης και προχτές έβλεπα κάτι βιντεο από Crossroads και θαύμαζα... Κρίμα...

για μενα η "αγια μου τριαδα" ειναι hendrix, buchanan και winter.

πιτσιρικας ελιωσα ολους του τους δισκους προσπαθοντας να βγαλω φρασεις σολο ρυθμικα.

ηταν ο λογος που αγορασα το phase 90

ηταν ο λογος που αποκτησα Firebird

ηταν ο λογος να παιξω γρηγορα

ηταν ο λογος του να παιζω slide σε κανονικο κουρδισμα

ηταν ο λογος να μαθω να παιζω με πενα και δαχτυλα

ηταν τοσα πολλα για μενα.....

καλο ταξιδι "Δασκαλε" ο Muddy θα σε περιμενει να τζαμαρατε

Θρύλος.

Τον είδα το 2009 στη Γερμανία, ήταν πολύ αδύναμος ήδη. Αλλά άφησε ιστορία και κληρονομιά πίσω του.

Φοιτητής είχα αγοράσει αυτό το άλμπουμ του και είχα μαγευτεί.

[flash=200,200]https://www.youtube.com/watch?v=_XMngkIF1DI

Rest in peace, Johnny...

Οπως και ο gallo (παραπανω )εγραψε ειναι /ηταν  για μενα ενας και μοναδικος Μαζι με τον Αθανατο Τζιμακο Hendrix οι αγαπημενοι μου κιθαριστες.Εχοντας παιξει κατα την διαρκεια της μουσικης μου ενασχολησης πολλα κομματια τους -παντα ενοιθα την ανατριχιλα του πρωτογνωρου οταν τα επαιζα - ας  αναπαυθει εν ειρηνη .Δυστυχως μεγαλωσαμε αρκετα και ενας -ενας φευγουν οι δασκαλοι μας !!Απο που να αρχισω και που να τελειωσω!!!

Σαν επιστεγασμα αυτης της αγαπης που εχουμε πολλοι απο εδω μεσα σε αυτους που εφυγαν απο κοντα μας προτεινω οταν γυρισουν ολοι απο τις τυχον διακοπες τους να οργανωθει μια βραδυα στην μνημη αυτων των 2-3 μουσικων (και οχι μονον) που αφησαν την σφραγιδα τους ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ πανω μας δημιουργωντας ΣΧΟΛΕΣ!!Εξ'αλλου υπαρχουν εδω μεσα καταπληκτικοι κιθαριστες που θα ανταποκριθουν παικτικα (επαξια ) στην προσπαθεια που θα γινει!!Αυτα !Γεια χαρα Johnny Winter !!!

Ναι και γω ειχα σκαλωσει στα νειατα μου με τον Τζονι.Φοβερος.Δεν λυπαμαι που εφυγε ειχε μεινει μισος απο ολες τις αποψεις.Ευχομαι να ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει και γαλανος ο ουρανος οταν τις ριχνει αναμεσα στα συνεφα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back