Έκτορας είπε:
Μιλάς σοβαρά; Για να έχω αισθητική άποψη χρειάζονται... προϋποθέσεις; Για πες μου, πόσα χρόνια μελέτης, πτυχίων και εργασιακής πείρας είναι απαραίτητα (για εσένα, τέλος πάντων) για να δικαιούμαι ΓΝΩΜΗ στο ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ να ακούω;
Και απο που ως που βγάζεις το συμπέρασμα από το γεγονός ότι δεν μου αρέσει ο ήχος του σημαίνει ότι απορρίπτω την δουλειά του ως καλλιτέχνη, ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Μάλλον το μυαλό μου κόλλησε και αδυνατεί να επεξεργαστεί το πρώτο που έγραψες.
Σου απάντησε ευτυχώς και ο Gregg.
Καλά εσύ (εσείς) αυτό κατάλαβες (καταλάβατε);

Όπως είπα
πολύ ξεκάθαρα, είναι καθόλα "νόμιμο" να μη σου αρέσει αυτός ο ήχος
γενικά. Σαν είδος. Είναι η υποκειμενική και καθόλα αποδεκτή σου άποψη εφόσον τον κρίνεις αισθητικά.
Το να λες ότι είναι
μέτριος ο ήχος του όμως, ενώ είναι αυτός που είναι και ενώ εχει αποδειχτεί σε καμιά 50αριά δίσκους και σε καμιά 10.000 live τι ήχο μπορεί να βγάλει, και ενώ είναι διάσημος για το tone shaping του υπό κάθε συνθήκη, δεν είναι ακριβώς υποκειμενική άποψη αλλά μπάσιμο σε αντικειμενικά χωράφια, ιδίως όταν χρησιμοποιούνται αντικειμενικοί χαρακτηρισμοί όπως μέτριος, μετριότητα κττ.
Σαφέστατα είναι δημοκρατικό σου δικαίωμα να λες ό,τι θες, από την άλλη ό,τι λέμε μπορεί να συναντήσει αντίλογο.
Το ξαναλέω, αν πεις ότι δεν μου αρέσει ο Μαρ και ο ήχος και η άποψή του, μέσα με 1000%.
Αν πεις ότι έχει μέτριο ήχο, ακόμη και στο demo της Boss που είναι ξεκάθαρα προωθητικής φύσης, με συγχωρείς αλλά είναι και θέμα τεχνικής φύσης.
Γιατί ο Μαρ εδώ και χρόνια παίζει ζωντανά με πεταλιέρες Boss αποκλειστικά ή παράλληλα με το boutique σετάπ του (τις οποίες πεταλιέρες δεν συμπαθώ ιδιαίτερα για να μη νομίζεις ότι έχω και καμιά κάψα δηλαδή) και έχει πάντοτε άψογο ήχο. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να έχει "μέτριο ήχο". Πρόκειται για ζήτημα αρκούντως αντικειμενικό και διαφορετικό από το να πεις ότι παραβάζει βάθος για τα γούστα σου π.χ. στο οποίο μπορεί και να συμφωνούσα.
Λεπτές διακρίσεις αλλά επειδή ακριβολογώ πάντοτε, ελπίζω να μη μου προσάψετε πάλι αιτιάσεις που δεν με αφορούν για ζητήματα δικαίωματος έκφρασης το οποίο πολλάκις έχω υπερασπιστεί εδώ.