dimsonic είπε:
το 72 ήμουν 15. 5 χρόνια πριν είχε βγεί το sunshine of your love, πολύ λιγότερα πριν είχε βγεί το History of Eric Clapton - δίσκοι των Cream δεν κυκλοφόρησαν ποτέ, και κάτι τέτοια σου κάνανε μπαμ στο κεφάλι. Και κάτω.
Αν δεν το ζήσετε δεν το καταλαβαίνετε. Πολλοί ακούν σήμερα κομμάτια σαν αυτό που γράφτηκαν 50 χρόνια πριν και λένε γμτο κομμάτι. Ξέρετε τι παθαίνεις αν το ακούσεις τότε που βγαίνει?
Άκουσε τώρα μια άλλη άποψη.
Το 1980 βγήκε το Ace of Spades και στην Ελλάδα κυκλοφόρησε κανένα χρόνο αργότερα.
Ήμουν 14 χρονών περίπου όταν ήρθε και το πρωτοάκουσα.
Μπορείς να φανταστείς τι σοκ έπαθα.
Μια μπάντα ζωντανή, που είχε γραμμένους τους μανατζαρέους στα "μην-πω" της, ακατέργαστη όσο δεν πάει, και με έναν leader με τεράστια ιστορία ζωής, ανάλογης της μουσικής τους.
Έτρεχα στα δισκάδικα και έψαχνα να βρω "εισαγωγής" όπως λέγαμε τότε, τους παλαιότερους δίσκους τους.
Πήρα το Bomber το overkill και no sleep till hammersmith ένα κάρο χρήματα (εισαγωγής γιατί δεν κυκλοφορούσαν).
Και σημαίνει αυτό ότι πρέπει όλους να τους συγκρίνω με τους motorhead (που σημαίνει άμεση απόρριψη βέβαια)?
Το γεγονός ότι τζάμαρα live (το δεύτερό μου) το tin pan alley περίπου δύο χρόνια από την στιγμή που βγήκε, σημαίνει ότι πρέπει να συγκρίνω τους πάντες με τον SRV?
Ποιός να επιβιώσει από την σύγκριση?
Όσο για τον χαρακτηρισμό "κατασκευασμένος", σε καταλαβαίνω, αλλά έχω κάποια σχόλια επί του θέματος.
Ποδοσφαιρικά, αλλά ισχύουν σχεδόν στα πάντα.
Μέσι - Ρονάλντο, που συγκρίνονται συχνά από τον κόσμο.
Ο Μέσι είναι ίσως το τελαυταίο απομεινάρι μιας παλιάς εποχής, ο τελευταίος που έχει το ταλέντο αλλά όχι τον κατάλληλο αθλητικό σωματότυπο για υπεραθλητής.
Έτσι ήντουσαν παλιά οι παιχταράδες, και κάνανε πλάκα με τους αθληταράδες-ποδοσφαιριστές.
Προσπάθησε κι απόκτησε την καλύτερη δυνατή ταχύτητα και δύναμη για να υποστηρίξει την μπάλλα που ξέρει.
Ο Ρονάλντο είναι ίσως το πρώτο μεγάλο δείγμα της νέας εποχής.
Αθληταράς απίστευτος, σωματικά προσόντα να φαν και οι κότες.
Έκατσε κι έμαθε μπαλίτσα καλή, επαρκή για να κολακεύει τα τεράστια αθλητικά προσόντα του.
Από δω και πέρα Ρονάλντο (ρομπότ) θα βγαίνουν, όχι Μέσι (καλλιτέχνες).
Κι αν κάποιος έχει αυτό το υπέρμετρο ταλέντο αλλά όχι και τα σωματικά προσόντα να το υποστηρίξει, θα τον τρώει η μαρμάγκα.
Αυτοί που έχουν τα προσόντα, θα μπαίνουν στα "εργαστήρια", για να βγουν οι παιχταράδες του μέλλοντος.
Βάλε και τους μανατζαρέους, τους διαιτολόγους, τους φαρμακοποιούς, κλπ.
Κι εσύ βρε Dim, τι λες?
Ότι ο Πελέ είναι καλύτερος από τον Μέσι.
Ήταν πχ στην εποχή σου ο Πελέ.
Όλοι εκείνης της εποχής το ίδιο λένε.
Μα δεν έχει νόημα πια αυτή η σύγκριση.
Αυτο ισχύει παντού πια.
Και στο tube (και όχι μόνο) γίνεται φανερό αυτό.
Πχ πες μου ποιές συνθέσεις ξέρεις από τους σύγχρονους κιθαρισταράδες.
Πχ. Govan, Hutchings, Abasi, Sfogli, Quayle, κλπ.
Το "αθλητικό" το έχουν καλά, το δημιουργικό όχι και τόσο.
This is 2018 like it or not.
Το αν μου αρέσει εμένα .... είναι μια άλλη ιστορία.