• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Jazz μαγνήτες σε P σχήμα?

funky_bassman

Μέλος
Πόντοι
38
Παιδιά σκέφτομαι να αλλάξω μαγνήτες στο μπάσο μου. Είναι ένα P-bass Special με P&J μαγνήτες... Θέλω να αλλάξω τον μπροστά μαγνήτη και να βάλω κάτι που να έχει ήχο Jazz Bass... Υπάρχει κάτι τέτοιο? Μην μου πείτε για αλλαγή του Pickguard διότι το Pickguard που φοράει είναι βαμμένο σε συγκεκριμένο χρώμα όπως και όλο το μπάσο... :-X

Οτιδήποτε έχετε να προτείνετε ακούω...

warwickplayer είπε:
Δοκιμασε τον Hausell...ολο και κατι θα μπορει να κανει...
Νομίζω πως αυτό θα ήταν η τελευταία λύση αν και είναι δυνατό χαρτί! Θα προτιμούσα όμως αν ήταν κάτι σε Duncan ή σε DiMarzio ;)

funky_bassman είπε:
ένα P-bass Special με P&J
cool  8)

Funky  , δεν έχει και μεγάλη  διάφορα  ο P  από  τον J  στην θέση neck  ηχητικά  ...  τώρα  μαζί,  σαφώς  και έχουν  λίγο διαφορικό ηχόχρωμα  από την κλασική  J,J διάταξη  αλλά  εκεί  είναι  η μαγκιά  ;)

Α! βαλε  καμιά photo  να γουστάρουμε

Γενικά μιλώντας το σχήμα ή η γεωμετρία αν θέλεις των μαγνητών και των μπομπινών μαγνητών παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στον τελικό τους ήχο οπότε αν θέλεις 100% jazz bass ήχο από μαγνήτες διάταξης p φοβάμαι ότι θα δυσκολευτείς λίγο...

Κατα τ' άλλα η συνήθης ζήτηση είναι για το αντίθετο (να ακούγεται ο neck μαγνήτης του jazz σαν p) και εκεί έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες. Αυτό που ζητάς το ακούω να ζητείται πρώτη φορά. 

Γιατι να το κανεις αυτο?

Να βγαλεις εναν παχιο,παχιο...και super κλασσικο μαγνητη μπασου και να βαλεις στη θεση του ενα...μυγοφτυμα... ;D...που εχει και..βζζζζζζ.... ;D

Αστο ησυχο....

kpeyos είπε:
Κατα τ' άλλα η συνήθης ζήτηση είναι για το αντίθετο (να ακούγεται ο neck μαγνήτης του jazz σαν p) και εκεί έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες. Αυτό που ζητάς το ακούω να ζητείται πρώτη φορά. 

Πάντως χωρίς καμιά προσπάθεια , στο δικό μου  jazz  ο neck  ακούγεται  πιο  P  απο του precision μου , βέβαια  μυγάει  λίγο  ;D όπως λέει ο superfunk  αλλά ποιος δίνει σημασία

Για δες και στη Nordstrand (nj4se & nj4sv) ........... αν σε παίρνει  ;)

lgbesios είπε:
Πάντως χωρίς καμιά προσπάθεια , στο δικό μου  jazz  ο neck  ακούγεται  πιο  P  απο του precision μου , βέβαια  μυγάει  λίγο  ;D όπως λέει ο superfunk  αλλά ποιος δίνει σημασία
Υπάρχουν και αξιοπρεπέστατοι noiseless JB μαγνήτες

Έβαλα φώτο για οφθαλμόλουτρο!

Το πρόβλημά μου είναι ότι ο μπροστά μαγνήτης είναι πολύ ΔΥΝΑΤΟΣ και ΜΠΑΣΟΣ για τα γούστα μου... Επίσης δεν μπιστάει μία σε slap (προφανώς θα μου πεις είναι P)... Το άλλο μου πρόβλημα είναι ότι επειδή έχει τεράστια διαφορά (στο Output? στο ηχόχρωμα?) με τον J όταν αλλάζω μαγνήτες η διαφορά με χαλάει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ... Είναι υπέροχοι μαγνήτες και οι 2 που φοράει το μπάσο απλά δεν νομίζω ότι ταιριάζουν μαζί... :-\

Κώστα από αυτά που διάβασα για τον NP4 είναι μάλλον ένας πολύ καλός P μαγνήτης και όχι αυτό που ζητάω... Μπέρδεμα...

F_B.JPG

Μέτρα το output από τους μαγνήτες και βρες το ματσάρισμα που σε ενδιαφέρει.

Τι μαγνήτη έχεις;

Αν σε ενδιαφέρει, κάπου έχω και βόσκει, έναν Wizard Precision trad (http://www.wizardpickups.co.uk/shop.asp?category=Bass&sub=P%20Bass) που τον θεωρώ πολύ καλό και με λογικό output......

audiokostas είπε:
Μέτρα το output από τους μαγνήτες και βρες το ματσάρισμα που σε ενδιαφέρει.

Τι μαγνήτη έχεις;
Πως το κάνουμε αυτό ακριβώς? :-X

Τους εργοστασιακούς φοράει...

http://www.thomann.de/gr/fender_deluxe_pbass_special_mn_bk.htm

Αν βγάζεις άκρη εσύ πες μου κι εμένα... :-X

Νομίζω πως έχει και active ηλεκτρονικά με passive μαγνήτες...

Σόρρυ για το μπέρδεμα αλλά ποτέ δεν με ενδιέφεραν τόσο τα τεχνικά θέματα... :-\

ξεκίνα  απλά    μέτρα  την απόσταση των χορδών  (πατώντας στο τελευταίο τάστο ) από τους πόλους των μαγνητών  και στο neck  και στον  brige  , προφανώς  ο  neck είναι πιο κοντά στις χορδές  , φερ τους  λοιπόν  πάνω κάτω με τους ρεγουλατορους  8)(βίδες που δενουν ,και ρυθμίζουν τους μαγνήτες στο σώμα )  ,ώστε  να έχουν  την ίδια ή περίπου, ένταση  ,αναλόγως τα γούστα σου

lgbesios είπε:
ξεκίνα  απλά    μέτρα  την απόσταση των χορδών  (πατώντας στο τελευταίο τάστο ) από τους πόλους των μαγνητών  και στο neck  και στον  brige  , προφανώς  ο  neck είναι πιο κοντά στις χορδές  , φερ τους  λοιπόν  πάνω κάτω με τους ρεγουλατορους  8)(βίδες που δενουν ,και ρυθμίζουν τους μαγνήτες στο σώμα )  ,ώστε  να έχουν  την ίδια ή περίπου, ένταση  ,αναλόγως τα γούστα σου
Μωρέ αυτό το έχω κάνει... Και ενώ στα db είναι ίδιοι μέσα στην μπάντα όταν παίζω και αλλάζω μαγνήτες κάτι με χαλάει... Ο P δεν μαζεύεται με τίποτα! Και επειδή σκέφτηκα ότι κατά πάσα πιθανότητα ισχύει αυτό που λέει ο SF περί μπουμ μπουμ του μπάσου μήπως τελικά η λύση είναι να αλλάξω μαγνήτη με κάτι που να φέρνει πιο πολύ σε JB... :-\

lgbesios είπε:
Σους... Κόλπο είναι για να το διαβάσει ο Κώστας και να δεχτεί ανταλλαγή με το μπλε/μωβ περλέ JB του... Γιατί νομίζεις έβαλα τη φώτο? Ξέρω ότι γουστάρει τέτοια funky χρώματα! ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back