Με επιφύλαξη σου λέω ότι σε όλα τα φορουμς γίνεται 1 ψιλοπανικός όταν σκάει το όνομα αυτό. Θεωρείται αυτήν τη στιγμή ως η πιο υποτιμημένη μάρκα στην Ιαπωνία και μάλιστα πολλοί τις παρομοιάζουν με την περίπτωση των ΤΟΚΑΙ LOVE ROCK.
Στην Ιαπωνία ήδη είναι ανάρπαστες. Μάλιστα "φίλος" μου Γιαπωνέζος μου είπε ότι η συγκεκριμένη (lp 117-ctm) είναι ισάξια της eclipse σειρά standar της esp. Μάλιστα προς αποφυγήν διαφόρων που θα πεταχτούν, απλά θα θυμίσω ότι ο συγκεκριμένος είναι κάτοχος της
horizon II-ctm custom, κιθάρα που θεωρείται η ναυαρχίδα της esp (και δεν κυκλοφορεί πέραν Ιαπωνίας).
Το θέμα είναι ότι αφενός η esp δεν βγάζει πολλά τέτοια μοντέλα (η edwards ανήκει στην esp) και αφετέρου δεν βγαίνουν πέραν της Ιαπωνίας, καθώς θα κυνηγηθούν εξαιτίας του νόμου περί πατεντών, τον οποίο και κατάφορα παραβιάζει εις βάρος της
gibson, αλλά ταυτόχρονα δεν ισχύει στην Ιαπωνία (και γιαυτό οι διάφορες τοκαι, ναβιγκειτορ κλπ κλπ). Έτσι μόνος τρόπος είναι μέσω ebay (που η μοναδική που βρήκα εξαφανίστηκε σε 2 ημέρες), είτε από κάποιο μαγαζί.
Το Sales including tax price δεν το λαμβάνεις υπόψην σου, καθώς είναι εσωτερικά της Ιαπωνίας. Σύνολο με μεταφορικά η κιθάρα έρχεται στα 109,600 Y, δλδ 693¤, σύμφωνα πάντα με το μειλ που μου έστειλαν. Αν σε αυτήν την τιμή αποκτήσω κιθάρα που έστω προσεγγίζει την ποιότητα της standar esp (όπου παρεπιπτώντως θεωρώ την eclipse ανώτερη ποιοτικά από τις
gibson lp τώρα) και είναι σαφώς ανώτερη της ltd, τότε για μένα τα αξίζει. Χώρια που αυτός ο γνωστός μου θα πάει και θα τις δοκιμάσει, για να δώσει εντολή (και καλά) στο μαγαζί, να μου στείλει την καλύτερη... :?
Προσοχή τα παραπάνω ισχύουν για τη συγκεκριμένη κιθάρα. Και οι υπόλοιπες οι edwards θεωρούνται πολύ καλές, αλλά βρίσκονται μεταξύ της ltd και standar esp (όχι δλδ ισάξιες με τις standar).
EDIT: Ψυχίατρε μην μπαίνεις από από τις μεταφρασμένες σελίδες, γιατί σκαλώνουν και ως λινκ σκάει η αρχική του μαγαζιού. Με τις γιαπωνέζικες αν πας τον κέρσορα σιγά σιγά πάνω στα λινκ και δεις στην μπάρα χαμηλά στον browser σου (που δείχνει το πόσο γρήγορα φορτώνει η σελίδα), θα δεις τα λινκ στα αγγλικά, οπότε θα πλοηγηθείς.
Πάντως επειδή δεν μπορείς να δεις όλα τα χρώματα και όλες τις επιλογές, έμπα εδώ
http://www.espguitars.co.jp/index2.html Είναι η γιαπωνέζικη σελίδα της esp. Στα αριστερά είναι όλες οι μάρκες που της ανήκουν. Ρίξε μια ματιά, ακόμη και στην ίδια την esp να δεις τι εργαλεία δεν εξάγονται στον υπόλοιπο κόσμο