Jack kerouac's Bowery blues by cigaret13

cigaret13

Καπνιστής
Πόντοι
1,018
  Ένα ποιηματάκι (απ'τα γνωστά του Kerouac) μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Το έντυσα με μουσικούλα, το απάγγειλα και voilà....    https://soundcloud.com/cigaret13/bowery-blues                   

Κανονικά το κομμάτι τελειώνει απότομα στο 3:15, αλλά λόγω ότι είμαι ψώνιο κιθαρίστας πρόσθεσα και ένα σόλο μετά.....

Κατ' αρχήν, εξαιρετικό.

Λίγο λιγότερο δράμα στην πρόζα θα το ήθελα. Όταν έχεις τέτοιο κείμενο, μπορείς να το αφήσεις να δουλέψει μόνο του, χωρίς υπερβολές στην έκφραση. Ειδικά με τη δική σου φωνή (καθαρά προσωπική αισθητική άποψη).

Lose the solo στο τέλος. Ωραίο μεν, εκτός κλίματος δε. "Στοπ", τελεία. Και παύλα. (απόλυτα αντικειμενική κριτική  8)).

Haris είπε:
Λίγο λιγότερο δράμα στην πρόζα θα το ήθελα. Όταν έχεις τέτοιο κείμενο, μπορείς να το αφήσεις να δουλέψει μόνο του, χωρίς υπερβολές στην έκφραση.
  Έχεις απόλυτο δίκιο Χάρη, όντως το παράκανα με τον στόμφο και την δραματοποίηση της ερμηνείας.....κάποια στιγμή κι εγώ σκέφτομαι να αλλάξω την φωνή.       
Lose the solo στο τέλος. Ωραίο μεν, εκτός κλίματος δε. "Στοπ", τελεία. Και παύλα. (απόλυτα αντικειμενική κριτική  8)).
Το σόλο είναι "τσόντα" βρε, το αναφέρω και στο αρχικό μου ποστ με μικρά γράμματα.  Το άσμα τελειώνει στο 3:15, εκεί που λέω ΣΤΟΠ......Τι σόι ψωνάρα όμως θά'μουν εάν δεν έβαζα σόλο σε κομμάτι μου...... ::) :P :-X ;D

Θα συμφωνησω σχεδον σε ολα με τον Χαρη,πλην του οτι δε με πειραξε η στομφωδης ερμηνεια.

Το αντιθετο,μ'αρεσε οπως το "λες".

Το σολο ομως ενω ειναι πολυ ωραιο,δεν κολλαει με το υπολοιπο,ακουγεται τσοντα(δεν εννοω ξεβρακωτες και τετοια ;D).

Eκει επρεπε να εχει στοπ και τελος.

Σε γενικες ομως ηταν πολυ ωραιο.

Μπραβο Φωταρε.

gvour είπε:
Θα συμφωνησω σχεδον σε ολα με τον Χαρη,πλην του οτι δε με πειραξε η στομφωδης ερμηνεια. Το αντιθετο,μ'αρεσε οπως το "λες".
Δεν ξέρω βρε Γιώργο αλλά όσο πιο πολύ το ακούω, άλλο τόσο συμφωνώ με τον Χάρη......η ερμηνεία μου με "ξενίζει" πλέον! Θα το ξαναγράψω.    
Φαγωθήκατε με το σόλο.... >:( ::) ;D.....πως θα δείξω βρε την άρτια τεχνική μου κατάρτιση.....; ::):P

cigaret13 είπε:
Φαγωθήκατε με το σόλο.... >:( ::) ;D.....πως θα δείξω βρε την άρτια τεχνική μου κατάρτιση.....; ::):P

Μαζι σου ειμαι και το ξερεις αλλα αφου θα ξαναγραψεις φωνη,σφαχτο το σολιδι. ;D ;D ;D

Φώτη, μην τους ακούς

Το κομματι ειναι πρωτο ως εχει - και η απαγγελία λέει και, να σου πω την αλήθεια, κανα 2-3 λεπτα σόλο επιπλέον τα άκουγα ευχαρίστως

Κάνε όσες διασκευές θες, αλλα άσε το original ζωντανό

Σε περιμέναμε απο το πρωι Τζακ...

Φώτης: "Ρε δε μου γ@μιέστε όλοι! Ό,τι θέλω θα κάνω! Άη Σιχτίρ (μεγάλη η χάρη του) πια!"

Επειδή ξέρω ότι ο Φώτης είναι καλό κι ευγενικό παιδί, αναλαμβάνω εγώ, που είμαι αναίσχυντος, να εκφράσω τα καταπιεσμένα συναισθήματά του! ;D

Κυρ Φώτη μου, θα συμφωνήσω με όλους .... έχοντας διαφωνίες με όλους.

Ναι είναι πάρα πολύ καλό.

Δεν ακούω ιδιαίτερο στόμφο, είναι απλά ο δικός σου τρόπος να απαγγέλεις και ακούγεται σε όλα σου τα πονήματα.

Ξέρεις τι θα ήθελα?

Ενώ έχεις μια χροιά απίστευτη, και ένα μοναδικό τρόπο να τα λες, νομίζω ότι πια έφτασες στο σημείο να βάλεις δυναμικές στην απαγγελία σου.

Ποικίλματα, φωνές, εκεί που "οργίζεσαι" να φαίνεται, εκεί που μελαγχολείς επίσης.

Και τώρα κάτι για το σόλο.

Είναι "τσόντα", αλλά γιατί έτσι το έβαλες.

Και εξηγούμαι.

Όπως κατάφερες να ενώνεις πια τα μέρη smoothly (πώς το δουλεύω το Εγγλέζικο ο π$%^στης έτσι?  ;D ;D), έτσι πρέπει να λειτουργήσεις και με το πού θα μπει, πώς θα είναι, το σόλο.

Τι vibe (πςςς ξεπέρασα τον εαυτό μου  ;D ;D) θα βγάζει, πώς θα δένει με το κομμάτι έτσι ώστε να αποτελεί μέρος του.

Έτσι λοιπόν όπως άκουσα το κομμάτι, το σόλο πρέπει να μπαίνει στο 2:24 πριν ξαναπέσει το ύφος.

Παίξε ότι γουστάρεις, ξεσκίσου, και ξαναμπές στο "ήρεμο" μέρος.

Κόψε το κομμάτι αν χρειάζεται εκεί, παίξε, και ξανακόλλησε, αλλά πάλι smoothly.

ΕΥΓΕ σου παλίκαρε. :)

1. Ο Κέρουακ, ήταν άλλο ένα φρικιό, οπότε ξέρς που σε γράφω  ;D ;D ;D

2. Όπως λέει και ο Φούζιονς-γουτουρου ΄΄ενώ έχεις μια απίστευτη χροιά, πρέπει να βάλεις και δυναμικές σε σημεία'' Να το ψάξεις δλδ λίγο παραπάνω και όχι να επαναπαυτείς στις λαλακίες που έχουμε πιεί περί της χροιάς της φωνής σου  ;D ;D

3. Το Σόλων. Δεν διαφωνώ με την αηδία σου-στα ογγλέζικα- απλά θα ήθελα ένα Σόλων μακριά από τις φρικουλιάρικες καταβολές του Κέρουακ και εσού. Κάτι φαζάτο σε στυλ stooges

4. Πάλι τα τούμπανα, χρήζουν μελέτης, αλλά συγχωρήστε επ αυτού

5 Κόψε τα φρικουλιάρικα ακούσματα, θα δεις πως ξάφνου θα ισιώσεις. Όχι άλλο Χέντριξ και Κλάφτον, νισάφι πια. 

Κατά πρώτον ευχαριστώ όλους, κατά δεύτερον επανέρχομαι με άλλη εκδοχή σήμερα, εκτός απροόπτου, το απογευματάκι με βραδάκι και μάλλον θα ακολουθήσω τις συμβουλές του Fusiou τελικά, τώρα τι θα βγεί........ ::) :-[ :P                                 

Χάρη έτοιμος ήμουν να σας τα χώσω, αλλά επειδή με πρόλαβες, επιφυλάσσομαι για το μέλλον.... 8) ;D ;D ;D ;D ;D ;D 

Υ.Γ. Samy αυτή τη φορά στα τύμπανα έδωσα ιδιαίτερη προσοχή, προγραματισμός σχεδόν απ'την αρχή, βάθος, στερεοφωνία και πρόσθεση-αφαίρεση των δυναμικών τους. Αλλά απ'ότι φαίνεται όντως θέλω δουλειά ακόμα..... 

Φώτη πολύ ωραίο και αυτό το πόνημα. Έχεις έναν ιδιαίτερο τρόπο στην απαγγελία στο έχω ξαναπεί που με καθηλώνει.

Και το σόλο πολύ ωραίο χωρίς να με ενοχλεί στο σημείο που βρίσκεται και χωρίς να μου χαλάει το όλο άκουσμα.

Μπράβο! :)

geodimitri είπε:
Και το σόλο πολύ ωραίο χωρίς να με ενοχλεί στο σημείο που βρίσκεται και χωρίς να μου χαλάει το όλο άκουσμα.
  Τελικά το μόνο που άλλαξα Δημήτρη είναι η "θέση" του σόλο μέσα στο κομμάτι...... ::)  Κάθισα σήμερα το απόγευμα και έγραψα 12 διαφορετικές ερμηνείες φωνής και πολάααααα άλλα σόλο  :o :o :o  Καμία ερμηνεία δεν μου άρεσε, κανένα σόλο δεν μου "κάθισε" καλά.... :-[  Οπότε άφησα την πρώτη ερμηνεία και το σόλο, έκανα μερικές άλλες μικροαλλαγές (εκτός της θέσης του σόλο) στην μίξη περισσότερο και το ανέβασα.                                             
  Το link του "καινούριου" είναι στο αρχικό μου ποστ κι εδώ:

https://soundcloud.com/cigaret13/bowery-blues

Το παλιό δεν το έσβησα, όποιος θέλει να το ακούσει το έχω εδώ: 

https://soundcloud.com/cigaret13/bowery-blues-1

Ξαναμανά ευχαριστώ όλους που μπήκαν στον κόπο να το ακούσουν και να γράψουν..... :)

Οπως ειναι τωρα,για τα δικα μου γουστα παντα,σκοτωνει.

Και οπως ειναι παιγμενο το σολο και εκει που μπαινει και οπως κλεινει το κομματι,τα παντα.

Μπραβο και παλι ρε Φωτη!

Φώτη, και αυτη η εκδοχή καλη ειναι...

Εγω, οπως πάντα, προτιμώ το original

Μια παρατήρηση: Οι στίχοι θέλουν αρκετή δουλεια ακομα για να φτάσουν ενα αξιοπρεπές επιπεδο. Κατα τα αλλα, ολα σούπερ

gvour είπε:
Οπως ειναι τωρα,για τα δικα μου γουστα παντα,σκοτωνει.

Και οπως ειναι παιγμενο το σολο και εκει που μπαινει και οπως κλεινει το κομματι,τα παντα.
Ναι, το τέλος κι εγώ το είχα φανταστεί έτσι όταν το έγραφα, να τελειώνει απότομα στο Στοπ.  Αλλά από την άλλη, τελικά, θα συμφωνήσω με το φίλτατο φρικιό....                                     
Εγω, οπως πάντα, προτιμώ το original
  Δεν ξέρω γιατί αλλά η πρώτη version μου "κάθεται" καλύτερα.....           
Μια παρατήρηση: Οι στίχοι θέλουν αρκετή δουλεια ακομα για να φτάσουν ενα αξιοπρεπές επιπεδο.

cigaret13 είπε:
Ναι, το τέλος κι εγώ το είχα φανταστεί έτσι όταν το έγραφα, να τελειώνει απότομα στο Στοπ.  Αλλά από την άλλη, τελικά, θα συμφωνήσω με το φίλτατο φρικιό....                                         Δεν ξέρω γιατί αλλά η πρώτη version μου "κάθεται" καλύτερα.....           

Ντίνο φαντάζομαι εννοείς την απαγγελία μου και όχι τους στίχους, αυτούς καθ'αυτούς, του Κέρουακ.......  ::)           

Φωτημ Να πεις του Κερουακ να στρώσει τον κωλο του και να τους δουλέψει λιγο ακομα

...

Αστειεύομαι Τζακ

Φώτη νομίζω ότι όντως στη δεύτερη εκτέλεση δένει καλύτερα το σόλο, πιο «φυσικά», και το τελείωμα είναι επίσης πιο ωραίο, πιο εμφατικό.

Και πάλι μπράβο! 8)

Ρε συ Φώτη, μεσ' το μυαλό μου είσαι.

Αυτή η (νέα) εκτέλεση είναι τέλεια. ;)

ΤΕΛΕΙΑ! :)

ΣΤΟΠ. :D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back