Νίκε, σίγουρα καθαρά προσωπικές οι μουσικές προτιμήσεις του καθενώς, απλά εγώ δεν μπορώ να δεχθώ το πάνκ κίνημα (όπου και αν είχε την αφετηρία του, και πάω στοίχημα ότι το γνωρίζεις πολύ καλύτερα από την στιγμή που σου αρέσει άλλωστε)... ως .....ΡΟΚ!!!! Δηλαδή αν το δεχθώ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσω τι μουσική έπαιξαν οι ACDC, Thin Lizzy, Blue Oyster Cult, Deep Purple, Rainbow, Led Zeppelin, Free, Cream, Hendrix, Rory Gallagher, Jethro Tull, Wishbone ash, Black Sabbath, Rolling stones, και εκατοντάδες άλλες μπάντες και να τους ζητήσω συγγνώμη που δεν τους θεωρώ ροκάδες όσο τους Sex Pistols & Clash. Δηλαδή το London calling που θεωρείς, ή και άλλοι από ότι διάβασα πεμπτουσία ίσως της "ροκ" σκηνής.. εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο π.χ γιατί δεν ξέρω ποιόν δίσκο να πρωτοβάλω από πάνω του από τα 70s.
Αλλά αυτά ανήκουν στην δική μου θεώρηση και προτίμηση για τα μουσικά ροκ ακουσματά μου, και φυσικά αυτή είναι η ομορφιά της επιλογής και της προσωπικής γνώμης.
Σε ένα άλλο θέμα όσο αφορά την εμπορικότητα των Zeppelin & Deep Purple , αυτό που έχω να πώ είναι ότι και οι 2 πούλησαν τα αντεράκια τους από δίσκους με ίσως ελαφρά εμπορικότερους τους Zepp.... όμως προσέξτε την διαφορά ... ρωτήστε έναν μέσο ακροατή της ρόκ, πόσα τραγούδια θυμάται από το In through out the door και το Coda, και ρωτήστε τον και πόσα track του έρχονται στο μυαλό από το Burn και το Stormbringer των Deep Purple. Είναι άνιση η σύγκριση... και γέρνει προφανώς την πλάστιγγα προς τους DP με το mistreated το ομώνυμο Burn, και το Soldier of fortune.... σε σχέση με το Achiles last stand.. (εκπληκτικό κομμάτι δε...).
Για τον Fenderiarh που δεν τους πάει... τους DP θα πώ το απλό.... "Απαράααδεκτον για πράαααακτορες!!!!" και να ακούσει επιγόντως το In Rock το Fireball και το Machine Head...... γιατί ξεχνάει... κομμάτια όπως το pictures of home και Lazy.....Επίσης διαφωνώ ότι ο ένας στέλνει τον άλλον... από την στιγμή που όλοι αυτοί .. τα πανκιά, τα ροκιά και χεβυμεταλλάδες έχουν το δικό τους κοινό... άρα και το διάστημα ή καλύτερα τον χώρο να αναπτύξουν την μουσική τους και τις ιδέες τους, άρα θα πρέπει όλοι να είναι ευχαριστημένοι.... ο καθένας για τους δικούς του λόγους ...