Ηθικο διλλημα real thing-modelling να την κανω τη κινηση?

treloagori

Νέο μέλος
Πόντοι
18
να πω την αληθεια εχω αρχισει να καλοβλεπω το θεμα modelling τελευταια...ειδικα για το axe fx...ειναι ωραιο να εχεις τα μηχανηματα σου και να γουσταρεις αλλα δυσκολα παιζεις ευκολα σπιτι σου...και δυσκολα τα χαιρεσαι ολα...εχω φτασει 2 φορες στο σημειο να παρω axe fx αλλα καποιοι ρομαντικοι με εχουν σταματησει την τελευταια στιγμη...το θεμα ειναι το τι χρειαζεσαι παραπερα απο ενα modelling...παιρνεις ενα axe fx ,μετα θες και το ultra,μετα θες μια καλη προενισχυση,μετα μια καλυτερη,παιρνεις μια καμπινα atomic,μετα την καινουρια της atomic και παει λεγοντας...εγω θελοντας να καθαρισω με τον ηχο μου δεν θελω να μπω παλι στο τρυπακι που ειμαι...τα εξοδα για εξοπλισμο εχουν αρχισει να γινονται  επικινδυνα πολλα...και φυσικα η κινηση να τα δωσεις ολα για ενα(γιατι αν σε ικανοποιησει το axe fx δεν θα ξανανοιξεις τον πλεξι σου)  ειναι ρισκο..ειδικα για καποιον σαν κι εμενα που εχει μαζεψει οτι συλλεκτικο εχει βγει στην αγορα...με το καταλληλο τιμημα φυσικα...

αλλα οπως ειπα και πριν αν παρω ενα axe fx πως θα ξερω οτι του παιρνω το 90-100% των δυνατοτητων του?

τι τελικο πρεπει να εχει κανεις?τι καμπινα και παει λεγοντας...

να και ο εξοπλισμος μου και εχω προπαραγγειλει και τον καινουριο marshall afd100 slash...

http://s11.photobucket.com/albums/a162/treloagori/?action=view&current=IMG_1447-1.jpg

για πολλους αυτα τα μηχανηματα ειναι ονειρο οπως ηταν και για μενα αλλα τελικα τιποτα δεν βγαζει πουθενα οσα και να μαζεψεις ολο ρυθμισεις,ρυθμισεις,ρυθμισεις....

παρακαλω βοηθειστε με τις αποψεις σας γιατι ειμαι ετοιμος να τα σουταρω(μην τριβετε χερια) και να τελειωνω με ενα axe fx...

Εγω νομιζω οτι το .....μηχανησμα αυτο ....λαμπει στην ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ,τωρα γιατι να το παρεις για να..παιζεις απλως κιθαρα στο δωματιο σου δεν το καταλαβαινω....ειδικα αν ηδη εχεις κανονικους και πολυ καλους ενισχυτες...

superfunk το θεμα ειναι οτι δεν τελειωνεις μ αυτα τα πραγματα....μα καμπινες,μα πεταλακια,μα μεγαφωνα εισαι συνεχεια στο ψαξιμο και στην δοκιμη..το ξερεις κι εσυ ως παλαιοτερος...

.μα καμπινες,μα πεταλακια,μα μεγαφωνα εισαι συνεχεια στο ψαξιμο και στην δοκιμη..το ξερεις κι εσυ ως παλαιοτερος..
μπα,καποια στιγμη καταλαβαινεις οτι με ολα ακουγεσαι το ΙΔΙΟ και κουλαρεις  ;D

παντως για να επιστρεψουμε στο θεμα το μηχανημα αυτο ειναι φτιαγμενο για recording ;)

Superfunk είπε:
μπα,καποια στιγμη καταλαβαινεις οτι με ολα ακουγεσαι το ΙΔΙΟ και κουλαρεις  ;D
Πολύ μεγάλη αλήθεια.

treloagori είπε:
να πω την αληθεια εχω αρχισει να καλοβλεπω το θεμα modelling τελευταια...ειδικα για το axe fx...ειναι ωραιο να εχεις τα μηχανηματα σου και να γουσταρεις αλλα δυσκολα παιζεις ευκολα σπιτι σου...και δυσκολα τα χαιρεσαι ολα...εχω φτασει 2 φορες στο σημειο να παρω axe fx αλλα καποιοι ρομαντικοι με εχουν σταματησει την τελευταια στιγμη...το θεμα ειναι το τι χρειαζεσαι παραπερα απο ενα modelling...παιρνεις ενα axe fx ,μετα θες και το ultra,μετα θες μια καλη προενισχυση,μετα μια καλυτερη,παιρνεις μια καμπινα atomic,μετα την καινουρια της atomic και παει λεγοντας...εγω θελοντας να καθαρισω με τον ηχο μου δεν θελω να μπω παλι στο τρυπακι που ειμαι...τα εξοδα για εξοπλισμο εχουν αρχισει να γινονται  επικινδυνα πολλα...και φυσικα η κινηση να τα δωσεις ολα για ενα(γιατι αν σε ικανοποιησει το axe fx δεν θα ξανανοιξεις τον πλεξι σου)  ειναι ρισκο..ειδικα για καποιον σαν κι εμενα που εχει μαζεψει οτι συλλεκτικο εχει βγει στην αγορα...με το καταλληλο τιμημα φυσικα...

αλλα οπως ειπα και πριν αν παρω ενα axe fx πως θα ξερω οτι του παιρνω το 90-100% των δυνατοτητων του?

τι τελικο πρεπει να εχει κανεις?τι καμπινα και παει λεγοντας...

να και ο εξοπλισμος μου και εχω προπαραγγειλει και τον καινουριο marshall afd100 slash...

http://s11.photobucket.com/albums/a162/treloagori/?action=view&current=IMG_1447-1.jpg

για πολλους αυτα τα μηχανηματα ειναι ονειρο οπως ηταν και για μενα αλλα τελικα τιποτα δεν βγαζει πουθενα οσα και να μαζεψεις ολο ρυθμισεις,ρυθμισεις,ρυθμισεις....

παρακαλω βοηθειστε με τις αποψεις σας γιατι ειμαι ετοιμος να τα σουταρω(μην τριβετε χερια) και να τελειωνω με ενα axe fx...
Παιζεις live? (υπάρχει λόγος που σε ρωτάω)

οχι καθαρα χομπι....αλλα εφαγα κολλημα με το guitar rig και δεν αγγιζω τους ενισχυτες μου γι αυτο πολυ φοβαμαι στο μελλον οτι μολις πεσουν οι τιμες στα modelling και εξελιχθουν θα κλαιω τα λεφτα μου

Αν κατάλαβα καλά εισαι πολλά χρόνια στη φάση με τη μουσική. Εισαι σίγουρος οτι για να εκφαράσεις αυτο που αισθάνεσαι χρειάζεσαι αυτά τα μέσα?

Εγώ θα σου πρότεινα να σκεφτείς ΚΑΙ με βάση τη μουσική που παίζεις. Είναι απο τα πρώτα στοιχεία που σε οδηγουν για αγορά εξοπλισμου.

Μπορείς να κρατήσεις κάποιο απο τα μηχανήματα που έχεις που σε αντιπροσωπεύει πιο πολύ μουσικά, και να βολευτείς με ένα τίμιο μοντελλινγκ μηχάνημα (όχι απαραιτητα της κατηγορίας τιμής του axe-fx) για τα υπόλοιπα.

Ισχύει βέβαια αυτό που λέει ο SF οτι πάνω κάτω αμα έχεις φάει τα νύχια σου να ρυθμίζεις ενισχυτές και πεταλάκια, ό,τι και να σου δώσουν θα βγάλεις κάπως τον ήχο σου. Προσωπική μου άποψη είναι οτι ισχύει σε κάποιο βαθμό.

Γι'αυτό κι εγώ στη θέση σου, θα κρατούσα το αγαπημένο μου απο τα μηχανήματα που έχεις, με βάση όλα τα κριτήρια (ήχος, μέγεθος, βαρος, ένταση κλπ) και θα συμπλήρωνα την παλέττα μου με κάποιο τίμιο μοντελλερ (πολλές επιλογές εδώ, αλλά αλλουνου παπά) που να συνεργάζεται ωραία με το μηχάνημά μου.

Θα μπορούσα να σου γράψω πολλές σελιδες γι'αυτό που ρωτάς,αλλά δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου. Θα προσπαθήσω να συνοψίσω σε μερικές γραμμές.

Έχω πολλούς λαμπάτους ενισχυτές στην κατοχή μου,δεν θα σου πω νουμερο γιατί μπορεί να σαλτάρεις,έχει περάσει απ'τα χέρια μου ότι modelling μηχάνημα γνωρίζω ότι έχει κυκλοφορήσει,

κι όταν λέω έχει περάσει, εννοώ τα έχω αγοράσει τα έχω δοκιμάσει σπιτι, recording, live, για όσο καιρό χρειαζόταν,και έχω κρατήσει αυτά που μου ταιριάζουν.

Ολα όσα λεω ειναι βγαλμένα απο γνήσια βιωματική εμπειρία και όχι θεωρία και υποθέσεις.

1/Δεν θα σου έλεγα ποτέ να πουλησεις τους ενισχυτες σου,αν μπορείς να τους κρατήσεις,γιατί κανένα modelling δεν είναι σαν αυτούς.

2/Κάτοχος του Axe FX, 3+ χρόνια τώρα,μπορώ να πώ ότι είναι πολύ καλό μηχάνημα,με έχει εξυπηρετήσει παρα πολλές φορες κυριως live, δες εδω σε αλλο post πως το εχω χρησιμοποιήσει

http://www.noiz.gr/index.php?topic=179670.120

δεν μ'εκανε όμως ούτε μια στιγμή να σκεφτω να πουλήσω τους ενισχυτες μου.

Αυτή τη στιγμή εκτός απ'το Axe έχω 11rack, Boss GS10, και Pod HD500.

Απ'τη στιγμή που δεν παιζεις live προσπάθησε να χαιρεσαι οσο μπορεις τους ενισχυτες σου,δύσκολο σε σπίτι αλλά προσπάθησε.

Για σπιτι αφου εχεις το Guitar rig είσαι ok. Δοκιμασε και το  Revalver MKIII-IV,και δεν θα σου χρειαστεί το Axe Fx.

Κλείνω εδω γιατι πρεπει να φυγω.

Φιλε μου στις φωτο σου μετρησα, 10 κιθαρες, 6-7 ενισχυτες, 10-15 πεταλακια, 1 πολυεφφε, 1 atenuator για να μπορεις να χαιρεσαι τους ενισχυτές σου, και 1 σκύλο.

Αν με όλα αυτά δεν έχεις καταφέρει να βρεις τον ήχο σου, τι περιμένεις ότι θα σου δώσει το AXE-fx?

Γιατί δεν παραδέχεσαι ότι είσαι απλά συλλέκτης μουσικού εξοπλισμού?

Kάτσε...βλέπω ότι έχεις ένα κεφάλι Vox heritage (το τριαντάρι). Έχεις και attenuator.

Ε, αν στο EF κανάλι του vox, με το volume στο 7 με 8 (με τη βοήθεια attenuator) δεν έχεις ήχο που σε κάνει να δακρύζεις...τι να πω.

Επίσης, το guitar rig πολύ καλό. Υπάρχουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (το λέω από πείρα). Πάρε μια πολύ καλή κάρτα ήχου και ένα ζευγάρι ΚΑΛΑ ακουστικά και είσαι έτοιμος. Το Axe FX δεν το θες, ειδικά αν παίζεις μόνο σπίτι.

Όποιος σου πει ότι το Axe- FX είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το Amplitube 3 π.χ, λέει ψέματα. Trust me.

ψάχνω να βρω τον ηχο μου............αυτο μας εχει φαει ολους.............και δωστου η μια αγορα μετα την άλλη...

με τοσο gear δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις τον ηχο σου (μου,μας,τους) απλά βουλιάζεις στη άβυσσο περισσοτερο.

περισσοτερες πιθανοτητες εχεις με μονο εναν ενισχυτη,μια κιθαρα, και 1-2 πεταλάκια

ενω το εχω σκεφτει τοσο πολύ .......κανω άλλα και εγω ο ιδιος

Χωρίς να έχω τις γνώσεις που έχουν αρκετοί εδώ μέσα ,αλλά έχοντας μια σχετική εμπειρία σαν ερασιτέχνης αρκετά χρόνια ,συμφωνώ με τον προλαλίσαντα. όσα πιο πολλά τόσο πιο πολύ μπλέκεις ..................εγώ προσωπικά μόλις πήρα πριν χρόνια το πρώτο μου ενισχυτή σταμάτησα να σκέφτομαι ακόμα και τα πετάλια ,είχε βλέπεις μια πεταλιέρα που μου πρόσφερε επιλογή 2 καναλιών +ριβέρμπ και καθάρισα ,δε χρειάζεται τπτ άλλο .......και μη φανταστείς ,ακόμα τσακώνομαι με τον εαυτό μου ακόμα και μ αυτά τα λίγα 1 Κιθάρα και τον ενισχυτή ...και ναι έμπλεξα τελαυταία με ένα μηχάνημα του διαβόλου ,αλλά αυτό ΄δεν έχει να κάνει μόνο με τη κιθάρα ,έχει να κάνει με τα πάντα -pro tools- τη κιθάρα θα τη περνάω μέσω του ενισχυτή ,θα τσακώνομαι με το κ@λ@μηχάνημα ,ας κρατήσω και κάτι από τους τσαμπουκάδες της νιότης μου ,μη τα κάνω σαλάτα ακόμα κι αυτά που υποτίθεται ότι ξέρω  ;D

Πέρα από πλάκες ,εξαρτάται και τι μουσική σου αρέσει να παίζεις. Εμένα μου αρκεί ένας καθαρός ήχος με τη δυνατότητα μιας εναλλαγής σε κάτι πιο δυνατό και λίγο πιο βρώμικο ........περί ορέξεως ...........και υπόψην ότι αυτό ήταν και το σετάκι μου παλιά στα λάιβ ,εύκολα και γρήγορα

ΥΓ κατά βάση το απλό δεν είναι μόνο θέμα γούστου και είδους μουσικής ,πιστεύω ,ότι είναι και τρόπος ζωής ,οπότε μάλλον δύσκολα μπορώ να σε πείσω περί της απόψεώς μου  

δεν ειπα οτι δεν εχω βρει τον ηχο μου απλα παντα ψαχνομαι για κατι καλυτερο η κατι διαφορετικο αναλογα με τα ακουσματα μου...αυτο ομως κοστιζει και μπορει να ειναι και χρονοβορο ταυτοχρονα...ενω με ενα μηχανημα τυπου axe fx τα εχεις ολα με το γυρισμα ενος κουμπιου...

αρα ειναι θεμα

χωρου

ευκολιας

πειραματισμου

κοστους...

αυτοι ειναι οι παραγοντες...αν οντως δεν ειναι real thing και ειναι καθαρα για recording φαση τοτε αλλαζει το πραμα...αλλα ολοι οι κατοχοι λενε το αντιθετο...απο σπιτι,στουντιο,λαιβ, τα παντα ευκολα...

Για να πω και την δικη μου αποψη ποτε δεν ψάχνω να βρω τον ηχο μου δεν είναι κανενας ηχος δικός μου...Σε κάθε μηχάνημα που είχα έβρισκα παντα κατι...λιγο ρυθμησεις λίγο κανενα ψιλοφτιαγμένο πρισετ και παίζουμε...Η χαρά του να ΄παίζεις ΄δεν έχει να κάνει με τον ήχο μιας και πολλές φορές εχουμε όλοι απολάυσει να παιζουμε με έτοιμα πρισετς οπυ δεν ήταν του είδους μας αλλά ακούγονταν καλα..

Απο κει και πέρα όλοι παιζουνε, κανουν τη δουλειά τους, απλά ως παιδία και εμείς θέλουμε καινούρια παιχνίδια. Αν καθίσει καθένας εδω μεσα να σκευτει τι πραγματικά χρειάζεται και τι έχει αγοράσει θα δει τι γίνεται. :o :o :o :o(ΧΑΜΟΣ!!!)

Όπως είπες και εσύ περίμενε τα καλύτερα ακομα emulation που βγαίνουνε ;)

και αν θέλήσεις και άλλο παιχνιδι ενοείται πως απο την τζεπη σου εξαρτάται αν θα το πάρεις...πάντως μαρεσε η συλλογή σου!!!!Παρα πολύ πραμα!!!

ελπίζω μην κάνεις την τροφή του σκυλου gear!! ;D ;D ;D

treloagori είπε:
δεν ειπα οτι δεν εχω βρει τον ηχο μου απλα παντα ψαχνομαι για κατι καλυτερο η κατι διαφορετικο αναλογα με τα ακουσματα μου...αυτο ομως κοστιζει και μπορει να ειναι και χρονοβορο ταυτοχρονα...ενω με ενα μηχανημα τυπου axe fx τα εχεις ολα με το γυρισμα ενος κουμπιου...

αρα ειναι θεμα

χωρου

ευκολιας

πειραματισμου

κοστους...

αυτοι ειναι οι παραγοντες...αν οντως δεν ειναι real thing και ειναι καθαρα για recording φαση τοτε αλλαζει το πραμα...αλλα ολοι οι κατοχοι λενε το αντιθετο...απο σπιτι,στουντιο,λαιβ, τα παντα ευκολα...
ε τότε πάρτο.

δε μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος που έχει δώσει τόσα χρηματα για να αποκτήσει όλα αυτά που μας δείχνεις στις φωτο, να κολλάει στα 3 χιλιαρικάκια που κάνει το ultra + την atomic powered καμπίνα.

Φίλε μου νομίζω πως για τον ήχο που ψάχνει ο οποισδήποτε χρειάζονται ένας ενισχυτής, μια κιθάρα,μερικά drives, και κάποια effects που έχεις αποφασίσει ότι θέλεις για τη μουσική σου.

Εγώ νοιώθω πολύ πιο άνετα με συγκεκριμένα πεταλάκια μπροστά μου που μου δίνουν πάνω κάτω αυτό που έχω στο μυαλό μου, παρά με μια πεταλιέρα που θα χρησιμοποιώ το 25-30% των δυνατοτήτων.

Εσύ πως θα ένοιωθες πιο άνετα?

Σκέψου τι σε βολεύει και τι, μέσα από την εμπειρία σου, βγάζει πιο φιλικό και ωραίο ήχο για εσένα μέχρι τώρα. Προτιμάς τα αναλογικά, τα  ψηφιακά, τους ενισχυτές, τους υπολογιστές?

Σκέψου και κινήσου ανάλογα.

Η δικιά μου εμπειρία λέει ενισχυτές και πετάλια.

το οτι εχω  δωσει πολλα χρηματα δεν σημαινει οτι δεν σημαινουν τιποτα για μενα ουτε το ενα χιλιαρικο ουτε τα 500 ουτε τα 100 ευρο...σημαινουν και πολυ μαλιστα...

ωστοσο δεν κολλησα τοσο στα χρηματα γιατι θα πουλουσα εξοπλισμο αλλα κολλησα στο οτι θα δωσω τα μηχανηματα που με κοπο αγορασα και στον φοβο οτι ακομα και με τα modelling μπορει ξανα να μπω σε τρυπακι κατι ακομα καλυτερο και κατι ακομα πιο καινουριο κλπ...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back