Ύψος μαγνητών EMG - 89, 57TW κ.α.

Miltos23

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Καλημέρα σας όλους,

Έχω μια superstrat (Jackson DK2) με Seymour Duncan TB-4 (bridge) & Jazz (Neck) και σκέφτομαι να τους αλλάξω με EMG, είναι τους κλασικούς (81,85) είτε με τους dual mode (89, 57).

Το ερώτημα είναι, θα χωράνε;

Εξηγώ, σύμφωνα με τις διαστάσεις των κατασκευαστών:

Οι SD έχουν ύψος 0,776inches (1,97cm) + τις βίδες που εξέχουν προς τα κάτω που δεν δίνει μέτρηση, ας πούμε χονδρικά 0,79in (2cm).
Oι κλασικοί EMG έχουν ύψος 0,90in (2,29cm)
Oι dual mode EMG έχουν ύψος 1,087in (2,77cm)

H κιθάρα δεν υπάρχει περίπτωση να σκαφτεί για να χωρέσουν.

Υπάρχει κάποιος που έχει βάλει κάποιον από τους EMG Dual Mode (57, 66, 89, 81TW) σε Jackson να μου πει;

Στο internet δεν βρήκα κάτι σίγουρο..

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Υγ: Η αγορά θα γίνει στα τυφλά. Χώρος για την μπαταρία υπάρχει στο cavity.

100% σίγουρος δεν είμαι κι εγώ αλλά αφενός 3 δέκατα του εκατοστού δεν νομίζω να κάνουν διαφορά, αφετέρου και οι SD είναι long legs απ' όσο καταλαβαίνω (τα πόδια λογικά είναι 1/2").

Τέλος οι EMG τοποθετούνται σχετικά κοντά στις χορδές (έχουν ασθενές μαγνητικό πεδίο) και δεν έχουν pole pieces, που κι αυτό βοηθάει.

Ελπίζω ότι γνωρίζεις ότι πρέπει να αλλάξεις και ποτενσιόμετρα για να πάς από passive σε active.

Αν επιτρέπεται γιατί θες να πας σε EMG?

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα μετρήσω και το βάθος αλλά θα ήθελα και την γνώμη κάποιου που έκανε την αλλαγή.

Σκοπεύω να πάω εντελώς soldeless, οπότε θα έχω τα ποτενσιόμετρα και τον επιλογέα.

Την αλλαγή την κάνω για μια σειρά απο λόγους, αρχικά στα πρόσφατα κομμάτια που ηχογραφώ τα οποία έχουν μαστεραριστεί διαπίστωσα ότι οι EMG γράφουν καλύτερα (είχαμε χρόνο και κάναμε δοκιμές με TB-4, custom hybrid, duncan designed HB103, ΕΜG 85). Έχω αρκετές superstrat και πιθανότατα θα μπουν σε κάποια άλλη Jackson, χρησιμοποίησα το παράδειγμα της DK2 με τους Seymour γιατί είναι πιο πιθανό να έχει κάνει κάποιος τέτοιου είδους αλλαγή σε αυτή την κιθάρα.

Κοινώς δεν ήθελα να σας μπλέξω με περιττές πληροφορίες και μοντέλα - μιας και είναι όλες Jackson, 24τάστα Η-Η.

Εξάλλου για αυτό θα είναι εντελώς solderless για να μπορώ να τους δοκιμάσω σε διάφορες κιθάρες.

Trending...

Νέα θέματα

Back