- Μηνύματα
- 6,320
- Πόντοι
- 1,688

Τι χρειαζόμαστε:
1 πακετο φυλλο κρουστας
1200 γρ. ψαχνα κιτρινης κολοκυθας
1 κουτ.γλυκου κοπανισμενα γαρυφαλλα
2 κουτ. γλυκου κανελλα
3/4 φλυτζανιου καρυδοψιχα ψιλοκομμενη
1 φλυτζανι σιμιγδαλι χοντρο
1 φλυτζανι ζαχαρη
1/2 φλυτζανι σταφιδα
λαδι για αλειμμα των φυλλων
αχνη ζαχαρη για σερβιρισμα
Πώς το κάνουμε:
Παιρνω τα ψαχνα και τα τριβω στον μεγαλο τριφτη. Τα ανακατευω σε ενα μπωλ μαζι με τη ζαχαρη, τα πιεζω ελαφρα με το χερι και τα αφηνω για μιση ωρα.
Αφαιρω τα ζουμια που εχει βγαλει (οχι στραγγισμα τελειως) και προσθετω ολα τα αλλα υλικα για τη γεμιση.
Παιρνω το ταψι (χρησιμοποιω παραλληλογραμμο πυρεξ εγω) το αλειφω με λαδι και απλωνω 3 φυλλα λαδωνοντας τα ενα ενα.
Αδειαζω τη γεμιση, τη στρωνω, γυριζω τα περισσευματα των κατω φυλλων ωστε να ακουμπουν πανω στη γεμιση και προσθετω αλλα 3-4 φυλλα λαδωμενα.
Συγιριζω περιμετρικα και κοβω σε κομματια τη πιτα.
Ψηνω για 40 λεπτα στους 170 βαθμους, βαζοντας το ταψι στη κατω βαση του φουρνου.
Βγαζω τη πιτα αφου εχει ροδισει και πασπαλιζω με αχνη ζαχαρη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορειτε να αλλαξετε τις ποσοτητες και των καρυδιων και της σταφιδας και να προσθεσετε οτι αλλο ειναι της αρεσκειας σας.
Μια αλλη παραλλαγη επισης ειναι στο ταψι να βαζουμε απο ενα φυλλο λαδωμενο καθε φορα με λιγη γεμιση ωσπου να τελειωσουν τα φυλλα.