Π
Πάνος Χελιδόνης
Guest
Πρίν μερικές μέρες, αντί για το βίντεο που πάτησα στο ΥΤ μου εμφανίστηκε ένα παράθυρο που μου έλεγε η πλατφόρμα οτι η χρήση ΑΒ (AdBlocker) έρχεται σε αντίθεση με τους όρους λειτουργίας του ΥΤ και οτι στα επόμενα 3 βίντεο θα πάψει την αναπαραγωγή, εκτός εαν: 1) Εξαιρέσω το ΥΤ απο την εφαρμογή ΑΒ που χρησιμοποιώ, 2) ή αγοράσω ένα ΥΤ premium account. Τους αγνόησα και όντως, μετά απο 3 βίντεο, σταμάτησε να μου παίζει το ΥΤ οτιδήποτε. Έκανα μια ανάρτηση στο προφίλ μου με τον τίτλο "το 3ο Ράϊχ των multimedia που ακούει στο όνομα ΥΤ" καί για να ξεδώσω την τσαντίλα μου, αλλά και για να δώ εαν είχε κανας άλλος το ίδιο θέμα. Σε όλους όλα έπαιζαν κομπλέ.. Ο συνφορουμίτης @Freedom έσπευσε να βοηθήσει με συμβουλές για καθαρισμό cookies και clear cache στον browser κάθε φορά που κλείνει και αντικατάσταση του AdBlock που είχα, με το Ublock που πλέον έχω. Δούλεψαν τα κόλπα και για 1 εβδομάδα όλα πήγαιναν καλά. Αίφνης, ξαναμανά το ΥΤ μου μπλοκάρει την αναπαραγωγή, άνευ προειδοποιήσεως αυτή τη φορά. Ξαναμανά κι εγώ, κάνω νέο ξεκαθάρισμα και ως σήμερα 3 Νοεμβρίου 2023 δεν είχα νέο κρούσμα. Επίσης σήμερα το πρωί με ειδοποίησε ο Freedom οτι τελικά δεν είμαι τρελλός και οτι το ΥΤ έχει όντως ξεκινήσει πόλεμο εναντίον των ΑΒ. Προτού τελειώσει η σημερινή ημέρα, άρχισε να γίνεται αισθητό το φαινόμενο και σε άλλους χρήστες/συνφορουμίτες και για να μην χαλάσουμε τα διάφορα θρεντς με αυτό το θέμα, ξεκινώ αυτή την συζήτηση εδώ. Προσωπικώς πιστεύω οτι επειδή το ΥΤ ανήκει στην Google και είναι εταιρεία-κολοσσός, τελικά θα καταφέρουν να επιβάλλουν την κατάργηση των ΑΒ. Απο την άλλη βέβαια και όπως υποστηρίζει ο φίλτατος Freedom, πάντα θα υπάρχουν workarounds σε τέτοιου είδους φαινόμενα, όσο υπάρχει κώδικας. "Μακάρι" λέω εγώ αλλά δεν τους βλέπω να το βάζουν κάτω και πολύ φοβάμαι οτι στο τέλος θα υποχρεωθούμε έμμεσα να αγοράσουμε premium membership στο ΥΤ για να μην υποστούμε τον διαφημιστικό ορυμαγδό που μας περιμένει.. Τί λέτε επ'αυτού;