Είναι νοικοκυρεμένο το multi track σας;

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 37
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 4K
Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,788
Εννοώ αλλάζετε π.χ το χρώμα ανά κανάλι/ όργανο (την κυματομορφή) ;

Π.χ. εγώ τις κιθάρες (ηλεκτρικές) τις «βάφω» κίτρινες, τις ακουστικές πορτοκαλί, το bass  πράσινο etc…..

Τα κανάλια είναι με τη σειρά που μπαίνουν στο κομμάτι ή ανά όργανο;

Αφορμή γι’ αυτό το Post ήταν αφενώς να δω αν είμαι υποχόνδριος  ;D, αφετέρου το καταπληκτικό Inlay του δίσκου «five miles out» του Mike Oldfield , που το παραθέτω:

FMOTrackSheet.jpg

οντως ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ

στα δικα μου θα συναντησεις κατι παραδοξο - βαφω κιτρινα/πρασινα μονο τα σημεια που αλλαζουν - δλδ chorous/pre chorous - αλλα καθετα και οχι καθε καναλι ξεχωριστα - με βοηθαει ωστε αμα παιζω απο πανω καμια φραση να ξερω ποτε μπαινει το καθετι

edit:

ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΟΣ  ;D ;D

Ντάξ νοικοκύρης είσαι.

edit: :P :P

Μια χαρά νοικοκυρεμένο είναι. Ψάχνεις τίποτα.....;.....κουτσομπόλα!

edit: χρησιμοποιώ sibelius 6.

Στους βάνδαλους έχουμε 3 Fostex. Όλα audio> νοικοκυρά η Μαίρη μας!

edit2: Του Oldfield....του κοστίζουν πολλά οι μαρκαδόροι! :P

Ανάλογα τον χρόνο και την όρεξη, διαφέρει σε κάθε Project.

Το στάνταρ είναι πως θα ταξινομήσω κάθε τι σε φακέλους με την αντίστοιχη ονομασία (βλ. Sonar), με τις ονομασίες που έχω συνηθίσει για κάθε κανάλι (πχ: RthmGtrL-RthmGtrR, OH, Snare κτλ κτλ). Αντίστοιχα και για τα bus.

Από εκεί και πέρα, το περισσότερο που θα κάνω είναι αλλαγή χρώματος, και αυτό σε project με περισσότερα από καμιά 30αριά κανάλια.

Αλλαγές εικονιδίων σε κάθε κανάλι και τα σχετικά δεν μου έχουν χρησιμεύσει για την ώρα!

Nordius είπε:
Στους βάνδαλους έχουμε 3 Fostex. Όλα audio> νοικοκυρά η Μαίρη μας!
Το είδα το control room σας εκεί (των βανδάλων)! ;D ;D Με αρέζουν τα dat!   ;)

Του Oldfield....του κοστίζουν πολλά οι μαρκαδόροι! :P
Το five miles out ήταν ο πρώτος δίσκος που αγόρασα ever και μάλιστα 2-3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Όταν το είδα το album από μέσα, ψάρωσα άγρια  :D. Πιθανόν από τα χρώματα. Όταν ύστερα από χρόνια κατάλαβα τι ήταν, ενθουσιάστηκα ακόμα παραπάνω!

@ Vaggelis_Revolted Νοικοκυροπαιδο είσαι και του λόγου σου!   ;D

Δεν αλλάζω χρώμα στα κανάλια... Γενικά λειτουργώ ΠΑΝΤΑ με τον εξής τρόπο:

Κανάλι 1 - 2 drums

Κανάλι 3 μπάσο

Κανάλι 4-5-6 lead (είτε πλήκτρα, είτε κιθάρες, vst κλπ)

Κανάλι 7-8 κιθάρες

Κανάλι 9-10 εφέ

Κανάλι 11-12-13 φωνές...

Ανεξάρτητα με το τι γράφω/σαμπλάρω πρώτα το multi track μου έχει αυτή τη σειρά...

Αφασία thread! ;D

Για να ζηλέψετε λίγο, το reaper που χρησιμοποιώ έχει και εικονίδια κιθαρίτσες κλπ για να βλέπεις καλύτερα.

cockos_reaper3.jpg

Πάντως, επειδή δεν μου αρέσουν καθόλου τα "οπτικά" εφέ (συγκεντρώνομαι καλύτερα στο ακουστικό μέρος) συνέχεια είμαι στο ψάξιμο για να βρω τα κανάλια που θέλω (μαζοχισμός) :D.

haryy είπε:
Για να ζηλέψετε λίγο, το reaper που χρησιμοποιώ έχει και εικονίδια κιθαρίτσες κλπ για να βλέπεις καλύτερα.
:D Αυτό είναι όντως χρήσιμο! Το μάτι πέφτει επάνω στο κανάλι.

haryy είπε:
Έτσι! Πέστα!  ;D ;D ;D

Σε ένα project που ολοκλήρωσα χτες, αν δεν είχα αυτά τα βοηθήματα θα είχε χαθεί το μπαλόνι... δυστυχώς δουλεύω σε μικρή σχετικά οθόνη...  :-\

haryy είπε:
:D Αυτό είναι όντως χρήσιμο! Το μάτι πέφτει επάνω στο κανάλι.
Έτσι! Πέστα!  ;D ;D ;D
...κορίτσια...δεν θέλω να σας δείξω τα εικονίδια του Garageband...για να μην έχουμε αυτοκτονίες.... ;D ;D ;D

marathon είπε:
...κορίτσια...δεν θέλω να σας δείξω τα εικονίδια του Garageband...για να μην έχουμε αυτοκτονίες.... ;D ;D ;D
Τά είδα από μόνος μου!  :P :P ;D ;D ;D

mixcraft_screen.jpg

Δε με λές αφεντικό. Κλαρίνο έχει;  ;D ;D ;D

Από μούρη σκίζει!!! Midi υποστηρίζει το garageband;

Ομολογώ ότι δεν έχω ιδέα περί garage band, αλλά μη φτάσουμε να το κάνουμε μίκυ-μάους, έτσι;

Μιλάμε για χρηστικά εργαλεία, όχι για να έχουμε να λέμε ότι η οθόνη μας δείχνει όμορφη. Γιατί, Ανέστη μου, και για PC σε πληροφορώ ότι υπάρχουν ΠΟΛΛΑ προγράμματα που δείχνουν έτσι όμορφα αλλά από απόδοση... δεν...  ;)

marathon είπε:
Για δείξε μας  ;D

Midi υποστηρίζει το garageband;
Τι; δεν υποστηρίζει;  ???

Μιλάμε για χρηστικά εργαλεία, όχι για να έχουμε να λέμε ότι η οθόνη μας δείχνει όμορφη. Γιατί, Ανέστη μου, και για PC σε πληροφορώ ότι υπάρχουν ΠΟΛΛΑ προγράμματα που δείχνουν έτσι όμορφα...
Π.χ. SONAR !!!

The Genius Loci είπε:
Μιλάμε για χρηστικά εργαλεία
...μα...νομίζω ότι έχω ήδη ανεβάσει εδώ μέσα πάνω από 30 τεμάχια φτιαγμένα στο Garageband...και για να μην ξεχνιόμαστε...ένα μέρος ;)

http://www.noiz.gr/index.php?topic=180941.10

Περιμένετε σε λίγο καιρό και κλιπ έκπληξη...εκεί θα σου ανεβάσω και screenshot ;D ;D

αλλά από απόδοση
την απόδοση, δεν τη κάνει το DAW...αλλά ο "παίχτης" ;)

Για δείξε μας  ;D
Μόλις τελειώσω το κλιπ που ετοιμάζω.... ;)

Από μούρη σκίζει!!! Midi υποστηρίζει το garageband;
Άσε μας ρε κουνε-Λάκη ;D ;D ;D

marathon είπε:
την απόδοση, δεν τη κάνει το DAW...αλλά ο "παίχτης" ;)
Φυσικά! Το άπαν είναι στο δάκτυλο που πατάει το “apply” στο plug in!  ;D ;D ;D :-*

LK είπε:
Φυσικά! Το άπαν είναι στο δάκτυλο που πατάει το “apply” στο plug in!  ;D ;D ;D :-*
Ποιό δάκτυλο Lakis???? Εμείς στα Mac...έχουμε voice control...τα δάκτυλα είναι στις κιθάρες!!! ;) ;) ;) ;D

marathon είπε:
Εμείς στα Mac...έχουμε voice control...
Να πάρω και εγώ τότε ένα από δαύτα!  :D :D  ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back