• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Improvisation in D minor

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
688
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
τι είναι green russian?

πολύ καλό είναι ό,τι κι αν είναι.

Μια μικρή κοιλίτσα μεταξύ 1.40-1.50 και η αλλαγή στο 1.54 δείχνει ότι κάπου θα πάει, αλλά ξαναγυρίζει πίσω και ξαναπηγαίνει...Δεν ξέρω αν με πιάνεις.

Ωραία η ιδέα για την αλλαγή, αλλά λίιγο την στραπατσάρησες.

• Like
Reactions: gkourmoul1
To green russian ειναι ενας τυπος big muff με πιο εντονα μεσαια. Κατι μεταξυ distortion και fuzz, βγαζει εναν παχυ violin like ηχο. Οσο πιο low output ενισχυτη και μαγνητες του διδεις, τοσο καλυτερο ηχο βγαζει.

Μετα το πρωτο διλεπτο επαναλαμβανομαι, ειναι η αληθεια.  Δεν καταφερα να βγαλω αλλους ηχους απο αυτο το backing track.  Ισως εαν εκανα αλλο ενα take με αλλη κιθαρα ή αλλο ηχο να επαιζα κατι διαφορετικο.

πετάλι δηλαδή?

Ναι υπάρχει επανάληψη. Ακούς κάτι ωραίο σίγουρα, σωστό και το χέρι τρέχει αλλά δεν υπάρχει αλλαγή.

Πήγες να το αλλάξεις εκεί στη μέση αλλά δεν πέτυχε. Θα ήταν μεγαλειώδες αν πετύχαινε.

Σε συνδυασμό με το άλλο περι έμπνευσης, θα έλεγα ότι αρκεί σαν βασική ιδέα, αλλά θα ήθελε μια γέφυρα, ένα κάτι άλλο, ένα βοηθητικό θέμα να αλλάξει το αυτί. Αλλιώς είναι όντως αυτοσχεδιασμός σε μπάκινγκ, πολύ καλός μεν, αλλά...

Πεταλι της EHX ειναι, και μαλιστα πολυ οικονομικο. 

Κοιτα, αυτο το "μεγαλειωδες" που περιγραφεις ειναι ο στοχος μου. Καμια φορα το πλησιαζω -απο μακρια- σε κομματια μου, μετα απο πολλα takes, κοψε-ραψε και προετοιμασια.

Οταν καταφερω να το κανω με ευκολια σε ενα take, χωρις προετοιμασια, τοτε μπορω να πω οτι θα εχω γινει και μεγαλειωδης κιθαριστας. Μεχρι τοτε εχω πολλα ψωμια να φαω...

Πεταλι της EHX ειναι, και μαλιστα πολυ οικονομικο. 

Κοιτα, αυτο το "μεγαλειωδες" που περιγραφεις ειναι ο στοχος μου. Καμια φορα το πλησιαζω -απο μακρια- σε κομματια μου, μετα απο πολλα takes, κοψε-ραψε και προετοιμασια.

Οταν καταφερω να το κανω με ευκολια σε ενα take, χωρις προετοιμασια, τοτε μπορω να πω οτι θα εχω γινει και μεγαλειωδης κιθαριστας. Μεχρι τοτε εχω πολλα ψωμια να φαω...

αυτό που λεω είναι θέμα σύνθεσης. Η αλλαγή θέλει άλλα ακόρντα. Τα ετοιμάζεις από πριν τα γράφεις στο χαρτί κάνεις την προπόνηση πως θα αλλάξεις τις κλίμακές σου, έστω απλά τόνος μπορεί να είναι και όταν παίζεις το σόλο εκεί πάς εκεί που πρέπει. Μεγαλειώδης είσαι. Το χέρι πηγαίνει. Κάποιος πρέπει να του πει που θα πάει.

• Like
Πολύ ωραίο ήχο έχεις πετύχει στην κιθάρα Γιώργο! Ωραίος ο αυτοσχεδιασμός!

Μπράβο!

• Like
Κάποιος πρέπει να του πει που θα πάει.

Τα ακορντα απο το backing track με οδηγουν. Αλλες φορες φορες τυχαινει και παιζω πιο ελευθερα και "ανοιγομαι" με διαφορετικους ηχους και παραξενες νοτες, και αλλες φορες -οπως το παρον back. track- με κρατα σε συγκεκριμενους ηχους και παιξιμο.

Δεν ειχα σκεφτει να βαζω γεφυρα εντος του backing track και μετα να αλλαζω σκηνικο, εχοντας την ιδια αρμονια. Θα το επεξεργαστω.

Πολύ ωραίο ήχο έχεις πετύχει στην κιθάρα Γιώργο! Ωραίος ο αυτοσχεδιασμός!

Μπράβο!

Ηταν μετριος στο προηγουμενο και ειπα εδω να ρεφαρω... ?

Ευχαριστω Αποστολη!

• Like
Reactions: roberto30
Τα ακορντα απο το backing track με οδηγουν. Αλλες φορες φορες τυχαινει και παιζω πιο ελευθερα και "ανοιγομαι" με διαφορετικους ηχους και παραξενες νοτες, και αλλες φορες -οπως το παρον back. track- με κρατα σε συγκεκριμενους ηχους και παιξιμο.

Δεν ειχα σκεφτει να βαζω γεφυρα εντος του backing track και μετα να αλλαζω σκηνικο, εχοντας την ιδια αρμονια. Θα το επεξεργαστω.

ναι σε οδηγούν, το ξεκίνησες αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκες σωστά. Αν θυμάμαι έφυγες σωστά στο πρώτο ίσως και δεύτερο, μετά έμεινες στα προηγούμενα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα