- Πόντοι
- 36
Με όλο το σεβασμό Sepultribe νομίζω ότι ο Takis έχει δίκιο.Οι επαγγελματίες κουβάδες να τους δώσεις θα βγάλουν ήχο. :wink:
οποιος στο ειπε αυτο...ασε μην μιλησω καλυτερα
θα συμφωνησω και εγω με τον εξαρχο...βγες στα μαγαζια και ψαξε ενα καλο λαμπατο...
ή ακομα μπορεις να ψαξεις για κανα laney' date='marshall μεταχειρισμενο.ακομα και fender αν βρεις καλα πεταλια [/quote']ti na bgw sta magazia re... kserw ti hxo thelw kai mono me me mesa/boogie h kati paromoio borei na bgei o hxos pou thelw.
to thema einai oti xreiazodai panw apo 1000 evrwpoula gia ola afta kai egw pasxozw na mazepsw 200 ebrw na "ftiaksw" th kithara mou...
oso gia ta petalia kai afto pou eipa.
den mou to eixe pei kanenas, alla exw koitaksei forum tou ekswtrikou, kai genika sizitiseis se reviews petaliwn... Afto pou ennoousa gia na sto dosw na to katalaveis...
Ta petalakia bghkan me to skeptiko na poulisoun stous ekatomiria varemenous teenagers pou theloun na skasoun 100dollaria kai na nomizoun oti exoun bgalei ton hxo tou agaphmenou tous sigrothmatos. O hxos den bgainei etsi (o kalos, kai toulaxiston kata th gnomi mou). Ta petalia oi pio polloi EPAGELMATIES kitharistes ta xrisimopoioun eite san boosters (px o Vai) eite periorismena px ta patane se sigekrimena tragoudia gia sigekrimena effe. To na perimeneis apo to petali na sou kanei shape ton hxo... Ta stacks einai gia tous pro kai ta petalakia gia ta zoudia.
Afto ennoousa. De kserw an simfwneis h diafwneis
ps: eiparxoun kai kapia petalia pou einai fobera, kai bgazoun poli unique hxo pou den anaparagete me kanena sindiasmo head kai cab. alla allo afto.
οσο γιαυτο που ειπες δεν νομιζω οτι καποιος σου απαντησε σαν να εισαι κανα 15χρονο... και γιαυτο που ειπες οτι:mou apadate les kai eimai kanena 15xrono pou molis kanw ta prwta vhmata mou sth kithara.kserw arketa pragmata gia kithares.' date='εμενα δεν μου φαινεται να ξερεις και πολλα.. αλλα δεν ειναι κακο.ουτε εγω ξερω αλλα μαθαινουμε σιγα σιγα [/quote']nai re, apla epeidh mou legane pws kanoune palm muting...
oute emena mou fenetai na ksereis kai polla, apla ton eksipno kaneis. X)
oute egw kserw polla, an kai kserw arketa texnika themata, kai gia to xrono pou asxoloumai [den exw pollous mhnes]...
janick sou apadhsa kai esena![]()
Ναι μου το εχουν πει και σε αλλα φορουμ, ομως ειναι καθαρα θεμα παρεξηγησης. Μαλλον επειδη δεν συνιθιζω να βαζω πολλα emoticons, η επειδη αυτα που βαζω δεν υπαρχουν στο phpbb, αλλα και επειδη ειμαι λιγο αποτομος απο τη φυση μου, ισως... 8) :roll: Απλα ετσι ειναι το στυλ μουΜε απολύτως φιλική διάθεση' date=' sepultribe, νομίζω ότι το ύφος σου είναι λίγο επιθετικό και απότομο.Από τη στιγμή που ζητάς συμβουλές από ένα φόρουμ ανθρώπων και όχι ζούδιων όπως αναφέρεις (παρόλο που το μεγαλύτερο ποσοστό μας χρησιμοποιεί πετάλια), νομίζω ότι θα πρέπει να έχεις και ανάλογο ύφος...
Και επιτέλους, [b']κόψε[/b] τα greeklish, είναι κουραστικά!
Δεν σε εμποδίζει αυτό να γυρίσεις μια βόλτα στα μαγαζιά για κάτι εναλλακτικόti na bgw sta magazia re... kserw ti hxo thelw kai mono me me mesa/boogie h kati paromoio borei na bgei o hxos pou thelw.to thema einai oti xreiazodai panw apo 1000 evrwpoula gia ola afta kai egw pasxozw na mazepsw 200 ebrw na "ftiaksw" th kithara mou...
den mou to eixe pei kanenas' date=' alla exw koitaksei forum tou ekswtrikou, kai genika sizitiseis se reviews petaliwn... Afto pou ennoousa gia na sto dosw na to katalaveis...
Ta petalakia bghkan me to skeptiko na poulisoun stous ekatomiria varemenous teenagers pou theloun na skasoun 100dollaria kai na nomizoun oti exoun bgalei ton hxo tou agaphmenou tous sigrothmatos. O hxos den bgainei etsi (o kalos, kai toulaxiston kata th gnomi mou). Ta petalia oi pio polloi EPAGELMATIES kitharistes ta xrisimopoioun eite san boosters (px o Vai) eite periorismena px ta patane se sigekrimena tragoudia gia sigekrimena effe. To na perimeneis apo to petali na sou kanei shape ton hxo... Ta stacks einai gia tous pro kai ta petalakia gia ta zoudia.[/quote']
Μήπως εννοείς racks και όχι stacks;
Ο Bryan May έπαιζε με 30άρι Vox :roll:
O Takis ξέρει αρκέτα ώστε να σου απαντήσει σε όσα του ρωτάς.Λίγο σεβασμόςοσο γιαυτο που ειπες δεν νομιζω οτι καποιος σου απαντησε σαν να εισαι κανα 15χρονο... και γιαυτο που ειπες οτι:mou apadate les kai eimai kanena 15xrono pou molis kanw ta prwta vhmata mou sth kithara.kserw arketa pragmata gia kithares.' date='εμενα δεν μου φαινεται να ξερεις και πολλα.. αλλα δεν ειναι κακο.ουτε εγω ξερω αλλα μαθαινουμε σιγα σιγα [/quote']nai re, apla epeidh mou legane pws kanoune palm muting...
oute emena mou fenetai na ksereis kai polla, apla ton eksipno kaneis. X)
oute egw kserw polla, an kai kserw arketa texnika themata, kai gia to xrono pou asxoloumai [den exw pollous mhnes]...
Τέλος μια ερώτηση:Αν Vai μάθαινες οτι έπαιζε και ηχογραφούσε με πετάλια θα έπαβε να ήταν επαγγελματίας;
Μου άρεσε το casualΑπλα ειμαι της γνωμης οτι τα πεταλια ειναι για τους πολυ casual ερασιτεχνες
Nai den antilegw' date=' exete dikio se afto.Δεν σε εμποδίζει αυτό να γυρίσεις μια βόλτα στα μαγαζιά για κάτι εναλλακτικό
Oxi stack ennoousa. Cabinet+Head=Stack etsi den einai; O hxos px twn metallica einai apo mesa/boogie stack. Ean theleis na bgaleis ton hxo tous [h koda se afto telospadon] perneis mesa STACK. Ean eisai ena poromeno 15xrono akous kati gia to Metal ZOne ths Boss, poronese kai to perneis nomizodas oti tha pezeis me afto ola ta metal sigrothmata. [parepibtodos kata th tapeinh mou gnwmi to petali einai moufa] Afth einai h diafora pou milaga.Μήπως εννοείς racks και όχι stacks;Ο Bryan May έπαιζε με 30άρι Vox
Kanenas den amfevale gia tis ~gnwseis~ tou taki. Kai sevomai olous to idio, de me noiazei ean einai morfomenoi eksipnoi h oti allo.O Takis ξέρει αρκέτα ώστε να σου απαντήσει σε όσα του ρωτάς.Λίγο σεβασμός
Τέλος μια ερώτηση:Αν Vai μάθαινες οτι έπαιζε και ηχογραφούσε με πετάλια θα έπαβε να ήταν επαγγελματίας;
αυτα μην τα πεις πουθενα παραεξω γιατι θα σε παρουν στο ψιλο... :lol:ti na bgw sta magazia re... kserw ti hxo thelw kai mono me me mesa/boogie h kati paromoio borei na bgei o hxos pou thelw. to thema einai oti xreiazodai panw apo 1000 evrwpoula gia ola afta kai egw pasxozw na mazepsw 200 ebrw na "ftiaksw" th kithara mou...
den mou to eixe pei kanenas, alla exw koitaksei forum tou ekswtrikou, kai genika sizitiseis se reviews petaliwn... Afto pou ennoousa gia na sto dosw na to katalaveis...
Ta petalakia bghkan me to skeptiko na poulisoun stous ekatomiria varemenous teenagers pou theloun na skasoun 100dollaria kai na nomizoun oti exoun bgalei ton hxo tou agaphmenou tous sigrothmatos. O hxos den bgainei etsi (o kalos, kai toulaxiston kata th gnomi mou). Ta petalia oi pio polloi EPAGELMATIES kitharistes ta xrisimopoioun eite san boosters (px o Vai) eite periorismena px ta patane se sigekrimena tragoudia gia sigekrimena effe. To na perimeneis apo to petali na sou kanei shape ton hxo... Ta stacks einai gia tous pro kai ta petalakia gia ta zoudia.
Afto ennoousa. De kserw an simfwneis h diafwneis
ps: eiparxoun kai kapia petalia pou einai fobera, kai bgazoun poli unique hxo pou den anaparagete me kanena sindiasmo head kai cab. alla allo afto.
αυτα μην τα πεις πουθενα παραεξω γιατι θα σε παρουν στο ψιλο... :lol:
οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ' date='επαγγελματιες & μη κιθαριστες παιζουν με ΠΕΤΑΛΑΚΙΑ (και βεβαια υπαρχουν και καλα & μετρια πεταλακια)
οι μεταλ κιθαριστες (που ειναι ενα ΜΙΚΡΟ ποσοστο ολων των κιθαριστων)οντως χρησιμοποιουν κυριως ενισχυτες & ρακ,ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ομως απο τα ευτυχως πολλα αλλα ειδη μουσικης χρησιμοποιουν πεταλια & μονοκαναλους απλους λαμπατους ενισχυτες. :wink:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!![/quote']μαλλον ΣΟΥΠΕΡΦΑΝΚ μιλαμε για διαφορετικα πραγματα. Στη σημερινη κοινωνια τα ΜΕΤΑΛ συγκροτηματα εχουν ξεπερασει κατα πολυ οποιοδηποτε αλλο ειδος, εκτος απο τη ΠΟΠ. Συμφωνω μαζι σου οτι οι απαλοι ροκαδες,old-skool,jazzαδες κτλ χρισημοποιουν μονοκαναλους "παλιου" τυπου ενισχυτες (λαμπατους φυσικα) με καποια πεταλια boosters,blues screemers,tube screamers η boutique πεταλια για να εχουν απαλο distortion, η creamy τονο αλλα ερικ κλαπτον...
Ομως οι πιο πολλοι βασιζονται στο πιο ενισχυτη (amp) και τι καμπινετο (cabinet) θα χρισημοποιησουν για να βγαλουν τη χροια που γουσταρουν. Αυτη ειναι η αποψη μου.
Αρα βασικα η διαφωνια μας πηγαζει απο το γεγονος οτι εγω λεω οτι οι μεταλλαδες ειναι πια το μεγαλυτερο ποσοστο των κιθαριστων, και οτι οι Βιρτουοζοι πια εξαλειφουν, και εσυ λες το αντιθετο. Δεν ξερω ποιος εχει δικιο, θα μας κρινει η ιστορια... 8)
ναι οντως μονο αυτη ειναι η διαφωνια σας :lol:Αρα βασικα η διαφωνια μας πηγαζει απο το γεγονος οτι εγω λεω οτι οι μεταλλαδες ειναι πια το μεγαλυτερο ποσοστο των κιθαριστων, και οτι οι Βιρτουοζοι πια εξαλειφουν, και εσυ λες το αντιθετο.
ε το πιο πιθανο ειναι να εχεις δικιο εσυ γιατι ως γνωστον ο superfunk δεν ξερει και πολλα πανω σε αυτο το θεμα :lol:Δεν ξερω ποιος εχει δικιο, θα μας κρινει η ιστορια...
τωρα τι να πω?μαλλον εχεις ΠΟΛΥ καιρο να δεις τα τσαρτς στις περισσοτερες χωρες του κοσμου.... :lol: (δεν ξερω τι βλεπεις εσυ αλλα εγω τους RED HOT CHILLΥ PEPERS,OASIS,COLDPLAY,PRINCE,& ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΗΙΡ-ΗΟΡ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ βλεπω να ποζαρουν στις πρωτες θεσεις τα τελευταια χρονια...μεταλλους πολυ σπάνια...)Στη σημερινη κοινωνια τα ΜΕΤΑΛ συγκροτηματα εχουν ξεπερασει κατα πολυ οποιοδηποτε αλλο ειδος, εκτος απο τη ΠΟΠ
Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς αλλά τους Fates Warning ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να τους χάσω τώρα που έρχονται!!! ;D ;D ;DΟΛΕΣ οι μουσικες αξιζουν να υπάρχουν αν ειναι πραγματικα καλες (και το μεταλ) παρόλα αυτα το μεταλ ειναι & παντα θα ειναι λογω της ιδιομορφιας του ενα μικρο ποσοστο της διεθνους μουσικης σκηνης...(που συνηθως απευθυνεται σε πολυ μικρης ηλικιας κοινο.... το οποιο μετα απο λιγο καιρο ψαχνει τη μουσικη πιο βαθια & μεταπηδα σε αλλα ειδη... )
οταν μου'ρθε email ενημερωσης apo to noiz.gr για αυτο το topic στην αρχη ξαφνιαστηκα το ομολογω. μολις ομως φιλε μου JollyJokker, αν και αργησες κατι ψιλα χρονια, διαβασα το ποστ σου ενα χαμογελο σχηματιστηκε στα χειλη μου. αν και ειμαι κατα του "ψηφιου" και των modeling amps, εκτος και αν προκειται για χαβαλε κατασταση στο σπιτι οπου θες να γραφεις μονος η με φιλους για προσωπικη ευχαριστηση, σε οσα λες συμφωνω 100%. ειμουνα και εγω ενα ανωριμο παιδακι, ξυλο απελεκητο...JollyJokker είπε:Sepultribe, παρακολουθώ τη συζήτηση και θα ήθελα να σου πω δυο πράγματα, μην τα πάρεις στραβά...
αρχικά. οι ήχοι που θέλεις να επιτύχεις δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους. Από την άλλη, και να πάρεις Mesa Boogie που λες πως είναι ήχος που θες (αν και πολυ θεοποιημένους τους έχεις), που θα τον βάλεις? που θα τον ανοίξεις? νομίζεις πως όλοι όσοι ακούς έχουν θηρία σπίτια τους? δε νομίζω (ειδικά μετά τον ερχομό του modeling)...
Μην υποτιμάς τα πετάλια. Τα πετάλια είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ κεφάλαιο στον ήχο της κιθάρας. Και αν ψάξεις θα δεις ποιοι έπαιζαν και με τι και θα εκπλαγεις. Αν εξαιρέσεις τα τελευταία χρόνια (π.χ. Hatebreed), το metal βασιζόταν πολύ σε pedals (δεν αναφέρομαι σε MT-2 φυσικά).
Αν θέλεις να μάθεις πως μπορείς να επιτύχεις metal ήχο κτλ, ρώτα ελεύθερα... μη γίνεσαι όμως εριστικός και απόλυτος στην άποψή σου. Αυτή τη στιγμή στο thread σου συμμετέχουν κάποιοι από τους παλαιότερους μουσικούς-members με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία. Δεν τους γλείφω. Απλά αξιοποίησε το γεγονός ότι προθημοποιηθηκαν να σε βοηθήσουν. Δεν έχουν όλοι την τύχη να τους απαντάνε στα threads τέτοια άτομα-εγκυκλοπαίδειες (1 φορά μου έτυχε). Αξιοποιήσε το αυτό για να μάθεις πράγματα που δεν ξέρεις και να αποβάλλεις ανακρίβειες που προφανώς έχεις (no offense)
Από την άλλη φαίνεται πως έχεις λίγο συγκεχυμένα τα πράγματα στο μυαλό σου. Μου θυμίζεις ένα φίλο μου που είχε για Ευαγγέλιο τα Total Guitar & Guitar World. Δεν υπάρχουν στερεότυπα. ΕΙΔΙΚΑ στο Metal! ο Dimebag έπαιζε με Sοlid State, ο LaRocque με pedals της DIgitech, ο Pete Blakk με Gibson, o Satriani με pedals, ο Schuldiner με Hybrid head των 300$... Είμαι μεταλλάς κι'εγώ 17 χρόνια τώρα (29 είμαι). Έχω περάσει από speed (heavy δεν άκουσα πoτέ), σε thrash, doom, death (Tampa scene), progressive κτλ και πλέον ακούω όλα αυτά αλλά και 432454 άλλα είδη μουσικής. Ασχολούμαι με την κιθάρα από τα 15 μου. Στα 18 μου κι εγώ έλεγα αυτά που λες. Αλλά θα περάσει καιρός, θα παίξεις με όλα τα είδη εξοπλισμού και πολλές από τις τωρινές σου απόψεις θα διαψευστoύν....και θα χαμογελάς
Είναι καλό πάντως το ότι ψάχνεσαι. απλά έχε αυτιά και μάτια ανοιχτά και ρούφα ότι ακούσεις εδώ σαν σφουγγάρι.
(καλά κάνεις και λες πως δεν είσαι μικρός σε ηλικία. αλλά σκέψου πως πολλοί από όσους σου μίλησαν ίσως να έχουν πάνω από τα 2πλά σου χρόνια![]()
)