- Πόντοι
- 38
Guitar-od pedal-amp-palmer-soundcard.BillTrantos είπε:Όλα αυτά απλά με το εξής signal chain: Guitar-Palmer DI-OD pedal-Sound Card;
http://www.palmergear.com/pdi09.shtml
Guitar-od pedal-amp-palmer-soundcard.BillTrantos είπε:Όλα αυτά απλά με το εξής signal chain: Guitar-Palmer DI-OD pedal-Sound Card;
Ξερουμε μηπως ποσα βατακια μπορει να φαει στο κεφαλι χωρις να το κλαψουμε?www.palmergear.com/pdi09.shtml
digisilence είπε:Ξερουμε μηπως ποσα βατακια μπορει να φαει στο κεφαλι χωρις να το κλαψουμε?
Πωωωωω η βιασύνη!!digisilence είπε:Οποτε θες
Απλα δεν ειμαι ο Δημητρης.
Δεν ειμαι ο Digi ;D
Ορίστε Σταύρο!Stavros_F είπε:Βασίλη αν μπορείς γράψε κάτι χωρίς κανένα εφέ, just ενισχυτής και cab sim, μέσω torpedo, και πόσταρε ένα print screen με τις ρυθμίσεις που χρησιμοποίησες για να σου πω 2-3 πράγματα μπας και βοηθήσεις. Αν θες στείλε μου και ένα μικρό clip με τον direct ήχο του ενισχυτή χωρίς το torpedo, να σου φτιάξω preset.
Σ'ευχαριστώ πολύ Βασίλη για όσα μου έγραψες.Η αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα με το τι παίζει κανείς,το να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο real thing είναι αυτοσκοπός.Γεια χαρα συνονόματε.
Καταλαβαίνω ακριβώς τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις.Θα σου πω τη γνώμη μου και τη λύση που βρήκα εγώ ύστερα από πολύ προσωπικό ψάξιμο.Πάντα γνώμονας είναι το "υποκατάστατο" στο οποίο θα καταλήψεις (impulses ,cab sims κτλ) να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο real thing.
(Real thing= ο ενισχυτής σου τσιτωμένος σε ένα απομονωμένο δωμάτιο με την καμπίνα του και καλή τοποθέτηση μικροφώνων).Για να μην αναφέρω την αίσθηση στο χέρι ,η οποία πες πως είναι καθαρά υποκειμενική κι εν τέλει κάποιοι την καταβρίσκουν με impulses.
Εγώ προσωπικά το real thing δεν το προσέγγισα με impulses. Πάντα κάτι έλειπε.Για να μην τα πολυλογώ και σε κουράζω,τη λύση τη βρήκα σε αυτό εδώ το μαγικό κουτί
http://www.thomann.de/gr/palmer_pdi_03l4.htm ή αν θες στον πιο καινούριο ελαφρώς εξελιγμένο αδερφό του http://www.thomann.de/gr/palmer_pga04.htm.
Θα σου πω απλά πως μέχρι και το τελευταίο cent αυτής της αγοράς αξίζει και πως κατά τη γνώμη μου ένα τέτοιο palmer είναι μία από της καλύτερες επενδύσεις μπορεί να κάνει ένας σύγχρονος κιθαρίστας στη ζωή του. Αποκλείεται να το βάλεις ποτέ στην άκρη.Και ναι,μέσω του palmer διαπίστωσα στην πράξη πως όντως υπάρχει sweet spot στους ενισχυτές και πολλές φορές αυτό βρίσκεται με το μάστερ...πάνω απο 6-7 (κάτι το οποίο είναι απόλυτα διαχειρίσιμο από το load box του palmer)
Δεν θα σου πω περισσότερα,απλά ήθελα να σου πετάξω και αυτή την ιδέα και αξίζει να το ερευνήσεις μόνος σου.
Γενικά άκουγα τα καλύτερα για τα εν λόγω palmer απλά το τελευταίο διάστημα έτυχε να ηχογραφώ καθημερινά για ενα funk project με το εξής rig :marshall vintage modern με το μαστερ στο 7.5-->palmer pdi 03-->usb interface-->daw).
Η αίσθηση στο χέρι και ο τελικός ήχος δεν περιγράφονται...
Ευχομαι καλη τυχη σε ό,τι κι αν επιλέξεις.
ps: Απλά θέλω να διευκρινίσω πως γράφω όλα τα παραπάνω υπό το πρίσμα του ότι εγώ παίζω με πιο soft,defined/λεπτομερείς ήχους απο οτι ίσως σε ενδιαφέρει.(funk/jazz/blues etc). Οπότε για πιο σκληρά είδη ίσως η τόση λεπτομέρεια ίσως δεν έχει νόημα και τελικά κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου (σχεδόν ανέξοδα) με impulses LePou/KeFir κλπ![]()
Άσε Δημήτρη,μπήκα σε GASοπεριπέτειες πάλι... ;D ;Dgeodimitri είπε:Ελπίζω να καταφέρεις να βρεις την καλύτερη λύση Βασίλη!![]()