Ηχογράφηση κιθάρας

jumerang

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά... Θέλω να ηχογραφήσω κιθάρα στον υπολογιστή, από τη "return" έξοδο του ενισχυτή μου. Να συνδέσω σε είσοδο για μικρόφωνο (που έχει ήδη προενίσχυση), ή σε απλή input είσοδο της κάρτας (που είναι για synth κλπ)? Πού θα έχω πιο σωστό ήχο?

Για δώσε μου ρε flipper κάνα url να το δω, ή έστω το μοντέλο, πώς λέγεται...

Μάλλον θα εννοείς send, γιατί το return είναι είσοδος και βρίσκεται στον ενισχυτή σου για να δεχτεί (κυρίως) επιστροφή από κάποιο εξωτερικό effect...

To send τώρα για να συνδεθεί σε mic είσοδο της κονσόλας σου χρειάζεται την παρεμβολή ενός DI... αν δεν έχεις βέβαια μπορείς να το στείλεις κατευθείαν σε οποιαδήποτε line είσοδο της...

To κακό είναι ότι το send είναι πριν την τελική βαθμίδα ενίσχυσης... δεν θα πάρεις τον 'πραγματικό' ήχο του ενισχυτή.

Line out δεν έχει ο ενισχυτής σου;

Κι όμως δεν εννοώ το send! Εννοώ το return! Το ξέρω ότι το return είναι για επιστροφή του σήματος από fx κλπ αλλά έλα που από εκεί έχω καλύτερο ήχο! Είναι αυτό που λέει ο Abraxas για το send, δε μου δίνει τον πραγματικό ήχο του ενισχυτή, άσε που απομονώνεται και το equalizer του ενισχυτή. Ενώ απ'το Return, όλως παραδόξως, έχω πολύ καλό ήχο! (Line out δεν έχει). Το θέμα είναι πού να το στείλω αυτό το σήμα που παίρνω απ' το return... σε είσοδο mic ή σε απλή line είσοδο; Npap, ισχύουν αυτά που μου είπες και για το send?

αυτο που λες ειναι εντελως κουφο!τι ενισχυτη εχεις? 8O

το return ειναι απλα η ΕΙΣΟΔΟΣ προς τον τελικο,δεν παραγει σημα... 8O

τι να πω,παντως αφου εχεις τοσο αξιοπρεπη ενισχυτη γιατι δεν του βαζεις ενα μικροφωνακι μπροστα απο το μεγαφωνο,να γραψεις σαν ανθρωπος?? :lol: :wink:

Το ξέρω μωρέ, το καλύτερο είναι αυτό. Αλλά βιάζομαι να κάνω κάποιες ηχογραφήσεις και δεν έχω προς το παρόν αξιοπρεπές μικρόφωνο... ¶σε που δεν έχω και studio! Είναι λίγο παρακινδυνευμένο να ηχογραφείς μικρόφωνο στο σπίτι σου χωρίς ηχομονώσεις, χωρίς να είσαι σε ξεχωριστό δωματιάκι για να μην πιάνει το μικρόφωνο τους ήχους του υπολογιστή (keyboard, ανεμιστήρας κ.ά.) ή της γυναίκας σου που φωνάζει ότι το φαγητό είναι έτοιμο κλπ κλπ :lol:

Μπα με ενα Shure 57 πανω στη γρυλια του ενισχυτη θα σαι παραπανω απο ενταξει και ας γαυγιζει και ο σκυλος σου :lol: (ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να "πιασει" το γαυγισμα την ωρα που παιζεις.. :lol: )

Κοίταξε να δεις, σκύλο δεν έχω... Σε διαβεβαιώ όμως ότι το καναρίνι μου τρελλαίνεται με Astor Piazzola! Όποτε βάζω αρχίζει και κελαϊδάει ασταμάτητα! (¶ρα ή του αρέσει πάρα πολύ, ή τον μισεί!!!) Πάντως με τη δική μου την κιθάρα δεν πολυξεσηκώνεται! ¶ρα το Shure μάλλον φτάνει και περισσεύει! By the way, τι τιμή έχει περίπου το 57ρι?

Η καλύτερη λύση είναι φυσικά το sm 57 που σου προτείνει ο SF...Αν τώρα κατά παράδοξο τρόπο ( 8O ) το return λειτουργεί και ως line out (με κάποιο διακόπτη επιλογής ίσως :?: ) και θες να το χρησιμοποιήσεις, ισχύουν αυτά που σου είπα για το send...

Για αυτό το μικρόφωνο λέτε?

90_2.JPG

Αν και είμαι ο λιγότερο ειδικός σε σχέση με τα άλλα παιδιά, ναι, αυτό κι εγώ κατάλαβα. Το Shure SM 57.

Shure 57 vs Neuman U87 ....

Σε κάποια ροκάκια ψάρωσα και πίστεψα πως το mic των 100e δεν ζηλέυει

και πολύ το mic των 2000e....

Κι όμως ΑΛΗΘΙΝΟ....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back