ηχογραφηση χωρις χρηση pc??

quorthon1940

Νέο μέλος
Πόντοι
1
γεια σας παιδια...μπορει να φανει κουλο το θεμα, αλλα αν και ασχολουμαι πολυ καιρο με την μουσικη δεν ειχα ποτε μου ψαξει το θεμα της ηχογραφησης....Θελω να γραψω καποια κομματια απο ηλεκτρικη κιθαρα και αναρωτιομουν αν με την αγορα καποιου εξοπλισμου (μπατζετ οπωσδηπτε μεχρι 400-500 ευρω) μπορουσα να το κανω χωρις να μπω στην διαδικασια να το κανω μεσω προγραμματων υπολογιστη....

Απο αυτα τα λιγα που ξερω τα βασικα εργαλεια γι αυτη την δουλεια ειναι ενας pre-amp(διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα το σημα κατευθειαν απο ενισχυτη μεσω mic χρειαζεται προ-ενισχυση πριν ηχογραφηθει??) ενας μικτης και μια κονσολα ηχου για το recording???

Aν καποιος γνωριζει λεπτομερειες με χαρα θα τις ακουσω, γιατι κυριολεκτικα δεν εχω ιδεα

Ευχαριστω για τις απαντησεις

σχεδον το πετυχες φιλε μου....ειναι βολικη αυτη η σειρα καθως σου δινει και επιλογη να δουλευεις με και χωρις υπολογιστη!!! Λογικα το σημα της κιθαρας περναει απο κει χωρις μεσολαβηση αλλων "μπιχλιμπιδιων"(πχ προ-ενισχυτες),ε?

ευχαριστω για την απαντηση

to zoom που προτεινει το παλληκαρι τα σπαει!

με 375 ευρω και 1 εβδομαδα ψαξιμο εχεις "στουντιο" και μετα...καλο καψιμο!

Πολύ απλά θέλεις να κάνεις μια αναλογική ηχογράφηση.

Το μόνο που χρειάζεσαι για να γράψεις σκέτη ηλεκτρική κιθάρα είναι:

1) Ηλ κιθάρα κουρδισμένη

2  Έναν ενισχυτή

3) Καλώδιο από κιθάρα σε ενισχυτή 1/4 inch jack (καρφί)

4) Ένα μίκτη 2-4 κανάλια (κοίτα Behringer Xenyx-502)

5) Μικρόφωνο και

6) Kαλώδιο τύπου XLR να φεύγει από μικρόφωνο (XLR out) σε μίκτη (XLR in) ή

καλώδιο τύπου 1/4 inch καρφί από line out ενισχυτή σε line in μίκτη

Το μικρόφωνο πρέπει να είναι σε γωνία 90 μοιρών σε σχέση με ενισχυτή και το πάτωμα, δηλ ή κορυφή του μικροφώνου να κοιτάει το ηχείο του ενισχυτή.

Το peak στην εγγραφή δεν πρέπει να είναι συνέχεια κόκκινο ούτε να παραμορφώνει

Το μηχάνημα εγγραφής μπορεί να είναι από cd writer, κασσέτα ή άλλο αναλογικό ή ψηφιακό μέσο υπάρχουν και κονσόλες με ενσωματωμένο cd-r (πχ Roland VS-2400) αλλά κοστίζουν 2400!

stavros_d80 είπε:
1) Ηλ κιθάρα κουρδισμένη
ROFL!!!! :D :D

σοβαρα τωρα, και γω σκεφτομουν την λυση του μικορφωνου...δεν θα μου αρεσε η ιδεα να βαλω την κιθαρα ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στο μικτη γιατι με την ψηφιακουρα θα μου @#@#$% τον ηχο και δεν το θελω αυτο...και το zoom r-16 που προτειναν οι φιλοι παραπανω φανταζει καλη λυση αν και 8 καναλια μιξης ειναι υπερβολικα για μενα που γραφω μουσικη στο σπιτι....τεσπα θα το τσεκαρω παντως

thanx

yannakis είπε:
Ρίξε μια ματιά και σε αυτά

http://www.thomann.de/gr/fostex_mr_8_mkii_card_bundle.htm

http://www.thomann.de/gr/tascam_dp_008.htm

είναι πολύ ευέλικτα και οικονομικά.

Εγώ όμως στη θέση σου θα έπαιρνα αυτό

http://www.thomann.de/gr/zoom_r16_bundle.htm

Καλό βράδυ,

Γιάννης

:)

Να ρωτήσω κάτι? Μπορεί κάποιος να κάνει edit μέχρι κάποιο σημείο αυτά που ηχογραφεί με τα παραπάνω μηχανήματα? Μπορεί ας πούμε να κάνει copy-paste ή απλά ότι γράψεις έγραψες?

αν και δεν ξερω φανταζομαι πως πρεπει να ειναι ψηφιακο το μηχανημα για να κανεις κατι τετοιο...δεν κοβω το λαιμο μου βεβαια ;D

+1000 Για το ΖΟΟΜ.

Το σκέφτομαι και εγώ να το χτυπήσω το συγκεκριμένο.

Εκτός από standalone recorder - mixer είναι και USB Audio Interface έτσι ώστε να το χρησιμοποιείς και με το PC σου αν θες , και με 8 mic in ταυτόχρονα.

Υπερπλήρες μηχανάκι και κοστίζει λίγα. Αφού έιναι μέσα στο budget σου πρέπει να το δεις οπωσδήποτε.

quorthon1940 είπε:
γεια σας παιδια...μπορει να φανει κουλο το θεμα, αλλα αν και ασχολουμαι πολυ καιρο με την μουσικη δεν ειχα ποτε μου ψαξει το θεμα της ηχογραφησης....Θελω να γραψω καποια κομματια απο ηλεκτρικη κιθαρα και αναρωτιομουν αν με την αγορα καποιου εξοπλισμου (μπατζετ οπωσδηπτε μεχρι 400-500 ευρω) ...
Τι εννοείς "να γράψεις κάποια κομμάτια από ηλεκτρική κιθάρα"?

Για ποιο λόγο/χρήση?

Σκέτη ηλεκτρική κιθάρα?

Γιατί ΧΩΡΙΣ υπολογιστή? :)

Έχω το BOSS BR 600, και είμαι πολύ ευχαριστημένος

http://www.thomann.de/gr/boss_br_600_retoure.htm

To προτίμησα από την λύση PC + κάρτα + software γιατί αν και ανώτερη, με τρομάζει ο κίνδυνος να κολήσω μετα plug-ins τα VSTs κλπ και να γίνω από μουσικός ηχολήπτης.

To BOSS έχει ενσωματωμένο drum machine με πολούς ρυθμούς (μέχρι και ελληνικά), 8 κανάλια που έχουν 8 virtual tracks το καθένα (δηλαδή μπορείς να γράψεις 2-3 versions πχ κιθάρας και να μιξάρεις οποια σου κάθεται καλύτερα) , ενσωματωμένα εφε κιθάρας και φωνής και ενσωματωμένα mastering tools !

Μπορείς να βάλεις κιθάρα ή μπάσο DI και να εκμεταλευτείς τα ψηφιακά εφέ (που παραδόξως είναι αρκετά καλά και είναι και παραμετροποιήσιμα...)και το modeling ενισχυτών ή να δουλέψεις πιό παραδοσιακά με εξωτερικό μικρόφωνο

Επίσης μπορείς να κάνεις edit, punch in -out (διορθωση live) με κουμπί ή πετάλι , να αντιγράψεις μέτρα ή και να τα πολλαπλασιάσεις (παίζεις 1 φορά και μετά copy).

Τα κομμάτια μεταφέρονται σε pc μέσω usb (σε μορφή wav) ή και separate tracks για περαιτέρω edit ή μπορείς να γράψεις απ' ευθειας από τα line out.

Εγώ το χρησιμοποιώ για να γράφω τις ιδέες μου σε καλύτερη μορφή από το παλιό ακουστική + φωνη για να τις παρουσιάζω στο συγκρότημα, αλλά μέχρι εκεί αφού μετά το δουλεύουμε αλοιώς.

Βέβαια κάποιος μπορεί να γράψει με αυτό ένα αξιοπρεπέστατο demo αρκεί να έχει χρόνο να το μάθει καλά (έχει ένα manual αρκετά μεγάλο)

το είχα πάρει 300 € από ελλάδα  αλλά έξω είχε πιό φτηνά (230-270). Πλέον έχει αντικατασταθεί από το BR800 που είναι αναβαθμισμένο.

http://www.thomann.de/gr/boss_br_800.htm

Επίσης με περισότερα λεφτά υπάρχουν και μοντέλα με ενσωματωμένο cd burner.

(και όσο θυμαμαι πρίν από 10-15 χρόνια πόσα λεφτά και χώρο ήθελες για να μαζέψεις ένα τέτοιο εξοπλισμό που σήμερα τον βάζουν σε ενα κουτάκι...)

Αν και δεν έχω δουλέψει με τα αντίστοιχα προϊόντα αλλω εταιρειών, το συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάποιον που θέλει ενα φτηνό οχι PC-based studio.

Φίλε μου υποθέτω πως ΕΧΕΙΣ υπολογιστή, μιας και γράφεις στο noiz.  ;D

Πολύ καλό το Zoom που σου πρότειναν παραπάνω, το έχουν δυο φίλοι και είναι πολύ ικανοποιημένοι, ειδικά στην τιμή που μπορείς να το βρεις. Αν θέλεις να ηχογραφείς οπουδήποτε (σχεδόν) ένα τέτοιο εργαλείο (όπως και αυτά της BOSS) είναι ό,τι πρέπει.

Αν όμως θα είσαι πάντα κοντά στον υπολογιστή σου όταν ηχογραφείς, δες και κάποιο dedicated interface για κιθάρα. Κυκλοφορούν πολλά και σε εξευτελιστικές τιμές πλέον, με ποιότητα που πριν μερικά χρόνια θα ήταν ασύλληπτη για τόσο μικρό budget.

Για παράδειγμα:

http://line6.com/podstudioux2/

http://www.zoom.co.jp/english/products/g2nu/index.php

http://www.wavesgtr.com/html/product_gtr3.html

Υπάρχουν πολλά περισσότερα, ψάξτο.  ;)

το θεμα ειναι καθαρα προσωπικο....μπορει να εχω υπολογιστη και να κανω χιλια μυρια οπως και αλλοι αλλα πιστεψτε με δεν θελω να ειμαι πανω απο μια οθονη συνεχεια ειδικα οταν ασχολουμαι με την μουσικη....ειναι θεμα .."αποτοξινωσης" ;) ;)

συν τοις αλλοις με ενα μηχανημα σαν αυτα της zoom η boss που αναφεραν οι φιλοι παραπανω κανεις την δουλεια σου μια χαρα χωρις να μπλεκεις με αλλες συσκευες....keep it simple! 8)

billpos είπε:
To BOSS έχει ενσωματωμένο drum machine με πολούς ρυθμούς (μέχρι και ελληνικά), 8
μετα απο λιγο ψαξιμο και σε συγκρισεις με τα boss br-600/800 με το zoom r-16 ειδα πως το τελευταιο δεν εχει drum machine....οχι οτι με χαλαει, αν και το να βαζεις ρυθμο στα κομματια που βγαζεις ειναι μεγαλο ++, δεν αρκει μονο να πετας μεσα riffs/leads χυμα στο κυμα.....τεσπα, η ερωτηση billpos μια που εισαι χρηστης, το drum machine που εχει μεσα για τα ψηφιακα στανταρ αναλογων μηχανηματων ειναι ικανοποιητικο??? δεν λεμε να σου εχει καναν lombardo ηχογραφημενο μεσα :o :o, τουλαχιστον να ακουγονται και να κανεις την δουλεια σου!

Εξαρτάται τι εννοείς "δουλειά σου" και πόσο είσαι διατιθεμένος να το ψάξεις.

Το BR600, έχει πολλά patterns στην μνήμη χωρισμένα ανα τύπο (πχ rock, pop, blues κλπ). Για κάθε τύπο - στύλ μουσικής έχει περίπου 6 διαφορετικούς ρυθμούς και για κάθε ρυθμό έχει 6 τύπους των 4 μέτρων (2 intros, 2 verse, 2 brakes).

Επίσης σου δίνει την δυνατότητα μέσω του USB να φορτώσεις δικούς σου drum ήχους, αλλά δεν το 'χω ψάξει περισσότερο.

Οι περιορισμοί τώρα : σε κάθε κομμάτι μπορείς να δουλέψεις με μέχρι 5 διαφορετικά paterns που έχεις προεπιλέξει. Αυτό είναι ψιλοαρκετό για να κάνεις ένα αξιοπρεπές κομμάτι που θα έχει πχ 1 intro, κάποια μέτρα κουπλέ, 1 brake, τα μετρα του ρεφραίν και πάει λέγοντας. Δεν σε βολέυει αν θές να κάνεις παπάδες με το DM. Σε αυτή την περίπτωση η αγορά ενός εξωτερικού DM (η η χρήση PC) και το πέρασμα των LR tracks του κομματιού σε 2 κανάλια του BOSS μέσω USB ίσως να είναι η λύση.

Αυτά βέβαια για το BR600 που ήταν το παλιότερο μοντέλο, ίσως το 800 να έχει περισσότερες δυνατότητες.

Όσο για την ποιότητα του ήχου, είναι εφάμιλο οποιοδήποτε καλού DM και οι ήχοι του είναι πολύ καλοι, άλλωστε πιστεύω ότι θα το χρησιμοποιήσεις για demos και όχι για τελειωτική εγγραφή.

μια που το συζηταμε,αν και ασχετο, μπορει να μου εξηγησει κανεις ποια η διαφορα αν ενα multitrack recorder οπως το r-16 εχει daw controller με καποιο που δεν εχει??? εννοω διαφορα στις δυνατοτητες και οχι για θεμα ποιοτητας ηχου

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα faders , knobs  και control buttons που έχει για να ελέγχεις realtime το πρόγραμμα ηχογράφησης πχ. Cubase (DAW - Digital Audio Workstation) που χρησιμοποιείς στον υπολογιστή σου.

αχα! ευχαριστω loki! ;)ειμαι εντελως αβγαλτος με τα "ηλεκτροτεχνικα" θεματα....θελουν χρονο για ψαξιμο τα ατιμα!

Trending...

Νέα θέματα

Back