Έχοντας εδω και καιρό αγοράσει μια 2x12 καμπίνα από καλό μου γνωστό ήμουν πεπεισμένος οτι φορούσε ένα electrovoice και ένα celestion (έτσι μου είχε πει, και αυτός μεταχειρισμένη την είχε πάρει από τον γνωστό Μάνο). Χθες λοιπόν στο στούντιό μας μ 'επιασε η προκοπή και είπα να την καθαρίσω μετά την πρόβα. Αφού ξεβίδωσα τα πάντα ήθελα να δω ποιά ακριβώς ηχεία είχε. Εκεί επήλθε το σοκ.
Το ένα έιναι eminence και το άλλο JBL. Το eminence μάλιστα είναι κατασκευής 1979!!!!!
Συγκεκριμένα οι κωδικοί είναι
Α12-G-HD 67-7924 για το eminence
J-125-8 για το JBL.
Το ότι τόσο καιρό δεν το ήξερα, δε λέω μ'έκανε να νιώσω λίγο μ******ας.
Από την άλλη επειδή η καμπίνούλα παίζει μια χαρά δε με πειράζει και πάρα πολύ.
Οι ερωτήσεις μου τώρα:
1. Αν κάποιος από τους έμπειρους (και μη) του forum ξέρει καμιά πληροφορία για τα συγκεκριμένα ηχεία. Προσπαθόντας στο διαδύκτιο δεν βρήκα και πολλά
2. Τα ηχεία είναι δεδομένο οτι είναι παλιά. Μήπως θα πρεπε να αντικατασταθούν? Μήπως χάνω σε ήχο αρκετά, ή δεν "πέφτουν" και τόσο με το χρόνο?
3. Είναι συνδεδεμένα παράλληλα. Και τα δύο είναι 8 ohm που σημαίνει οτι η καμπίνα είναι στα 4. Τον ενισχυτή τον έχω επίσης στα 4 (μπορεί να ρυθμιστεί και στα 8 και στα 16). Κινδυνεύει ο ενισχυτής αν τον ρυθμίσω σε παραπάνω ohm απ' οτι η καμπίνα?
Αυτές τις απορίες έχω για αρχή (ειλικρινά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με ηχεία-φαίνεται εξ άλλου). Thanx for your feedback
Το ένα έιναι eminence και το άλλο JBL. Το eminence μάλιστα είναι κατασκευής 1979!!!!!
Συγκεκριμένα οι κωδικοί είναι
Α12-G-HD 67-7924 για το eminence
J-125-8 για το JBL.
Το ότι τόσο καιρό δεν το ήξερα, δε λέω μ'έκανε να νιώσω λίγο μ******ας.
Από την άλλη επειδή η καμπίνούλα παίζει μια χαρά δε με πειράζει και πάρα πολύ.
Οι ερωτήσεις μου τώρα:
1. Αν κάποιος από τους έμπειρους (και μη) του forum ξέρει καμιά πληροφορία για τα συγκεκριμένα ηχεία. Προσπαθόντας στο διαδύκτιο δεν βρήκα και πολλά
2. Τα ηχεία είναι δεδομένο οτι είναι παλιά. Μήπως θα πρεπε να αντικατασταθούν? Μήπως χάνω σε ήχο αρκετά, ή δεν "πέφτουν" και τόσο με το χρόνο?
3. Είναι συνδεδεμένα παράλληλα. Και τα δύο είναι 8 ohm που σημαίνει οτι η καμπίνα είναι στα 4. Τον ενισχυτή τον έχω επίσης στα 4 (μπορεί να ρυθμιστεί και στα 8 και στα 16). Κινδυνεύει ο ενισχυτής αν τον ρυθμίσω σε παραπάνω ohm απ' οτι η καμπίνα?
Αυτές τις απορίες έχω για αρχή (ειλικρινά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με ηχεία-φαίνεται εξ άλλου). Thanx for your feedback