Νομιζω οτι στο θεμα εδω δεν συζηταμε αν το διαφορετικο σχημα παιζει περισσοτερο ρολο απο οτι οι μαγνητες η ο ενισχυτης κτλ κτλ ... Και γενικοτερα νομιζω οτι αν τα παρουμε με την σειρα τοτε ο ενισχυτης ειναι το πρωτο . Απο εκει και περα οταν το υπεραναλυσουμε το θεμα και οχι σε επιπεδο μιξης οπου εκει χανονται πολλα , αλλα σε επιπεδο του παιζω μονος στο δωματιο μου τι ακουω ? τοτε θα διακρινεις διαφορα και του ξυλου και του καλλωδιου , και του σχηματος , και της θεσης σου στον χωρο κτλ κτλ... Το θεμα ειναι οτι ανεξαρτητα με το αν 2 οργανα δεν απεχουν και τοσο ηχητικα οταν εχουν ιδια σπεκς , δεν μπορουμε να αγνοησουμε οτι εχουν διαφορα... Καποιες φορες η διαφορα ειναι και αρκετη μεγαλη .
Το θεμα ειναι οτι δεν μπορει καποιος ο οποιος ακουει κατι να γινεται προιον αρνητικης κριτικης . Το αν ακουει καποια διαφορα δεν τον κανει ουτε καλυτερο μουσικο ουτε ηδειμωνα , απλα το ακουει... ή μαλλον εστιαζει το αυτι του καπου συγκεκριμενα...
Κατι ακομα... Ειναι δυσκολα καποια πραγματα να περιγραφουν με μυνηματα... Αν μιλαγαμε απο κοντα θα υπηρχε περισσοτερη ανεση... Λεω λοιπον οτι εγω παραπανω αναφερθηκα στα καθαρα... Δεν ξερω τι λεξεις να χρησιμοποιησω ομως λεω οτι στο θεμα των καθαρων δεν ειναι ειδικος και επισης δεν ειμαι και σε θεση να τα κρινω γι αυτο και τα καθαρα του engl fireball που για τον superfunk ειναι αισχος , για εμενα ειναι πολυ καλα καθαρα... Δεν ειμαι σε θεση να κρινω αν εχει καλα καθαρα η οχι... Επισης δεν με ενδιαφερει να ασχοληθω γενικα με το ζητημα οποτε αν με ρωτησεετε τωρα ποιος εχει καλυτερα καθαρα ο evh η ο engl θα σας πω ``ενταξει μωρε τα ιδια ειναι ξερω γω ``...
Επιτρεψτε λοιπον και μην κατακρινομαι αν το αυτι μου μετα απο 10 χρονια συνεχους παιξιματος ακουει διαφορες απο σχημα σε σχημα με οσο γκαζι και αν χρησιμοποιω. Εκει εχει πεπεδευτει το αυτι μου , και για να μην νομιζετε οτι το παιζω μουσικος κτλ κτλ , ανατρεξτε στο βιντεο που ανεβασα 4-5 σελιδες πιο πριν και θα δειτε οτι τι ερωτημα μου γιατι η bcrich ακουγεται καλυτερα απο την jackson ενω εχουν ακριβως τα ιδια σπεκς και σε κατασταση μπολικου γκειν με απασχολουσε εδω και 2-3 χρονια...
Δεν νομιζω λοιπον ουτε Χορταρεας ( ειναι προσβολες σε ατομα που δεν γνωριζουμε ) πρεπει να χαρακτηριζεται καποιος ουτε ασχετος επειδη απλα και μονο ακουει διαφορες που αλλους απλα δεν τους απασχολει το ζητημα και δεν εστιαζουν σε αυτο... Δεν κρινω αν το επιπεδο της διαφορας ειναι το ιδιο με μια αλλαγη μαγνητη , σαφως και ειναι λιγοτερη η διαφορα... Υπαρχει ομως διαφορα... Δεν θα την αντιληφθω σε επιπεδο μπαντας , μιξς κτλ... Στο δωματιο μου ομως οταν κανω μια δοκιμη θα την καταλαβω και θα την καταλαβαινατε κι εσεις ( οσοι λετε οτι δεν υπαρχουν διαφορες ) αν ειχατε τους ενισχυτες μου , τα χερια μου , τα αυτια μου , το δωματιο μου κτλ κτλ....