selfservice είπε:
Νομιζω πως δεν επειρεαζεις τον τιτλο του θεματος γιατι εχεις τις δικιες σου ιδεες όπως ο καθενας μας εδώ μεσα.Θα ηθελα να ακουσω την αποψη καποιου που θα απερριπτε την εν λογο αγορα αυτου του ενισχυτη και που προφανως εχει δοκιμασει και εχει ψαχτει με περισσοτερους ενισχυτες(γιατι μην φανταστεις ότι εγω εχω δοκιμασει κι εχω ακουσει ουτε το 5% της αγορας και πολύ λεω..)Οι γνωμες και τα γουστα είναι υποκοιμενικα οκ, αλλα σιγουρα θα με ενδιεφερε η αποψη πολλων εδώ μεσα,ώστε να κανω κατι σωστο και να μην το μετανιωσω αργοτερα.Δεν ειμαι κολλημενος με την Blackstar την οποια μεχρι πριν κανα 6μηνο δεν ηξερα καν σαν εταιρεια.Σιγουρα μπορουν να φανουν χρησιμα αυτά που θα πεις γιατι δεν εχω μεγαλη εμπειρια στον χωρο των ενισχυτων…οποτε αν θες κι εσυ..σ’ακουω..
Δοκίμασα το κεφάλι, με την καμπίνα της Blackstar 4x12, με
Stratocaster του '92 H-S-S, και JEM 7V-WH '94, master volume περίπου στο 6-7
-Ο ήχος του δεν μπορώ να πώ ότι με χάλασε,αλλά δεν μ'έφτιαξε κιόλας,μου έδινε την αίσθηση ότι έπαιζα με κάποιον φθηνότερο λαμπάτο,"στενός" συχνοτικά και "ψυχρός" χωρίς "προσωπικότητα" και "ουσία" πέρναγε αδιάφορος στ'αυτιά μου.Αυτό αφορά και τα 4 modes (κανάλια).
Αν αυτός ο ενισχυτής κόστιζε μεχρι 800Ε(χωρίς καμπίνα) ίσως να μπορούσα να δικαιολογήσω τις ηχητικές του αδυναμίες,στα 1350Ε όμως όχι.
- Έχει 4 modes (κανάλια) και 1 κοινό EQ για όλα. Ουσιαστικά είναι δικάναλος ο ενισχυτής (με δύο modes σε κάθε κανάλι) και θα έπρεπε για μένα να έχει τουλάχιστον 2 EQ,ένα για το καθένα,ώστε να μπορώ να κάνω διαφορετικές ρυθμίσεις για Clean-Drive chanells.Σοβαρή παράλειψη κατα την αποψη μου.
- Serial Fx loop,παρόλο που είναι tube buffered,με υποχρεώνει να βάλω τα καλύτερα πετάλια ή πολυεφφέ για να μην χαλάσω τον θεμελειώδη ήχο του ενισχυτή,ο οποίος περνάει 100% μέσα απ'το εφφέ,και τελικά εξαρτάται πολύ απ'την ποιότητά του εφφέ.
Αυτό πες οτι διορθώνεται με εξωτερικό looper,αλλά θα ήθελα ο ίδιος ο ενισχυτής να έχει τη δυνατότητα παράλληλης λουπας.
-Midi.Έχει midi για chanell switching,αλλά πρακτικά άχρηστο για μένα, μιας και ανταποκρίνεται μόνο σε συγκεκριμένα Program Change numbers,δηλ το PC 1= mode 1, PC2 = mode2, PC3= mode 3, PC 4 = mode 4, PC 5=mode 1 (πάλι !!)...κλπ.
Δηλαδή αν θέλω για παράδειγμα στο no 3 της midi πεταλιέρας μου να έχω έναν Clean ήχο(mode 1) με κάποια εφφέ, σαν preset, και στο no 4 πάλι Clean ήχο(mode 1) με διαφορετικά εφφέ, δεν μπορώ γιατι ο ενισχυτής αναγνωριζει το no 3 σαν mode 3,και το no 4 σαν mode 4.
Mεγάλο μειονέκτημα για μένα που χρησιμοποιώ εδώ και μια 10ετία midi για amp-fx switching σύστημα
-Έχει κάποιες επιπλέον λειτουργίες,πχ.ISF, DPR που καλά κάνει και τις έχει,αλλά πρακτικά για μένα είναι άχρηστες,
η μεν πρώτη (ISF) σε live πχ δεν μπορώ να την ελέγξω σε real time,οπότε θα πρέπει να έχω μια προεπιλεγμένη σταθερή θέση και να παιζω μ'αυτήν,άρα δεν μου προσφέρει κάτι άλλο εκτός απ΄το να διασκεδάζω τις εντυπώσεις μου όταν δεν έχω τι να κάνω σπίτι μου,
η δε δεύτερη(DPR)εκτός απ'το να μειώνει την ένταση,κόβει συχνότητες και headroom,είναι κάτι που δεν θα το χρησιμοποιήσω,μιας και δεν θα πάρω 100w κεφάλι για να την κάνω να παίζει στα 10W στο σπιτι,θα προτιμήσω κατι σαν τον HT-5 αν θέλω ντε και καλά λαμπάτο ενισχυτή για μελέτη.
Τους Blackstar τους θεωρώ πολύ καλή επιλογή στην χαμηλομεσαία κατηγορία ενισχυτών,αλλά μέχρι εκεί.Αν είναι ν'ανέβουν κατηγορία θα πρέπει να δώσουν περισσότερα για να είναι value for money.
Για κάποιους δεν έχει σημασία,αν ο ενισχυτής έχει 1ή4 κανάλια,αν έχει ξεχωριστο EQ για κάθε κανάλι,αν έχει λούπα ή όχι,αν αυτη είναι σειριακή ή παράλληλη,αν έχει midi δυνατότητες ή όχι.
Για μένα έχει