Ιδεα για hammond sampling στο fantom g

neeq

Μέλος
Πόντοι
38
Καλησπερα,

Ειχα μια ιδεα στο ξεκαρφωτο σήμερα και είπα να ρωτήσω αν υπάρχουν γνωμες ενστασεις ή συμβουλες για το εγχειρημα, και αν αξίζει να το προχωρήσω ή είναι εφαρμόσιμο μονο στο μυαλο μου.

Σκεφτηκα λοιπόν να σαμπλαρω τον ήχο απο το b4 organ στο fantom g αλλα με τον εξής τρόπο.

Να παρω δείγμα εχοντας μόνο το πρωτο drawbar να παίζει και να φτιαξω ενα patch με αυτο.

Ενα αλλο εχοντας το 2ο drawbar μονο και ουτε καθεξης μεχρι το 8ο.

Στη συνεχεια να τα βαλω ολα αυτα στο live mode ως layers και να χρησιμοποιήσω τα 8 fader ως μικτη για τα patch, δηλαδή στην ουσια ως drawbars.

Αυτο που δεν ξερω εκ των προτερων, είναι αν ο συνδιασμός θα είναι παρόμοιος με τον αντιστοιχο του b4. Η λογική μου λέει πως ναι αλλα δεν εχω την εμπειρία να το στηριξω. Αν ανοιξω δηλαδη τις εντασεις απο ολα τα patches θα εχω τον αναλογο full drawbar ήχο του Β4 ή θα εχω 8 ξεκαρφωτα samples και χαος?

Αν εχει καποιος αναλογη εμπειρία, συμβουλη ή να μου πει ενα που πα ρε καραμήτρο. Στην τελική μπορει να μην είμαι ο πρωτος που το σκεφτηκα, οποτε να με παραπέμψετε καπου αλλου να παρω ιδεες, τεχνοτροπια κτλ  8)

Ευχαριστω  :)

Καθόλου "που πα ρε καραμήτρο".

Πολύ σωστός. Απλά θες 9 αντί 8 faders.

Η διαδικασία όπως την είπες.

Φτειάχνεις πρώτα από τα δείγματα τα ανάλογα patch (single) και μετά φτειάχνεις ένα performance (live mode) που τα sliders θα ελέγχουν τις εντάσεις των patches (singles). Θα σου λείπει όμως ένα (1). Αποφάσισε εσύ ποιό θα λείπει.

Για να μη φας το χρόνο σου άδικα, για αρχή δοκίμασε ήδη υπάρχοντα patches και ανάλογα βλέπεις.

Ναι, το ξερω οτι θα μου λειπει ενα. Ισως βαλω τα δυο τελευταια ψηλα μαζι, μια και μεμονωμενα δε νομιζω να τα θελω.

Αυτο με τα υπαρχοντα patches το κάνω ηδη ;D

neeq: μία ιδέα για να μην σου λείπει κανένα drawbar είναι να αναθέσεις τις δύο τελευταίες αρμονικές σε ένα slider (π.χ. το τελευταίο) και με ένα knob να ελέγχεις την μεταξύ τους ένταση. Ομολογώ ότι δεν το έχω δοκιμάσει αλλά πιστεύω ότι είναι εφικτό. Κατ' εμέ βέβαια η λύση των σαμπλαρισμένων hammonds αποτελεί ημίμετρο, αλλά μέχρι η Roland να βγάλει καμία ARX-Organ ή κάτι τέτοιο (με χρήση προσομειώσεων), είναι μία κάποια λύση. :)

Απ'οτι βλέπω στο site www.sinevibes.com εχει για dpwnload ενα .prj με organs και λεει οτι χρησιμοποιει τα 8 faders ως drawbars. Οποτε μαλλον δεν είμαι ο πρωτος, παρ'ολα αυτα εγω θα το κανω καλυτερα ;D

Μανωλη και Πολύφημε  ;D ευχαριστω  :)

neeq είπε:
Απ'οτι βλέπω στο site www.sinevibes.com εχει για dpwnload ενα .prj με organs και λεει οτι χρησιμοποιει τα 8 faders ως drawbars. Οποτε μαλλον δεν είμαι ο πρωτος, παρ'ολα αυτα εγω θα το κανω καλυτερα ;D

Μανωλη και Πολύφημε  ;D ευχαριστω  :)
Τα organs του Artemiy Pavlov (administrator του Roland Clan, είναι αυτός που βγάζει τις εν λόγω επεκτάσεις) έχω ακούσει ότι είναι καλά, αλλά υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο πρόβλημα με τον έλεγχο των virtual drawbars. Αν δεις σε αυτό το thread, υπάρχουν κάποια προβληματάκια.

Επίσης, γράψου και πέρνα και από το forum. Θέλουμε μερικές φωνές ακόμα (και μάλιστα ελληνικές), για να αναγκάσουμε τη Roland να κάνει το Fantom-G ακόμα καλύτερο. :)

Ειμαι στο φορουμ,με το ίδιο νικ εδω και πολυ καιρο, λόγω v-synth xt αλλα αρχισε να με κουραζει η κατασταση εκει. Ολοι είχαν την ίδια απορια. "που είναι τα πιανα και τα σαξόφωνα". Τωρα αρχισα να το παρακολουθω παλι λόγω φαντομ.

Επισης μηπως ξερεις γιατι ενω εκανα save το prj στο usb δε μου το εμφανισει, παρα εμφανισει το stick ως αδειο?

neeq είπε:
Επισης μηπως ξερεις γιατι ενω εκανα save το prj στο usb δε μου το εμφανισει, παρα εμφανισει το stick ως αδειο?
Μήπως δεν είναι συμβατό το usb stick με το Fantom-G; Είχες samples+multisamples στο project που πήγαινες να αποθηκεύσεις? Το είχες φορμάρει με το Fantom-G?

Το εχω φορμαρει, και είναι συμβατό. Οσο για samples, ήταν απλα το default prj απλα το εσωσα στο stick για δοκιμη. Και μου το εμφανίζει ως αδειο.

neeq είπε:
Το εχω φορμαρει, και είναι συμβατό. Οσο για samples, ήταν απλα το default prj απλα το εσωσα στο stick για δοκιμη. Και μου το εμφανίζει ως αδειο.
Δεν πάει το μυαλό μου κάπου. Μήπως έκανες save στο internal project και όχι στο usb stick?

Στο στικ το κανα. Αλλα λυθηκε. Εβαλα το στικ στο λαπτοπ, δεν εκανα τιποτα απολυτως, το ξαναβαλα στο φαντομ και εμφανίστηκε. Νομιζω είναι νταξει τώρα. i can start saving.

neeq είπε:
Στο στικ το κανα. Αλλα λυθηκε. Εβαλα το στικ στο λαπτοπ, δεν εκανα τιποτα απολυτως, το ξαναβαλα στο φαντομ και εμφανίστηκε. Νομιζω είναι νταξει τώρα. i can start saving.
Α, οκ. Εφόσον λύθηκε, εντάξει.

Με εξωτερικές βιβλιοθήκες δειγμάτων έχεις κάνει κάτι? Έχεις βάλει τίποτα στα projects σου?

Οχι ακομα. Σαμπλαρω το Β4 στον υπολογιστη με αργους ρυθμους λογω ασθενειας και ευκολης κουρασης και εχω να το στήσω και για απαιτητικό live, οποτε προς το παρόν ασχολουμαι με τα εσωτερικά του. Ουτε πρότζεκτ εχω κανει δικό μου ακομα. Απλα μια δοκιμή για το save με το default.

Αλλα επιφυλασσομαι να το φορτωσω στο φουλ οταν χαλαρωσουν οι επαγγελματικες υποχρεωσεις ;D Toση μνημη εχει φτου φτου μη το ματιασω

neeq είπε:
Αλλα επιφυλασσομαι να το φορτωσω στο φουλ οταν χαλαρωσουν οι επαγγελματικες υποχρεωσεις ;D Toση μνημη εχει φτου φτου μη το ματιασω
Εγώ έχω αρχίσει να το τιγκάρω σιγά-σιγά με διάφορους ήχους και δε λέει να τελειώσει η RAM. Και φορτώνει πολύ γρήγορα το άτιμο.  ;D

Έχεις βάλει 512άρι DIMM ή 1GB?

512 προς το παρον αλλα εννοείται 1gb αργοτερα. Απλα οπως είπα προς το παρον εχουν αλλα προτεραιότητα. Προς το παρον μαζευω ιδεες και ήχους απο οτι βρω, αλλα κανω απλες επεξεργασίες με τα υπαρχοντα.

Και φυσικα μου εχει καρφωθει η ιδεα με το hammond :P για να μην ξεχνιομαστε.

neeq είπε:
Και φυσικα μου εχει καρφωθει η ιδεα με το hammond :P για να μην ξεχνιομαστε.
Αν είναι πολύ σημαντικός ο ήχος του Hammond για τη μουσική που παίζεις, λογικό να επικεντρώνεις τη δουλειά σου εκεί. Πάντως κάτι μου λέει ότι στην Frankfurt Musikmesse 1~4 Απριλίου θα ανακοινωθεί και νέα επέκταση ARX που θα έχει σχέση με προσομείωση organs.

Αμην. Αν εχει αναλογες δυνατότητες με τις αλλες, πιστευω πως θα χω το keyboard που τοσο καιρο εψαχνα. Αν και ειμαι της αποψης οτι θελει και τις δυνατότητες του V-synth, και απο κει και περα δεν ξερω τι αλλο να θελω.

neeq είπε:
Αμην. Αν εχει αναλογες δυνατότητες με τις αλλες, πιστευω πως θα χω το keyboard που τοσο καιρο εψαχνα. Αν και ειμαι της αποψης οτι θελει και τις δυνατότητες του V-synth, και απο κει και περα δεν ξερω τι αλλο να θελω.
Κι εγώ δε θέλω πολλά. Μία επέκταση με προσομείωση organs/virtual analog και μία με variphrase/vocal designer. Με samples κάνουμε ό,τι θέλουμε με τη sample RAM. Δε θέλουμε άλλες επεκτάσεις του στυλ SRX. ;)

Η vocal designer είναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ, χωρις να θελω να στη σπασω. χεχε. Τη variphrase δε θα λεγα οτι την ξεπατωσα, αλλα κανα 2 φορες εβγαλε πολυ ομορφα αποτελεσματα.

Οντως με τετοια Ram οι srx είναι ξεπερασμενη ιδεα, σε αντίθεση με την ARX. Αν και βρίσκω λίγο υπερβολικα καποια που δινει. Ποσα παραπανω απο 128 midi καναλια πια? Ωστοσο η ιδεα να είναι ξεχωριστη μηχανη είναι πολυ ενδιαφερουσα.

neeq είπε:
Η vocal designer είναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ, χωρις να θελω να στη σπασω. χεχε. Τη variphrase δε θα λεγα οτι την ξεπατωσα, αλλα κανα 2 φορες εβγαλε πολυ ομορφα αποτελεσματα.
Είναι φορές που με τρώει το χέρι μου και σκέφτομαι να παραγγείλω ένα XT (δε χωράνε άλλα keyboards στο setup μου), αλλά κάτι με σταματάει...  8)

Οντως με τετοια Ram οι srx είναι ξεπερασμενη ιδεα, σε αντίθεση με την ARX. Αν και βρίσκω λίγο υπερβολικα καποια που δινει. Ποσα παραπανω απο 128 midi καναλια πια? Ωστοσο η ιδεα να είναι ξεχωριστη μηχανη είναι πολυ ενδιαφερουσα.
Το πιο σημαντικό είναι ξεχωριστή πολυφωνία και επιπλέον εφέ. Πόσα εφέ τέλος πάντων χωράνε σε αυτό το όργανο? Πάνω από 22 ταυτόχρονα? Δεν την παλεύω άλλο!...  ;D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back