ιδανικη οθονη TFT για music production...?

TechnoPrisoner

Νέο μέλος
Πόντοι
16
φτανει πια με αυτο το θεριο nokia 21" crt

σκεφτομαι να παω σε 1 ισως και 2 tft widescreen 20" monitors

στην αγορα απο οτι ειδα εχει πολλα monitors

εχετε να προτεινετε καποιο μονδελο που να εχει και ιδανικη αναλυση για να δουλευει "καλα" στο cubase κτλ κτλ?

βασικο να εχει DVI input και φυσικα η τιμη....

ντακε.

Αγόρασα μόλις εχθές την LG Flatron L203WT. Σου την προτείνω.

Κι εγώ χρησιμοποιώ μια LG (συγκεκριμένα flatron L1950S) εδώ και ένα χρόνο και δουλέυω με αυτήν ωραιότατα (έφυγε και το humming από την ηλεκτρική μου όταν ηχογραφούσα).

Όταν συνέκρινα την ποιότητα εικόνας την LG με κάποια μοντέλα από Sony και Eizo, η LG ήταν σαφώς χειρότερη, ΑΛΛΑ έχει zero pixels warranty και μάλιστα on site (σου φέρνουν νέα στο σπίτι σου). Επίσης, γενικά οι LG έχουν ΟΚ τιμές ;)

Όταν συνέκρινα την ποιότητα εικόνας την LG με κάποια μοντέλα από Sony και Eizo' date=' η LG ήταν σαφώς χειρότερη, ΑΛΛΑ έχει zero pixels warranty και μάλιστα on site (σου φέρνουν νέα στο σπίτι σου). Επίσης, γενικά οι LG έχουν ΟΚ τιμές ;)[/quote']
Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα. Όντως, σαν ποιότητα εικόνας είναι ψιλομάπα, αλλά πότε όμως;... όταν δίπλα έχεις μία Eizo. Εγώ πάντως θα πυροβολήσω όποιον φέρει μία Eizo στο σπίτι μου για να την βάλει δίπλα στην καινούργια (άσε που για να βρει λεφτά να αγοράσει μία Eizo 20άρα, θα του τον έχουν πιάσει λιγάκι)..

Εγώ πάντως θα πυροβολήσω όποιον φέρει μία Eizo στο σπίτι μου
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Κι εγώ όταν αγοράζω κάτι (και τα έχω ψιλοσκάσει), ΣΤΑΜΑΤΑΩ αυτομάτως την έρευνα αγοράς, δε χαζεύω τις καταχωρήσεις σε περιοδικά, δεν κοιτάζω τις βιτρίνες... (γιατί ο νόμος του Μέρφυ καραδωκεί....) :D :)

(γιατί ο νόμος του Μέρφυ καραδωκεί....) :D :)
Λίγο off-topic αλλά αυτός ο άτιμος ο Murphy και οι κωλο-νόμοι του είναι άκρως σπαστικοί! Είναι σαν να σου λέει στα μούτρα ότι που να χτυπιέσαι χάμω, πάλι μ@λ@κία θα κάνεις, πάλι δεν θα κάνεις τη δουλειά σου (ή το κέφι σου βρε αδερφέ) και πάλι θα μπεις σε μπελάδες. ¶ντε και στο διάολο στην τελική! :evil:

Στο θέμα μς, δεν θα ήταν καλύτερο ένα συστηματάκι με 2 π.χ. 19" monitors αντί για ένα 20" ή κάτι παρόμοιο μιας και θα φτάσουμε σε ίδια επίπεδα τιμών; Πόσο επιπλέον χώρο θα δώσει αυτή η παραπάνω ίντσα; Ούτως ή άλλως, κάπου πήρε το μάτι μου widescreen 19άρες οθόνες.

Στο θέμα μς' date=' δεν θα ήταν καλύτερο ένα συστηματάκι με 2 π.χ. 19" monitors αντί για ένα 20" ή κάτι παρόμοιο μιας και θα φτάσουμε σε ίδια επίπεδα τιμών; Πόσο επιπλέον χώρο θα δώσει αυτή η παραπάνω ίντσα; Ούτως ή άλλως, κάπου πήρε το μάτι μου widescreen 19άρες οθόνες.[/quote']
Το σκέφτηκα και εγώ αυτό που λες, αλλά έχοντας στο παρελθόν εργαστεί με δύο 17άρες, πρέπει να σου πω ότι υπάρχουν προβλήματα. Κατ' αρχήν αν δεν είναι απολύτως ίδιες, τα παίζεις με τη διαφορά που υπάρχει στο χρώμα και την φωτεινότητα. Κατά δεύτερον, το Cubase/Nuendo απαιτούν να εξαπλώσεις την επιφάνεια εργασίας και στα δύο μόνιτορ, προκειμένου να μοιράσεις τα εσωτερικά τους παράθυρα στον διαθέσιμο χώρο. Αυτό κάνει την ιδέα των δύο οθονών ψιλο-άχρηστη διότι είναι σα να έχεις μία μεγάλη οθόνη που κάποιος της έχει τραβήξει μία χαρακιά στη μέση. Οπότε κατέληξα στη μία μεγάλη οθόνη και τελείωσε η υπόθεση.

Α ναι... για τους νόμους του Μέρφυ... εγώ δεν πιστεύω ότι ισχύουν. Νομίζω ότι είναι ένα μόνιμο άλλοθι για την απροσεξία μας. Αν εργάζεσαι προσεκτικά, τα πράγματα συνήθως πάνε καλά.

Α ναι... για τους νόμους του Μέρφυ... εγώ δεν πιστεύω ότι ισχύουν. Νομίζω ότι είναι ένα μόνιμο άλλοθι για την απροσεξία μας. Αν εργάζεσαι προσεκτικά' date=' τα πράγματα συνήθως πάνε καλά.[/quote']
Θα συμφωνήσω αλλά είναι εκείνες οι φορές που κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς και πάλι στραβώνει η δουλειά ρε γαμώτ' και εκεί αναγκαστικά τον θυμάσαι τον ακατανόμαστο... :?

To the point, δεν είχα υπόψη ότι παίζει τέτοιο κόλλημα με το Cubase. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να επεκτείνεις την επιφάνει εργασίας αλλά να κρατήσεις π.χ. το timeline στη μία οθόνη και τα υπόλοιπα στο άλλο; Απλά να μην έχεις μεγιστοποιημένο κάποιο παράθυρο ίσως...

Και θεώρησα αυτονόητο ότι μιλάμε για identical monitors, τα παίρνεις και τα δύο μαζί και καθάρισες! 8) :wink:

Ούτε κι εγώ πιστεύω στον νόμο του Μέρφυ. Απλώς αναφέρθηκα σε αυτόν για να πω ότι ορισμένες φορές, όταν έχουμε αγοράσει κάτι (μετά πολλών βασάνων), λίγες μέρες μετά βλέπεις τυχαία μια τρομερή προσφορά για το ίδιο (ή παραπλήσιο) προϊόν, που θα ήταν καλύτερα, αν περιμέναμε λίγο.

Εν πάση περιπτώσει, σχετικά με τις LG, να σημειώσω κάτι: ΞΕΧΑΣΤΕ το απόλυτο μαύρο. Δυστυχώς, η οθόνη το απεικονίζει σαν σκούρο γκρι (με όποια ρύθμιση και να κάνεις). Αυτό μπορεί να μην ισχύει, βέβαια, μόνο με τις LG, αλλά γενικά με τις TFT. Απλά, καλό θα είναι να το έχει αυτό υπόψη κάποιος που θα πάει από CRT σε TFT.

Κάποια στιγμή είχα δει μια Sony TFT (X-Black νομίζω λεγόταν) που είχε το απόλυτο μαύρο, αλλά έπρεπε να τα σκάσεις...

Ίσως σήμερα τα πράγματα να έχουν βελτιωθεί, βέβαια.

Όταν συνέκρινα την ποιότητα εικόνας την LG με κάποια μοντέλα από Sony και Eizo' date=' η LG ήταν σαφώς χειρότερη, ΑΛΛΑ έχει zero pixels warranty και μάλιστα on site (σου φέρνουν νέα στο σπίτι σου). Επίσης, γενικά οι LG έχουν ΟΚ τιμές ;)[/quote']

Για μουσική παραγωγή έτσι κι αλλιώς, η ποιότητα εικόνας δεν είναι το ζητούμενο! :wink:

Πάντως, μέχρι κάποιο διάστημα, zero pixel warranty η LG έδινε μέχρι και τα 19'' μόνιτορ. Ίσως να ισχύει ακόμα, οπότε καλό είναι να το τσεκάρει κανείς πριν αγοράσει 20-άρα LG.

Για μουσική παραγωγή έτσι κι αλλιώς, η ποιότητα εικόνας δεν είναι το ζητούμενο!
Συμφωνώ απόλυτα.

Δεν είναι όμως κρίμα να έχεις μια 19άρα ή 20άρα και να μην μπορείς να απολαύσεις μια ταινία;...

Απλώς το ανέφερα κι από κει και πέρα ας το λάβει υπ' όψιν πας ενδιαφερόμενος. :wink: :D

Κι εγώ χρησιμοποιώ μια LG (συγκεκριμένα flatron L1950S) εδώ και ένα χρόνο και δουλέυω με αυτήν ωραιότατα (έφυγε και το humming από την ηλεκτρική μου όταν ηχογραφούσα)....
Ακριβώς το ίδιο μοντέλο έχω και εγώ αλλά και τέσσερεις ακόμα φίλοι που ασχολούνται με μουσική στο pc. :)

Το πήρα πριν από ένα χρόνο

Τι έγινε ρε παιδιά; Τείνει να γίνει μόδα αυτό το μοντέλο η απλά από σύμπτωση το πήραν όλοι. 8)

εχει δοκιμασει κανεις σας να χρησιμοποιησει καποια tft τηλεοραση???ελεγα να παρω μια 32'',για να βλεπω ταινιες,και σκεφτηκα,δεν θα ταν ωραιο να συνεδεα το laptop μου,και να ειχα ενα cubase σε μισο μετρο οθονη???ε???

Είμαι παντελώς άσχετος επ' αυτού.

¶κου όμως κάτι που μου έκανε εντύπωση (μάλλον επειδή είμαι άσχετος :D :lol: ):

Ένας γνωστός μου συνέδεσε μια τέτοια τηλεόραση με το pc του και δεν μπορούσε να ανεβάσει ανάλυση πάνω από 640x480.

Έφταιγε η συγκεκριμένη τηλεόραση;

Η τεχνολογία αυτών των τηλεοράσεων;

(πάντως η κάρτα γραφικών του ήταν ΟΚ).

Κάποιος πιο σχετικός από μένα (έστω και ελάχιστα... :) , φαντάζομαι ότι θα γνωρίζει.

Αν θελεις κοιτα σε LCD

http://en.wikipedia.org/wiki/Liquid_crystal_display

Βρισκεις σε καλες αναλυσεις 1280Χ768 και 26 αρες με 800e.(απο καλες εταιρειες)

Δεν εχω χρησιμοποιησει ομως για πολλες ωρες ετσι ωστε να ειμαι σιγουρος οτι κανει για Sequencer klp

Παντως καλες φενονται κοιτα και απο PHILIPS kai LG

Εντομεταξυ πολλες φορες στην αγορα για να ριξουν τιμη οντως φερναν μονο 640Χ480(αυτο ηταν το παλιο format για TV)

Τωρα πια με το ψηφιακο οι αναλυσεις για παρομοιες περιπτωσεις εχουν ανεβει στα 1024X768 και 1280Χ768

εχει δοκιμασει κανεις σας να χρησιμοποιησει καποια tft τηλεοραση???ελεγα να παρω μια 32''' date='για να βλεπω ταινιες,και σκεφτηκα,δεν θα ταν ωραιο να συνεδεα το laptop μου,και να ειχα ενα cubase σε μισο μετρο οθονη???ε???[/quote']
Ωραίο θάταν, αλλά όπως όλα τα ωραία κρύβει και παγίδες...

Πριν αγοράσεις λοιπόν καλό είναι να πας στο κατάστημα και πριν την αγορά

να συνδέσεις το laptop σου στην "υποψήφια" για να σιγουρευτείς ότι το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί, αποφευγοντας δυσάρεστες εκπλήξεις,,,

Οι περισότερες tv lcd παρουσιάζουν το φαινόμενο του overscan ("κόβουν" περιμετρικά ένα μικρό ποσοστό από την ορατή επιφάνεια εργασίας χωρίς να δίνουν την δυνατότητα auto calibration όπως τα pc monitor) και κατά δευτερον έχουν μικρότερη ευκρίνεια και μείωση της λεπτομέρειας (λόγω μεγαλύτερης απόστασης των pixel μεταξύ τους) με αποτέλεσμα οι γραμματοσειρές κάποιες φορές να είναι δυσανάγνωστες...

Τα artifacts αυτά δεν υπάρχουν σε όλες στο ίδιο ποσοστό (πχ κάποιες -λίγες δυστυχώς- κλειδώνουν άψογα το "κάδρο" χωρίς overscan...), οπότε επανερχόμαστε στην αρχή... δοκίμασε πριν αγοράσεις...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back