• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

ibanez wh10v2

vukdim

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Είναι ένα εκπληκτικό wah, αλλά είμαι πολύ δυσαρεστημένος....είδα 100000000000 videos και έριξα πολύ διάβασμα σε forums, όπου όλοι το εκθείαζαν.....τελικά το πήρα (από το thomann) και το συνδεσα με την κιθάρα μου. Με μεγάλη λύπη είδα ότι δεν είναι true bypass και αυτό  έχει ως αποτελέσμα να λειτουργεί σαν eq που μου κόβει τα prima.......υπάρχει τρόπος να φέρω στα ίσα το εq; μπας και σώσω τα 90 ευρώ που έδωσα.... επίσης το volume του wah, οταν αυτό είναι engaged, είναι φανερά πιο δυνατό από εκείνο του dry signal......ας με βοηθήσει κάποιος, μην μου πείτε ότι έχασα τα 90 ευρώ.........

darshan είπε:
στείλτο πίσω και πάρε το wheeping demon
είναι κρίμα γιατί η ποιότητα του για τα γούστα μου είναι τέλεια, και τέλοσπάντων πώς το έχει τόσος κόσμος στο rig του;;;;;; και γιατί δεν άκουγα την παραμικρή διαφορά στο youtube μεταξύ dry signal και wah??? δλδ είδα τόσους να παίζουν πριν το ενεργοποιήσουν  και δεν είχαν διαφορά στην ποιότητα του σήματος.......τι να πω

vukdim είπε:
είναι κρίμα γιατί η ποιότητα του για τα γούστα μου είναι τέλεια, και τέλοσπάντων πώς το έχει τόσος κόσμος στο rig του;;;;;; και γιατί δεν άκουγα την παραμικρή διαφορά στο youtube μεταξύ dry signal και wah??? δλδ είδα τόσους να παίζουν πριν το ενεργοποιήσουν  και δεν είχαν διαφορά στην ποιότητα του σήματος.......τι να πω
Ποιότητα έχουν κι άλλα πετάλια αλλά μην κρίνεις απ το περίβλημα και το σασί, η τοπολογία και τα υλικά κυκλώματος θα δώσουν διάρκεια ζωής χωρίς προβλήματα.

Μπορείς να αρχίσεις να το πειράζεις σαν κύκλωμα για να πετύχεις αυτό που θέλεις αλλά είναι καινούργιο πετάλι και θα χάσεις εγγύηση κλπ. Αν ήταν used σε μισή τιμή, θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα.

http://8bitsindgenug.net/ibanez_wh10.png

Η καλύτερη και συμφέρουσα λύση είναι αλλαγή του πεταλιού με κάτι που να σε ικανοποιεί ηχητικά(true bypass, level). Διαφορετικά, θα αισθάνεσαι για καιρό ότι πέταξες τα $$ σου και στις αγγελίες(αυτή την εποχή) πόσο να πιάσει?...

Αλλαγή!

υ.γ.: τα video στο youtube, έχουμε πει πολλές φορές ότι δίνουν μία 1η ιδέα για το tone κάποιου εφφέ/ενισχυτή κλπ. Σε καμιά περίπτωση μην εμπιστεύεστε σαν κριτήριο την ηχογράφηση υπερσυμπιεσμένου codec ηχητικού κλιπ με μικρόφωνο κάμερας ή μείξη dynamic μικροφώνου. ΔΕΝ θα ακούσετε τα ίδια στην πράξη, ακόμη κι αν έχετε το ίδιο ακριβώς rig(κιθάρα, πετάλι,amp) με τον youtuber. Προσωπικά έχω πετύχει κι εντελώς διαφορετικό tone σε σχέση με βιντεάκια.

αν σ αρεσει τοσο δεν εχασες τιποτα.

η μοντα για true bypass ειανι φτηνη αρκετα.για το volume τωρα δεν ξερω τι μπορεις να κανεις.και εξαρταται που χρησιμοποιεις το wah.Αν ειναι για σολο και στα βρωμικα,μεσα σε μπαντα,δεν θα καταλαβεις διαφορα.Αν το θες για funky πραγματα τοτε λυση ειναι να ριχνεις το volume της κιθαρας.

Το σημαντικο προβλημα ειναι το bypass το οποιο ομως ειναι πολυ συνηθισμενο στα wah και φτιαχνεται απο τον οποιοδηποτε

"φτιαχνεται από τον οποιοδήποτε",  εννοείς ότι επεμβαίνει κάποιος που ξέρει στα ηλεκτρολογικά του και το μετατρέπει σε true bypass, ή μόνος μου να κάτσω να φτίαξω μια λούπα και να το χειρίζομαι από εκεί το πετάλι;

σιγουρα απο οποιονδηποτε που ασχολειται με αυτα δηλαδη επαγγελματια.

τωρα εσυ αν δεν εχεις επαφη με το diy καλο ειναι να μην το πειραξεις.πανω απο 20 ευρω δεν θα σου παει με τιποτα

σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... :)  ο Τρίμης λες να μπορεί να το κάνει true bypass? (γενικά φοβάμαι να πηγαίνω πράγματα για επιδιορθώσεις γιατί συνήθως τα κάνουν χειρότερα)

λογικα θα μπορουν.παρε την δευτερα και ρωτα.

Το true bypass δεν ειναι επιδιορθωση ειναι μετατροπη.εχει διαφορα και κυριως σε θεμα εγγυησης.Απο την στιγμη που μονταρεις κατι παυει να ισχυει η εγγυηση.

Αλλος τροπος να εξαλειψεις,μερικως αυτο το προβλημα να εχεις μετα απο αυτο το wah μερικα πεταλια με ισχυρο και ποιοτικο buffer ωστε να σου "δινουν" οσα σου παιρνει το wah.

Αλλα αυτο δεν γινεται παντα.

Adamo είπε:
λογικα θα μπορουν.παρε την δευτερα και ρωτα.

Το true bypass δεν ειναι επιδιορθωση ειναι μετατροπη.εχει διαφορα και κυριως σε θεμα εγγυησης.Απο την στιγμη που μονταρεις κατι παυει να ισχυει η εγγυηση.

Αλλος τροπος να εξαλειψεις,μερικως αυτο το προβλημα να εχεις μετα απο αυτο το wah μερικα πεταλια με ισχυρο και ποιοτικο buffer ωστε να σου "δινουν" οσα σου παιρνει το wah.

Αλλα αυτο δεν γινεται παντα.

Το Wheeping Demon ειναι true Bypass?

AndreasZ είπε:
Το Wheeping Demon ειναι true Bypass?
Όχι, δεν είναι! Παρακάτω, εξηγούν γιατί:

http://www.jemsite.com/forums/f30/ibanez-wd7-weeping-demon-is-not-true-bypass-43021.html

Πολλά πετάλια έχουν bufferάκι στην είσοδο που λειτουργεί ακόμη κι όταν το πετάλι είναι off. Αυτό το buffer αλλάζει το ηχητικό σήμα της κιθάρας και σε bypass mode. Να τονίσω τη λέξη "αλλάζει" στην παραπάνω πρόταση. Αυτό σημαίνει πως κάποια καλά πετάλια δίνουν ένα καλό κι ελάχιστα διαφορετικό tone λόγω του καλά σχεδιασμένου buffer τους ενώ άλλα, κόβουν πρίμες, μπάσες, ένταση, τα πάντα... Θέλει δοκιμή πριν την αγορά.

Η μόντα σε true bypass γίνεται από καλό χομπίστα ή ηλεκτρονικό/μάστορα σχετικά εύκολα. Ένας καλός διακόπτης dpdt και μερικά καλώδια είναι όλη η υπόθεση.

Sottos είπε:
Όχι, δεν είναι! Παρακάτω, εξηγούν γιατί:

http://www.jemsite.com/forums/f30/ibanez-wd7-weeping-demon-is-not-true-bypass-43021.html

Πολλά πετάλια έχουν bufferάκι στην είσοδο που λειτουργεί ακόμη κι όταν το πετάλι είναι off. Αυτό το buffer αλλάζει το ηχητικό σήμα της κιθάρας και σε bypass mode. Να τονίσω τη λέξη "αλλάζει" στην παραπάνω πρόταση. Αυτό σημαίνει πως κάποια καλά πετάλια δίνουν ένα καλό κι ελάχιστα διαφορετικό tone λόγω του καλά σχεδιασμένου buffer τους ενώ άλλα, κόβουν πρίμες, μπάσες, ένταση, τα πάντα... Θέλει δοκιμή πριν την αγορά.

Ευχαριστω για την πληροφορια,

Παντως το αποσπασμα που ανεβασατε σε link το διαβασα χτες,αν και δεν ειχα αναρωτηθει ποτε αν ειναι η δεν ειναι το συγκεκριμενο...αφου γινεται μετατροπη παλι καλα...αλλα αναρωτιεμαι,αφου ειναι κατι τοσο σχετικα ευκολο γιατι οι εταιρειες που τα κατασκευαζουν δεν τα κανουν απο την αρχη;; ???  για θεμα κοστους;; ???  αφου ειναι λιγα καλωδια....τι να πω...

Η μόντα σε true bypass γίνεται από καλό χομπίστα ή ηλεκτρονικό/μάστορα σχετικά εύκολα. Ένας καλός διακόπτης dpdt και μερικά καλώδια είναι όλη η υπόθεση.

γιατι ετσι βγαινει η γραμμη παραγωγης και χρεωνουν τα tbp πιο ακριβα στο πιο κατω μοντελα.

επισης μερικοι θελουν να εχουν buffer τα πεταλια τους (που κατα την γνωμη μου ειναι καλο να υπαρχουν 2-3 με γερα buffer)

Adamo είπε:
γιατι ετσι βγαινει η γραμμη παραγωγης και χρεωνουν τα tbp πιο ακριβα στο πιο κατω μοντελα.

επισης μερικοι θελουν να εχουν buffer τα πεταλια τους (που κατα την γνωμη μου ειναι καλο να υπαρχουν 2-3 με γερα buffer)
Ευχαριστω για την συμβουλη σας!!

Παντως σαν Wah το Demon ειναι κορυφαιο!! (παντα προσωπικη αποψη)

Αν και καινουργιος στο "αθλημα" της "πεταλοτεχνολογιας" οχι της Κιθαρας,

συγνωμη που δεν εχω γνωση τι ειναι το buffer.... :'(

AndreasZ είπε:

Άρα έχει καλό buffer!... Τι είναι όμως το buffer?

Ιδανικά, είναι το 1ο ενισχυτικό στάδιο του pedal με κέρδος/gain = 1 (ώστε input=output) που αποτελείται από ένα τρανζιστοράκι/fet και έχει ως ρόλο να ταιριάξει την αντίσταση εξόδου της κιθάρας σου με την αντίσταση εισόδου του κυκλώματος του εφφέ και τίποτε άλλο. Είναι πάντα ενεργό(ακόμη κι αν το πετάλι είναι bypass).

Άρα ένα καλό buffer, δεν κόβει ένταση, δεν κόβει πρίμες ή άλλες συχνότητες και είναι απόλυτα διαφανές για την κιθάρα(με το εφφέ σε bypass, ακούς το καθαρό σήμα της κιθάρας σου όπως το ήξερες).

Όμως οι εταιρίες κάνουν τα δικά τους για διάφορους λόγους και τα buffers καμιά φορά κόβουν ένταση, πρίμες, δυναμικές κλπ σε αισθητό βαθμό... Θέλει καλή σχεδίαση/υλοποιήση ή true bypass διακόπτη που δεν έχει buffers κλπ.

Το συγκεκριμένο wah το ήθελα κι εγώ αλλά επειδή δεν το έβρισκα για δοκιμή πουθενά άρχισα το googling και αυτά που διάβασα δεν ήταν και τόσο καλά. Δηλαδή, έγραφαν ότι το buffer του δεν ήταν καλό κόβοντας συχνότητες και όταν γινόταν η μετατροπή σε tbp έπεφτε πάρα πολύ η ένταση όταν ήταν σε λειτουργία. Για όλα αυτά δεν έκανα την τυφλή αγορά τελικά και μάλλον έκανα καλά.

Πάντως πέρα από τα όσα γράφονται, δυστυχώς χωρίς δοκιμή ότι και να λέμε (ή γράφουμε) είναι υποθέσεις

AndreasZ είπε:

θα συμφωνήσω απόλυτα, το demon είναι κορυφαίο. μπορεί να μην είναι true bypass αλλά προσωπικά δεν έχω ακούσει κάποια διαφορά στο ήχο.

Καλησπερα,

Δηλαδη ποιο Wah θα προτεινατε σαν true Βypass και σαν κορυφαιο μοντελο;;

Trending...

Νέα θέματα

Back