- Πόντοι
- 16
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και κατά τη γνώμη μου δεν είναι και τόσο κοντά στο αυθεντικό. Μου φαίνεται λίγο πιο σκοτεινό από το παλιό TS-10.Jazzjoker είπε:Έχοντάς το πια κοντά στα 2 χρόνια, μπορώ να πω ότι είναι υπερβολικά ακριβό. Με λιγότερα από τα μισά λεφτά κυκλοφορούν ωραιότερα, για τα αυτιά μου, overdrive. Οπότε φαντάζεσαι τι γίνεται στα ίδια λεφτά.
Όχι δεν ακούγονται το ίδιο, όπως επίσης και τα του τότε δεν ακούγονται όλα το ίδιο.longshadow είπε:Δεν ξέρω αν τα σημερινά ts9 ακούγονται το ίδιο....οι περισσότεροι λένε πως όχι...
Ωραίο συγκριτικό! Τώρα το είδα!! ;Dlongshadow είπε:Άκου αυτό το κλιπ το οποίο είχα ηχογραφήσει πριν 2 χρόνια (περιέχει πετάλια τα οποία σου έχουν προταθεί)...και αν δεν ακούς διαφορές πάρε το πιο φθηνό... ;D
http://www.noiz.gr/index.php?topic=171175.0
σημείωση....το ts9 που ακούγεται στο κλιπ είναι ένα original του '84.
Δεν ξέρω αν τα σημερινά ts9 ακούγονται το ίδιο....οι περισσότεροι λένε πως όχι...
Τελικά νομίζω ότι το TS stand alone ΔΕΝ κάνει.Σε αυτό το στυλ drive, θα πήγαινα καρφί για το Boss BD-2
Έχω και το TS-9 (1982) και το TS-10, και τα δυό με το JRC 4558, και θεωρώ ότι ακούγονται υπέροχα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάνουν για όλους.LK είπε:Επίσης + 1000 για το Τελικά νομίζω ότι το TS stand alone ΔΕΝ κάνει.
Λέγε ρε Apos εσύ που τα έχεις φάει στην μάπα το TS.
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι οτι εγώ το χρησιμοποιώ πίσω απο το distortion μου και το αποτέλσμα που βγαίνει μου κάνει πολύ περισσότερο απ'ότι σκέτο το distortionBbullet59 είπε:Ξερω οτι πολλες φορες χρησιμοποιειται ενα Tubescreamer σε high gain ενισχυτες ωστε να "σφιγγουν" και να μη λασπωνουν τα βρωμικα τους.
Το Bad Monkey μπορει κανει εξισου καλα την ιδια δουλεια?
Αυτο γινεται στις περιπτωσεις ενισχυτων που αν και γκαζατοι ειναι αρκετα πλαδαροι ωστε να σφιξουν χρησιμοποιωντας μονο τα ιδια τους τα μεσσαια...τρανο παραδειγμα οι mesa boogie...Ως ενισχυτες εχουν πολυ "ανοιχτα" μεσσαια και για να επιτευχθει το απαραιτητο κομπρεσαρισμα για καποια ειδη μουσικης χρησιμοποιειται ενα overdrive(οποιοδηποτε)...Bbullet59 είπε:Ξερω οτι πολλες φορες χρησιμοποιειται ενα Tubescreamer σε high gain ενισχυτες ωστε να "σφιγγουν" και να μη λασπωνουν τα βρωμικα τους.
Το Bad Monkey μπορει κανει εξισου καλα την ιδια δουλεια?
Oι Mesa (αναλόγως με το μοντέλο βέβαια) έχουν κομπρεσσάρισμα με τη σέσουλα, ειδικά αν πάμε σε μοντέλα υψηλού gain. Aυτό το οποίο κάνουν τα tubescreamers σε τέτοιες περιπτώσεις (όχι μόνο στους Mesa αλλά σε όλες τις καφροκαταστάσεις που κρίνεται σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν) είναι αφ'ενός να προσθέτουν το δικό τους gain στο ήδη υπάρχον προσφέροντας ένα διαφορετικό (και επιθυμητό) ηχόχρωμα με έμφαση στα μεσαία, αφ'ετέρου λόγω της πολύ συνηθισμένης "αναιμίας" που έχουν στα μπάσα εν τέλει να τα αφαιρούν ελαφρά, κάτι που ωφελεί γιατί συνήθως λόγω των μεγάλων εντάσεων και των μαινόμενων καφροενισχυτών με τις 4x12 αυτά είναι άφθονα και "μπουμάρουν" εύκολα.blackie είπε:Αυτο γινεται στις περιπτωσεις ενισχυτων που αν και γκαζατοι ειναι αρκετα πλαδαροι ωστε να σφιξουν χρησιμοποιωντας μονο τα ιδια τους τα μεσσαια...τρανο παραδειγμα οι mesa boogie...Ως ενισχυτες εχουν πολυ "ανοιχτα" μεσσαια και για να επιτευχθει το απαραιτητο κομπρεσαρισμα για καποια ειδη μουσικης χρησιμοποιειται ενα overdrive(οποιοδηποτε)...
Υπαρχουν αλλοι ενισχυτες που ειναι τοσο σφιχτοι απο μονοι τους που δε χρειαζονται η ειναι υπερβολη η χρησιμοποιηση μπουστερ...πχ EVH 5150III
Περαν των γενικων που ανεφερα,Ναι μπορει να κανει την ιδια ακριβως δουλεια...οπως και το SD-1 το MXR GT-OD,και ολα τα αλλα tubescreamer τυπου πεταλια...