• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ibanez RG 2550 αλλαγή τρέμολο

kbasilis : ωραίο αυτό με την βίδα, δεν το είχα ξαναδεί :)

Όσον αφορά τα lock : την κιθάρα την πήρα μεταχειρισμένη από έναν ηχολήπτη και δεν είχε καθόλου lock. Εγώ μετά αγόρασα, τα έβαλα αλλά δεν τα βρήκα βολικά και τα έβγαλα. Ποτέ δεν μου έλειψαν συν του ότι δεν χρειάζεται να ξεβιδώνω είτε σε αλλαγή χορδής είτε σε περίπτωση χορδίσματος.

Επίσης, είχε βάλει ένα κομμάτι ξύλο (δυστυχώς το έχασα) κάτω απ' το τρέμολο και το είχε ακινητοποιήσει. Εμένα δεν με πολυνοιάζει το τρέμολο, έτσι κι αλλιώς σπάνια το χρησιμοποιώ. Απλά θέλω να ελαφρύνω την κιθάρα (που με έχει βολέψει τόσο απόλυτα στο παίξιμο)

Λέτε να υπάρχει τρέμολο τέτοιου τύπου (floyd), αλλά πιο ελαφρύ;

καταρχας να σας ευχαριστησω για τις απαντησεις σας αλλα τις λυσεις που μου προτεινετε τις ξερω ηδη!

Αφετερου να σας ενημερωσω οτι

1. εχω μπλοκαρει τα floyd μου εδω και πολλα χρονια με tremol-no και ξυλινο τακο

2. δεν εχω σπασει ποτε χορδη τα τελευταια 8 χρονια που παιζω λαηβ

3. εχω back up κιθαρα στα λαηβ

αλλα ναι, βαριεμαι τοοοοοοοοοοοοσο πολυ να αλλαξω χορδες στις 2 μου κιθαρες με floyd και με την ευκαιρια του θεματος ειπα να ρωτησω, τελικα και το speedloader δεν κανει δουλεια (οπως την φανταζομαι. καποιος θα πρεπει να κανει μια πατεντα αλλαγης απο floyd σε fixed bridge - να μια επιχειρηματικη ιδεα για οποιον ενδιαφερεται!  ;)

βασικα η πατεντα που λες θα πρεπει να βγει για δεν ξερω και εγω ποσα μοντελα αναλογα με το σωμα τους και αναλογα με την γεφυρα που εχουν και θες να βαλεις. Αρα δεν ξερω ποσα διαφορετικα κιτακια θα πρεπει να μετρησεις για να φτιαξεις κατι τετοιο. Περα απο την πλακα. Το ΣΚ πρωι με τον καφε και χαλαρα σε μιση ωρα εισαι κομπλε μαζι με καθαρισμα ταστιερας αν χρειαζεται και πολυ λεω.

Trending...

Νέα θέματα

Back