Ibanez JS1200

C

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Σκέπτομαι να πάρω μια Joe Satriani ...

Απόψεις ?

C ...

πηγαινε οπως εισαι στο μαγαζι χωρις δευτερη σκεψη
em.icon.wink.png

Φίλε Κων/νε, κοίταξε πρώτα αν η κιθάρα σου πάει στο χέρι. Η Ibanez βγάζει αρκετά καλά μοντέλα στα ίδια (ή και λιγώτερα) λεφτά, είδες μήπως κάποια άλλη είναι ίσως πιο κατάλληλη; Δεν προσπαθώ να σε αποθαρρύνω φυσικά, απλώς να προσφέρω ίσως και μια άλλη άποψη.

Και μια ακόμα άποψη, θα ήταν να κοίταζες και κάποια MusicMan (στον ίδιο "χαρακτήρα" και σε παρεμφερείς τιμές).

Πες μας τις εντυπώσεις σου όταν τη δοκιμάσεις! :wink:

Joe Petrucci ? Axis ? πες καμμιά πρόταση ...

Cmaj7

Και εγω για ibanez Πηγαινα... (rgt220a) αλλα τελικα πηρα esp - δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα και να παρεις Ibanez ολοι αυτο μου λεγανε και ειχανε δικιο - Ξανα-σκεψου το.. :)

ειναι παναλαφρο οργανο και εχει πολλα κοινα με fender ηχο. την ειχα τη κιθαρα και κατα τη γνωμη μου ελεγε πολυ. απλως για τα χερια μου εχει μικρο μανικι.

Joe Petrucci ? Axis ? πες καμμιά πρόταση ... Cmaj7
Για το στυλ που υποψιάζομαι ότι ψάχνεις, είναι πολλές που κάνουν.

Για την Petrucci έχουμε ξαναγράψει, κάνε έναν κόπο και ψάξε στα παλιά post. :wink: Εμένα μου "πήγαινε πάνω μου" (sic!) φανταστικά, αν είσαι 1.90 και 120 κιλά μπορεί να σου φαίνεται σαν μπαγλαμαδάκι! 8) Η αίσθηση που δίνει είναι ότι ξαφνικά μπορείς να παίξεις 2 φορές πιο γρήγορα απ'ότι συνήθως :P , φυσικά δεν ισχύει, είναι απλώς ότι η κιθάρα δεν "αντιστέκεται", αν καταλαβαίνεις τι εννοώ...

Αλλά όλες οι MM έχουν φανταστικά μπράτσα και πολύ καλό ζύγισμα. Δύο αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους όργανα που μου αρέσουν είναι η Luke και η Axis Supersport (με humbuckers όχι P90). Η Axis με το Floyd είναι επίσης "σταθερή αξία", προσωπικά δεν θα την προτιμούσα γιατί δεν θέλω μια ακόμα κιθάρα με Floyd.

Σημείωση: όλες οι MM βγαίνουν με option για piezo (εκτός αν έχουν Floyd Rose). Δεν είναι μόνο η Petrucci.

Και εγω για ibanez Πηγαινα... (rgt220a) αλλα τελικα πηρα esp - δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα και να παρεις Ibanez ολοι αυτο μου λεγανε και ειχανε δικιο - Ξανα-σκεψου το.. :)
Δεν ξέρω τι λένε όλοι (γενικά δεν δίνω δεκάρα γι'αυτό που το "λένε όλοι"), αλλά...

... αν και έχω μια κιθάρα με μπράτσο φτιαγμένο από την ESP και είναι από τα καλύτερα που έχω παίξει (για μένα), δεν νομίζω ότι στηρίζεται πουθενά το ότι οι Ibanez είναι υπερτιμημένες. Αν ρίξεις μια ματιά στα μανίκια τους, στα τάστα και στο γενικό στήσιμο, θα δεις ότι μια χαρά τιμολογημένες είναι. Όπως και οι ESP εξάλλου. :wink:

Joe Petrucci ? Axis ? πες καμμιά πρόταση ... Cmaj7
Για το στυλ που υποψιάζομαι ότι ψάχνεις' date=' είναι πολλές που κάνουν.

Η Axis με το Floyd είναι επίσης "σταθερή αξία", προσωπικά δεν θα την προτιμούσα γιατί δεν θέλω μια ακόμα κιθάρα με Floyd.

Σημείωση: όλες οι MM βγαίνουν με option για piezo (εκτός αν έχουν Floyd Rose). Δεν είναι μόνο η Petrucci.[/quote']

1) μη ξεχνάς ότι μιλάς σε δεινόσαυρο - τι είναι το piezo ? (some kind οφ μαγνήτες νομίζω)

2) εγώ έχω μείνει στα floyd - τι άλλο παίζει ?

C-

1) μη ξεχνάς ότι μιλάς σε δεινόσαυρο - τι είναι το piezo ? (some kind οφ μαγνήτες νομίζω)
Χμμμ...

Είμαι και εγώ 37... έχω ένα παιδί... είχα "παρατήσει" για κάποιο διάστημα την κιθάρα... αν μου πεις ότι είσαι και προγραμματιστής θα αρχίσω να υποψιάζομαι παράλληλα σύμπαντα με παράλληλους... δεινόσαυρους! :D

Anyway' date=' πιεζοηλεκτρικούς μαγνήτες έχουν οι ηλεκτρακουστικές συνήθως, στις ηλεκτρικές το σχήμα μπήκε (νομίζω ευρύτερα πρώτη φορά στις Parker) για να δώσει έναν "ακουστικό" τόνο τον οποίο μπορείς να αναμείξεις με τον "ηλεκτρικό", με ενδιαφέρουσες προοπτικές.

2) εγώ έχω μείνει στα floyd - τι άλλο παίζει ?
Καταρχάς σήμερα Floyd... Floyd, έχουν λίγες κιθάρες (μιας και τα δικαιώματα τα έχει η Fender). Η JS ας πούμε έχει Edge Pro, που βασίζεται στην ίδια τεχνοτροπία, αλλά με βελτιώσεις.

Οι περισσότερες κιθάρες έχουν πιο ελαφριά "traditional" τύπου τρέμολο, είτε κάποια βελτιωμένα σύγχρονα ανάλογα. Κλασσικό παράδειγμα σύγχρονου τρέμολο το Wilkinson. Τα περισσότερα έχουν 2 βίδες που τα συνδέουν με το σώμα, όπως το Floyd. Οι περισσότεροι (και εδώ μέσα) δεν το πολυχωνεύουν το Floyd, προφανώς έχουν τους λόγους τους, εγώ είμαι κάπου στη μέση.

Στο site της Ernieball μπορείς να δεις αυτά που έχουν οι Musicman. Σε συνδιασμό με locking κλειδιά και ένα nut από γραφίτη ή ανάλογο (για να μην κολλάει η χορδή), η κιθάρα δεν ξεκουρδίζει όσο και να το βιάζεις το ρημάδι.

Κάνε ένα google search για εικόνες με λέξη-κλειδί Musicman και θα τα δεις και από πρώτο χέρι. :wink:

εγω παντως με οτι ibanez και να εχω παιξει απο φτηνες μεχρι ακριβες εχω εντυπωσιαστει.ειδικα με την js και την σειρα ibanez prestige(αν την λεω σωστα) :wink:

για esp δεν εχω μεγαλη εμπειρια.ενας φιλος μου πηρε την signature του gus απο ηχο δεν μου αρεσε γιατι ειναι για metal καταστασεις αλλα το μανικι ειναι "βουτυρο". :wink:

Οι περισσότεροι (και εδώ μέσα) δεν το πολυχωνεύουν το Floyd.
ειμαι και εγω ενας απο αυτους τους..εχθρους του floyd :P :)

εγω παντως με οτι ibanez και να εχω παιξει απο φτηνες μεχρι ακριβες εχω εντυπωσιαστει.ειδικα με την js και την σειρα ibanez prestige(αν την λεω σωστα) :wink: για esp δεν εχω μεγαλη εμπειρια.ενας φιλος μου πηρε την signature του gus απο ηχο δεν μου αρεσε γιατι ειναι για metal καταστασεις αλλα το μανικι ειναι "βουτυρο". :wink:
Τάκη ακόμα σε περιμένω να έρθεις στην Αθήνα να πάμε να δοκιμάσουμε τις Prestige, παλιοαπατεώνα! :D

Χτες πέρασα κατά τύχη από τον Τρίμη και είδα την RGT320 που έχει στη βιτρίνα, καλά, οπτικά τουλάχιστον, μιλάμε για πολλαπλούς οργασμούς! :P (και ηχητικά/παικτικά απ'ότι ακούω, αλλά αν δεν ακούσω... και πιάσω... 8) )

χαχα...μεσα οκτωβρη θα κατεβω με την ομαδα&για μια εβδομαδα...θα τα πουμε σιγουρα τοτε απο κοντα
em.icon.wink.png
&

Είμαι και εγώ 37... έχω ένα παιδί... είχα "παρατήσει" για κάποιο διάστημα την κιθάρα... αν μου πεις ότι είσαι και προγραμματιστής θα αρχίσω να υποψιάζομαι παράλληλα σύμπαντα με παράλληλους... δεινόσαυρους! :D

δεν είμαι προγραμματιστής αλλά σπούδασα 6 χρόνια ΗΥ ...

C :roll:

δεν είμαι προγραμματιστής αλλά σπούδασα 6 χρόνια ΗΥ ... C :roll:
A' date=' και σου αρέσουν και τ'αυτοκίνητα... [τανταν-τανταν τανταν-τανταν, μουσική υπόκρουση Twilight Zone'] :P

Για τις κιθάρες: θα πρότεινα να πας να τις δοκιμάσεις μια μέρα που έχεις όρεξη όλες "μαζί" (από το ένα μαγαζί στο άλλο κατευθείαν), για να δεις ποια σου "λέει". :wink:

Καλή ιδέα μου ακούγεται ...

C...

η SRV Stratocaster αν θες να παιξεις blues ..μαμαει/modules/htmlarea/images/em.icon.wink.png

παρα πολυ καλη κιθαρα!οκ δεν ειναι suhr αλλα../modules/htmlarea/images/em.icon.tongue.png

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back