gnd, δυστυχώς στις μέρες μας η ποιότητα έχει πάει περίπατο. Και δεν είναι μόνο στην κίνα το πρόβλημα (σε λίγο οι κινέζικες εταιρίες θα κάνουν outsource τα εργοστάσια στην αφρική, εκεί είναι ο επόμενος στόχος - είναι απίστευτη η κινεζική διείσδυση στην αφρική - γενικά μιλάω), και μια βόλτα στα γνωστά φόρουμ fender και
gibson να πάει κανείς θα δεί τα άπειρα προβλήματα, και δεν εστιάζεται μόνο στις κιθάρες το πρόβλημα αλλά και στα υπόλοιπα αγαθά.
Τώρα για ARZ, η κιθάρα ειναι chambered, με μειωμένο βάρος, κινέζικο μαόνι σώμα, κινέζικο alder top, κινέζικο μαόνι-alder μπράτσο (3 κομμάτια), και κινέζικη τριανταφυλιά ταστιέρα. Κατ εμέ, πλησιάζει στο 80-90% του ήχου μιας les paul traditional, χάνει σαφώς σε μάζα, ποιότητα κατασκευής, (όχι PLEK), υλικά, αλλά έχει πιο μοντέρνο σχεδιασμό (βλέπε heel και πρόσβαση στα τελευταία τάστα) και το 1/3 της τιμής. Αν κάποιος την προσέχει, και ξέρει κάποια βασικά τεχνικά, νομίζω οτι η κιθάρα θα έχει βάθος χρόνου.
Ο ήχος της ήταν τεράστια έκπληξη για μένα, στην μεσαία θέση και με το tone στο 5, στα καθαρά, έχει αυτόν τον καταπληκτικό
gibson-jazz ήχο, για τον οποίο οι EMG 81/60 καθόλου δεν προιδεάζουν!
Επίσης για κιθάρα *τόσο* ελαφριά, έχει πολύ καλό sustain, σημάδι αν μη τι άλλο στιβαρής κατασκευής...
Πάντως γενικά η Ibanez, και η κάθε εταιρία πρέπει να προσέξει περισσότερο το quality control, το οποίο στην σειρά ARZ νομίζω έχει φύγει απο κάθε έλεγχο....
Το tailpiece να πάει να φύγει στον Θεό, και να έχω και τον Τρίμμη να μου κάνει ναζάκια.... κάπου σιχτήρισα.... αλλά τέλος καλό όλα καλά...
Η επόμενη (strat american standard SSS????) ΜΟΝΟ από θωμά.... ελλάδα τέλος...