ΥΑΜΑΗΑ ΜΜ6 απόψεις...

Macubert

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γειά χαρά,

Ψάχνω τώρα τελευταία για το YAMAHA MM6. Όποιος γνωρίζει για τις δυνατότητες του και για το ποιά παρόμοια synth το ξεπερνούν, και εν τέλει ποιά αυτό ξεπερνά σε δυνατότητες, είναι δεκτός! Το χρειάζομαι για να γράφω και να παίζω με τη μπάντα μου σε progressive style, και θα ήθελα να γνωρίζω αν μπορεί να βγάλει στοιχεία αναλογικού synth... Ευχαριστώ!

Απο όσο έχω παίξει με το mm6 δεν με τρέλανε ιδιαίτερα η ποιότητα του ήχου του και απο αυτα που έχω ακούσει έχει περιορισμένες δυνατότητες . Ίσως να προτιμίσεις κανα mo6

Σε αυτά τα λεφτά υπάρχει και το roland juno d αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ας μιλήσει κάποιος έμπειρος

Με μια αναζήτηση θα βρεις περιπου 5 θεματα/ημερα για το ΜΜ6 ;D

Mε το ΜΜ6 ελάχιστα μπορείς να τροποποιήσεις τους ήχους...Η μοναδική περίπτωση που θα μπορούσα να το σκεφτώ σε κάποιο setup είναι ίσως μαζί με κάποιο virtual analog.

Σε αυτή την κατηγορία έχε υπόψη σου ότι σε λίγο θα έρθει το καινούργιο juno Di.Έχω κοιτάξει λίγο το Manual , φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον , με κάποια πρωτότυπα χαρακτηριστικά.Μένει να το ακούσουμε , πιστεύω ότι θα είναι καλό.Το μόνο ξενέρωμα ότι μάλλον δεν έχει είσοδο για expression pedal , από ό,τι διάβασα.

Θάνο, μερικά από τον πρώην κιθαρίστα σου(κιθαρίστας... λέμε τώρα...)

Το γαμαχάκι είναι πολύ value for money...(προσοπική εμπιρεία)

Παρόλα αυτά...

1)Μην χαλάσεις το χρήμα πριν το ακούσεις από κοντά

2)Μην κόλας σε επιλογές των πολλών

3)Να δοκιμάσεις και άλλα πράγματα

Το ειχα το MM6  κ θα πω τη γνωμη μου. Εχετε ακουσει ποτε την ατακα " Yamaha , τα λεφτα μου να χα" ? στη περιπτωση αυτη το ΜΜ6 ειναι η ζωντανη αποδειξη, ηχοι ναι μεν απο το μοτιφ αλλα μη ποιοτικοι, ελαχιστα πειραγματα μπορεις να κανεις, ειναι ενα arranger στην ουσια με σουλουπι synth, κ ευτυχως το πηρα μεταχειρισμενο κ δεν εδωσα τα 640 που ζηταει ο νακας. Κ το μοσχοπουλησα επισης... Μεινε μακρυα, δωσε κατι παραπανω κ παρε το τρισμεγιστο JUno G.

Το juno Di έχει έρθει και ειναι κλάσης ανώτερο σε όλους τους τομείς.Ειναι πολυ πιο παραμετροποιησιμο (έχει περιπου αντιστοιχο editor για Fantom),128 νοτες πολυφωνιας, μηχανή Juno Stage αρα καποιοι ηχοι ειναι ακριβως απο Fantom X, USB song player για backing tracks, vocoder, καλούτσικο κλαβε για τα 5,5 κιλα που ζυγίζει και πολλά άλλα.  Ακουσε samples, διαβασε reviews κτλ με απλό googlαρισμα και θα δεις οτι ειναι οτι καλυτερο για synths κατω των 600

Ευχαριστώ παιδιά για τις πληροφορίες! Ίσως ψάξω λίγο το roland juno d, αλλά το mm6 το έχω δοκιμάσει και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον...

Φίλε το juno di δοκίμασε όχι το juno d.Και εγώ τώρα έμαθα για αυτό αλλά έχει πολύ καλά specs

Τσέκαρε και για το Korg X50 αρκετά καλός ήχος (αν κρίνω από το MicroX που είχα...)

και βέβαια ποιό "synth" από το MM6.

Τώρα για την ποιότητα κατασκευής όλων αυτών των μηχανημάτων σε αυτή την κατηγορία ας μην πω τίποτα...

Το ΜΜ6 δεν έχει τίποτα το ενδιαφέρον, πέραν της πρώτης εβδομάδας χαβαλέ που θα κάνεις.

καλησπερα και καλη χρωνια σε ολουσ. εχω και το juno d αλλα και mm8. το καθε ενα ειναι καλητερο σε αλουσ τομεισ πχ το yamaha εχει να πολυ καλητερα πνευστα καλητερεσ κιθαρεσ το roland εχει καλητερα βιολια και μπορεισ να επεμβεισ πιο δραστικα στουσ ηχουσ του δεν μπωρεισ να γραψεισ απευθιασ σε αυτο ομωσ οπωσ στο yamaha. τελοσ το roland μου εχουν χαλασει καπια πληκτρα

Ανάμεσα στα Yamaha MM6, Roland Juno D (είμαι κάτοχος) και Korg X50, θα σου πρότεινα το Korg, καθώς θεωρώ ότι είναι το λιγότερο πετσοκομμένο από τα 3. Αυτό όμως που θα σου συνιστούσα να κάνεις είναι είτε να ανέβεις λίγο σε budget και να πάρεις κάτι σε Korg M50 ή Roland Juno-G/Stage ή να ψάξεις για κάτι μεταχειρισμένο, και να πας σε Korg Triton, Roland Fantom, Yamaha Motif γιατί θα σε καλύπτουν για πολλά χρόνια. Για να σου δώσω τη δικιά μου εμπειρία, όταν πήρα το Roland ήμουν ενθουσιασμένος, άλλα ένα εξάμηνο μετά ήθελα να κάνω πράγματα και ήχους που δεν μου επέτρεπε. Γι' αυτό τώρα πάω για καινούργιο synth, σαφώς πιο πλήρες.

Όσο για τα προβλήματα στα πλήκτρα που αναφέρει ο ALEXunder.pro, υπάρχει ένα πρόβλημα στα πλήκτρα που δεν χρησιμοποιούνται συχνά. Σε μένα λύθηκε πατώντας επανηλειμμένα τα πλήκτρα. Πλέον δουλεύουν μια χαρά. 

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας, αλλά μάλλον τείνω προς το juno di. Ελπίζω το πρόβλημα που είπε ο ALEXunder.pro να μην είναι τόσο έντονος...

Το έχω checkάρει το κλαβιε του Di...Ειναι καλο για τα λεφτά του, καλύτερο απο του korg X50... To Di γίνεται top seller σιγα σιγα γιατι προσφερει αρκετα πραγματα σε σχεση με αλλα synths της ιδιας κατηγορίας

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back