Η πρώτη μου "ηχογράφηση" με κάρτα ήχου!! (γνώμες)

if_it_is

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καλησπέρα σε όλους σας!! :D

Μόλις τελείωσα τα πειράματα με την καινούρια μου κάρτα ήχου (και πρώτη μου) και έχω ενθουσιαστεί!!  ;D ;D

εδώ σας δίνω το πρώτο κλιπάκι που γράφτηκε αλλά επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρία θα ήθελα να μου πείτε μήπως κάτι είναι στραβό στην ηχογράφηση και τι πρέπει να προσέξω και να διορθώσω για να βελτιωθεί ο ήχος!! ;D

Ευχαριστώ παιδιά!! ;) ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τίποτα να μην προσέξεις! :) Μια χαρά είναι, ένα όργανο μόνο του δεν "απαιτεί" πολλά - ίσως EQ, αλλά από τα ηχεία μου τώρα δε μπορώ να έχω γνώμη. Μόνος σου όμως θα βρεις βελτιώσεις ώστε να φτάσεις τον ήχο που εσύ θέλεις - και αν αποφασίσεις να βάζεις κι άλλα όργανα, ε μετά μιλάμε για τα τεχνικά της μίξης/παραγωγής κλπ.

thanx!! χαίρομαι που το πρώτο σχόλιο δεν ήταν αρνητικό!! ;D βασικά θέλω να φτιάξω λίγο τον ήχο να τον κάνω λίγο πιο πραγματικό.. Για την ώρα το έκανα normalize και του boostαρα λίγο τα μεσαία..

Πάρτε κι αυτό..  ;)

από κάρτα έχω μια m-audio 410 firewire αλλά απο εξοπλισμό θα προτιμούσα να μου πείτε τι νομίζετε πρώτα και μετά θα σας αποκαλύψω!!! ;D ;D (ακολουθώ τα χνάρια του φίλου longshadow!... ::))

ακούω λοιπόν!!

μια χαρα μου ακουγεται κι εμενα με την πρωτη ακροαση..

οσον αφορα τον ηχο , δεν νομιζω οτι ειναι γκαζια απο ενισχυτη αυτα. η ειναι guitar rig η κατι παρομοιο η πεταλιερα μπροστα απο μικρο combo.

:P :P

λες να πεσω τοσο εξω...... ::) ::)

spimav_z είπε:
μια χαρα μου ακουγεται κι εμενα με την πρωτη ακροαση..

οσον αφορα τον ηχο , δεν νομιζω οτι ειναι γκαζια απο ενισχυτη αυτα. η ειναι guitar rig η κατι παρομοιο η πεταλιερα μπροστα απο μικρο combo.

:P :P

λες να πεσω τοσο εξω...... ::) ::)
Θα συμφωνούσα απόλυτα με τον φίλτατο spimav_z, βασικά ακριβώς το ίδιο πιστεύω!!! ;) :)

spimav_z είπε:
το οτι ακούγεται έτσι είναι καλό ή κακό??? ?? μάλλον κακό ε?? :-\

Εμένα μου άρεσε ,προσωπικά δεν το είπα ως κακό αλλά ακατόρθωτο από ενισχυτή παρόλαυτα πολύ εύηχο!!! ;) :)

Το Betoto δίνει 4,70 ότι κ κιθάρα μπαίνει clean στη κάρτα κ μετά την περνάς από το GTR3 της Waves.  :P

Εγώ πάντως μυρίζομαι ότι έχει περάσει σίγουρα απο μικρόφωνο η δουλειά.

Παραείναι αεράτο για να είναι απλώς καρφί σε οποιοδήποτε vst εφέ.

Και με την δεύτερη ακρόαση αποδείχτηκε!

Πάρε ποντικάκι με πιο αθόρυβη ρόδα και πλήκτρα!

ΣΕ ΚΑΡΦΩΣΕ!

Δυστυχώς για σένα δεν είναι το ποντίκι μου αλλά ένα ξεχασμένο κομματάκι εγγραφής από κάτι πειράματα πιο πριν..

Τελικά το κλιπ γράφτηκε πάνω απ αυτό!!(απλά έμεινε λίγο η αρχή...) Ξεχάστηκε εκεί και δίνει έναν τόνο πιο φυσικό στην εγγραφή, που μπορεί όμως να σας ξεγελάει!! ;) (αν προσέξεις ακούγετε μετά απ το αρχικό τικ-τικ-τικ το cut και η σύνδεση με το νέο!!)

Trending...

Νέα θέματα