20 χρονια μετα...
Το σκαφος αυτο ηταν το πρωτο ηλ/κης κιθαρας που εφτιαξα,
με ενα Ibanez μπρατσο 24τ,Schaller Floyd και S.Duncan's Ιnvader (bridge) και Hot Rails (neck,παρα το cavity για humbucker) και γενικα το τριτο μου (μετα απο 2 μπασσα).
Η πρωτη βαφη του ηταν λευκο νιτρο,μετα το εβαψα (πανω στο νιτρο!!) με μεταλλικα χρωματα αυτοκινητου (ακρυλικα) και εφε αερογραφου (ειχα φωτο αλλα χαθηκαν μαζι με πολλες αλλες)οπως και το τελικο βερνικι.Πολυ αργοτερα βαφτηκε οπως στις φωτο,με μια απο τις πρωτες μου αερογραφιες (τα χαλια της εχει η νεραϊδουλα απο κοντα ;D)
παλι με ακρυλικα πανω στο υπαρχον νιτρο αφου αφαιρεσα τα παλια ακρυλικα.
Το σχημα της εγινε αναγκαστικα ετσι,αφου τα 3 κομματια μαονι που το αποτελουν
ηταν οριακα (και γωνιασμενα για να "φτασει" το ξυλο),και ηταν οτι ειχε απομεινει τοτε στην Rockinger οταν πηγα να παρω ενα blank.Eτσι,λογω μεγεθους δηλαδη, ονομαστηκε "the ant"...
Σημερα ξανα στα χερια μου,
αφου μου το εκανε δωρο ο παιδικος μου φιλος ο Μαρκος,στον οποιο ανηκε εδω και 10-15 χρονια,(και ειχε πλεον μεινει "μονο" του,τα υπολοιπα κομματια
της κιθαρας εγιναν ανταλλακτικα για αλλα οργανα δικα μου η του Μαρκου, ειναι και αυτος "πειραχτηρης" ;D ).
Το υποστρωμα του νιτρου ειχε πια "σκασει" κατω απο το νεωτερο ακρυλικο,
προκαλωντας ανωμαλιες,οποτε ηθελε ξυσιμο και επαναβαφη.
Στην αρχη ειπα να το "ρελικιασω" με τα υπαρχοντα χρωματα,και να το περασω ενα απλως "τελικο" μεχρι να γινει σκονη το αρχαιο υποστρωμα...
οποτε να αναγκαστω πλεον να το τριψω τελειως...
Οταν ομως εφτασα μαονακι...αρχισα να το ξανασκεφτομαι...
Λεω να το ξανακανω το μεταλλοκιθαρο που ηταν καποτε..
Για να δουμε,παλιο μαονι...(εστω και λιγο)
καλο για μεταλ??
Το σκαφος αυτο ηταν το πρωτο ηλ/κης κιθαρας που εφτιαξα,
με ενα Ibanez μπρατσο 24τ,Schaller Floyd και S.Duncan's Ιnvader (bridge) και Hot Rails (neck,παρα το cavity για humbucker) και γενικα το τριτο μου (μετα απο 2 μπασσα).
Η πρωτη βαφη του ηταν λευκο νιτρο,μετα το εβαψα (πανω στο νιτρο!!) με μεταλλικα χρωματα αυτοκινητου (ακρυλικα) και εφε αερογραφου (ειχα φωτο αλλα χαθηκαν μαζι με πολλες αλλες)οπως και το τελικο βερνικι.Πολυ αργοτερα βαφτηκε οπως στις φωτο,με μια απο τις πρωτες μου αερογραφιες (τα χαλια της εχει η νεραϊδουλα απο κοντα ;D)
παλι με ακρυλικα πανω στο υπαρχον νιτρο αφου αφαιρεσα τα παλια ακρυλικα.
Το σχημα της εγινε αναγκαστικα ετσι,αφου τα 3 κομματια μαονι που το αποτελουν
ηταν οριακα (και γωνιασμενα για να "φτασει" το ξυλο),και ηταν οτι ειχε απομεινει τοτε στην Rockinger οταν πηγα να παρω ενα blank.Eτσι,λογω μεγεθους δηλαδη, ονομαστηκε "the ant"...
Σημερα ξανα στα χερια μου,
αφου μου το εκανε δωρο ο παιδικος μου φιλος ο Μαρκος,στον οποιο ανηκε εδω και 10-15 χρονια,(και ειχε πλεον μεινει "μονο" του,τα υπολοιπα κομματια
της κιθαρας εγιναν ανταλλακτικα για αλλα οργανα δικα μου η του Μαρκου, ειναι και αυτος "πειραχτηρης" ;D ).
Το υποστρωμα του νιτρου ειχε πια "σκασει" κατω απο το νεωτερο ακρυλικο,
προκαλωντας ανωμαλιες,οποτε ηθελε ξυσιμο και επαναβαφη.
Στην αρχη ειπα να το "ρελικιασω" με τα υπαρχοντα χρωματα,και να το περασω ενα απλως "τελικο" μεχρι να γινει σκονη το αρχαιο υποστρωμα...
οποτε να αναγκαστω πλεον να το τριψω τελειως...
Οταν ομως εφτασα μαονακι...αρχισα να το ξανασκεφτομαι...
Λεω να το ξανακανω το μεταλλοκιθαρο που ηταν καποτε..
Για να δουμε,παλιο μαονι...(εστω και λιγο)
καλο για μεταλ??