Η νεα μπαντα του chad smith...

spy είπε:
Μην τολμήσεις να απαντήσεις γιατί θα προβώ σε αποκαλύψεις για το τι έπαιζες όταν δοκίμαζες ενισχυτές το 1990...  ;D ;D ;D
Εμένα τώρα γιατί μου έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι αυτό αξίζει να πληρώσω για να το μάθω?

not bad, αλλά τίποτε ενδιαφέρον. Ακούγονται όπως ακούγονται δεκάδες άλλες μπάντες που κινούνται σε αντίστοιχο ύφος. Επιπλέον, γνώμη μου είναι ότι το βαρύ πυροβολικό του chad smith κάπου "κλωτσάει" μέσα σε αυτο το μουσικό context.
+1000

για να επιστρεψουμε και στο θεμα.. ;D μια και καθησα και ακουσα τα κομματια... 

ο Chad δυστυχως δεν ειναι funk drummer & στα instrumental χωραφια αυτης της μπαντας το forward παιξιμο του δεν καθεται και πολυ καλα ,στους Peppers που ειναι πιο κοντα στο punk παει βεβαια γαντι αλλα εδω το deep pocket που απαιτει το ειδος δεν υπαρχει.

παντως οντως κατι ενδιαφερον ή καλυτερο απο τις εκατονταδες τετοιες jam funk μπαντες που υπαρχουν στον κοσμο δεν ακουσα (τη πλακα τους βεβαια κανουν οι μαγκες και πολυ καλα κανουν)

με τον κιθαριστα δεν πολυ τρελλαθηκα και τον βρηκα λιγο φλυαρο (αν και εκπληκτικο funk rhythm κιθαριστα απο τους καλυτερους λευκους που εχω ακουσει αν και τον John δεν τον πιανει στο feel & στον ηχο)

οταν μιλατε για φάνκ κ συγκεκριμένα για παπουφάνκ του 70 να πλένετε το στόμα σας.

Με κάνετε να γελάω.

REGARDS ΛΑΚΗΔΕΣ

trigga είπε:
οταν μιλατε για φάνκ κ συγκεκριμένα για παπουφάνκ του 70 να πλένετε το στόμα σας.

Με κάνετε να γελάω.

REGARDS ΛΑΚΗΔΕΣ
έχει δίκαιο ο Trigga, πρέπει να μυρίζει και λίγο disko...Yπάρχει ένα DVD από μια συναυλία του George Duke στο Τόκιο, που είναι όλα τα λεφτά, funk, jazz με υποψία disko και ένα μπασίστα που σπάει τις χορδές με slap....

trigga είπε:

Με κάνετε να γελάω.

REGARDS ΛΑΚΗΔΕΣ
ελα να ενα παπουφανκ για σενα (λευκο αλλα με τον σωστο ντραμμερ)

Συγνώμη guys, αλλά η μουσική που παίζει η μπάντα του Chad Smith δε μου κάνει τόσο πολύ για funk, όσο για acid jazz και fusion (γωνία). Funky στοιχεία υπάρχουν πάρα πολλά, αλλά το groove είναι εντελώς διαφορετικό. Εκτός αν ο ορισμός του funk πιάνει όλα τα κομμάτια που ο ρυθμικός κιθαρίστας βαράει 16α. ;)

Επίσης, η σύγκριση Frusciante / Kollman είναι εντελώς κουφή (είτε την κάνει ο playloud είτε ο SF) και βγάζει όσο νόημα βγάζει π.χ. η σύγκριση του Keith Richards με τον Larry Carlton. :)

ΥΓ. BTW, what is "παπουφανκ"? Στο σχολείο η δασκάλα των Τριγγικών μου έβαζε συνέχεια απουσίες... ;D

ΥΓ2. SF, τα κλιπάκια που έβαλες είναι άψογα. Και ο τύπος ξέρει από κιθάρες...  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παντως οι ιδιοι χαρακτηριζουν τη μουσικη τους ως funk..οποτε εμας δεν μας πεφτει λογος.. ;D ;D

προφανως δεν συγκρινω τους δυο κιθαριστες (παρα μονο στην "ικανοτητα" τους στη funk rhythm gtr οπου κατα την ταπεινη μου γνωμη αν και οι δυο ειναι εξαιρετικοι,για λευκοι παντα,ο John ειναι πιο "μεσα" στο funk)

Superfunk είπε:
Παντως οι ιδιοι χαρακτηριζουν τη μουσικη τους ως funk..οποτε εμας δεν μας πεφτει λογος.. ;D ;D
Το ξέρω, γι΄αυτό αναρωτιέμαι. Αν στις μέρες μας αυτό θεωρείται funk, τι να πω;  ???

Average white band και τα μυαλά στα blender.

Που κολλάνε όμως?Κάπου κάτι έχασα.Μάλλον.

Υ.Γ. Μπορούμε να τους βαφτίσουμε nu-funk αμα θέλετε.Δε πα να είναι ότι θέλουν, εγώ το myspace τους στο φάκελο funky στα αγαπημένα το έβαλα.

αμα θελετε παπουφάνκ σε nu-funk χρονολογια εδώ.

Βρειτε τα σιντι τους κ αντε γεια.Οι average ειναι αλλη φάση.Εγω περα απο τα 2-3 γνωστά-αγνωστα κομμάτια τους δεν τους παλεύω καστανο κ δεν μου λεει τπτ ο κιθαριάρης.

Κιθαροφάνκ κ παπουφάνκ καλο βρισκεις σε acidfunk-jazz πραγματα κ σε παλιο brownοφανκοσόουλ.

kool and the gang ειναι η ποιοτητα στον ηχο σε φάνκ.Τα πρωτα τους όμως ε οχι τα δισκο που είναι για δισκο στην εκκλησια κ φραγκα.

Γενικα υπαρχει παλιο πράμα καλο κ εχουμε ξαναμιλήσει για ποιοτικο παλιο φανκ κ νεο με vintage ηχο.

Υ.Γ.Παπουφανκ δεν μαρέϊς αυτο του άβιριτζ γουάϊτ μπάντ ναπούμι.Κρίμα του όνουμας που το αμαβρώντς αχαίριφτι ζημιοφάνκ.

Επειδή βλέπω πολλά on-topic posts και δε μ αρέσει :P, να πω πως οκ, καλές συνθέσεις ο frusciante αλλά ώρες-ώρες, κυρίως στα live, είναι για γέλια!! :P

Θάψτε με ελεύθερα!! ;D

NoIzY είπε:
Επειδή βλέπω πολλά on-topic posts και δε μ αρέσει :P, να πω πως οκ, καλές συνθέσεις ο frusciante αλλά ώρες-ώρες, κυρίως στα live, είναι για γέλια!! :P

Θάψτε με ελεύθερα!! ;D
ερχεται..

ερχεται...

συνδεεται...

μπαινει στο thread...

διαβαζει...

καιι......................

NoIzY είπε:

Θάψτε με ελεύθερα!! ;D
ti na su pw, exw mamithei sto gelio

http://www.youtube.com/watch?v=sUJHEdQBAr8

Και μιλάμε για έναν κιθαρίστα που κατά 90% αυτοσχεδιάζει στα live και δεν παίζει ποτέ τα ίδια solo, gelia pragmata ::)

Καλά ρε flea, κάνεις σαν να μην ξέρεις; Εδώ έχουμε βγάλει ...ανάπηρο τον Jimmy Page εδώ μέσα, στον Frusciante θα κωλώσουμε;  ;D ;D

spy είπε:
Καλά ρε flea, κάνεις σαν να μην ξέρεις; Εδώ έχουμε βγάλει ...ανάπηρο τον Jimmy Page εδώ μέσα, στον Frusciante θα κωλώσουμε;  ;D ;D
o Δημητρης Σελιδας (γνωστος ως Jimmy Page) ρε παιδια δεν ειναι αυτος που δεν ηξερε πως κρατανε τη πενα και επαιρνε κατι δοξαρια και μιξερ του καφε για να εντυπωσιασει?  ;D::) :-*

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλά ρε παιδιά, μη βγάλουμε τον frusciante και κανάν τρελό κιθαρίστα!! Η μπάντα έχει ταλεντάρες όπως chad και φυσικά flea 8) αλλά τι μου τσαμπουνάτε τώρα για τον johny... :P

Δε λέω, αν στη θέση του ήταν ακόμα και ο batio πιθανότατα η μπάντα δε θα είχε ούτε το 1/10 των fan της... Ο frusciante ξέρει να funkάρει καλά, μέχρι εκεί όμως!!

Τα περισσότερα σόλο του (ειδικά στα live) είναι για κλάματα!! Το wah το χρησιμοποιεί χειρότερα κι απ τον kirk!! :P Όταν πάει να παίξει γρήγορα, έχει απίστευτα sloppy παίξιμο!! Παίζει συνεχώς τα ίδια licks...

Από άποψη τεχνικής, όποιος παίζει κιθάρα πάνω από 2-3 χρόνια είναι πιθανότατα καλύτερος...

Φυσικά έχει γράψει και ωραίες μελωδίες αλλά εντάξει, μην κοιτάμε μόνο αυτά, δεν είναι κακό να λέμε και τα αρνητικά του κάθε κιθαρίστα... ;)

A, και παρόλο που ίσως να μη φαίνεται, οι rhcp είναι απ τα αγαπημένα μου συγκροτήματα!!...(τουλάχιστον μέχρι και τον τελευταίο τους δίσκο-πατάτα)... :)

Από άποψη τεχνικής, όποιος παίζει κιθάρα πάνω από 2-3 χρόνια είναι πιθανότατα καλύτερος...
Παρακαλώ να περαστεί στις ατάκες της πρώτης σελίδας, να τυπωθεί σε μπλουζάκια και σημαίες και να το διδάξουν στο πρώτο μάθημα κιθάρας σε κάθε ωδείο

Αμήν

Απ όλα αυτά που έγραψα αυτό έχεις να πεις? ::)

Δεδομένου ότι πρόσεξες το ''από άποψη τεχνικής'', το ''πιθανότατα'' καθώς και μια πολύ μικρή δόση υπερβολής που και χωρίς τη βοήθεια αυτής η πρόταση μπορεί άνετα να σταθεί, δεν καταλαβαίνω που σου φαίνεται το περίεργο...

Εκτός κι αν θεωρείς τον frusciante τεχνικό κιθαρίστα!! :P

Εντάξει, τεχνικός δεν είναι σχεδόν καθόλου, αλλά στους πεπερς νομίζω πρωτεύοντα ρόλο

παίζει το σύνολο, το οποίο είναι πολύ 'μουσικό' και δεμένο ρυθμικά.

Γι αυτό και πιστεύω οτι κάνουν ακόμα τόσο μεγάλες επιτυχίες.

Τώρα για τις ικανότητές του στα σόλο,αυτές φαίνονται στα live, αν και έχω δει λίγα, δεν μου

έχει κάνει καμία εντύπωση ο φρουσιάντε σαν σολίστας.

Αλλά επαναλαμβάνω,όπως είπε νομίζω και ο sf πιο πάνω, το μουσικό αποτέλεσμα είναι ικανό

να ξεσηκώσει πλήθη..

Άλλωστε, punk-funk παίζουν τα παιδία, όχι solo-funk  :-*

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back