Τελευταία επεξεργασία από moderator:
The story of my life! Συνοδοιπόροι Λάκη. Συλλογές δίσκων, οργάνων, περιοδικών, κλπ. Οι συλλογές δεσμεύουν. Κάποια πούλησα, κάποια πέταξα και κάποια παράτησα στο μπαλκόνι αφου δεν υπάρχει αποθήκη. Τα έστειλα ή τα απαξίωσα όλα.LK είπε:Δεν ξέρω! Μάζευα μανιωδώς δίσκους, γραμματόσημα , ταινίες....... και αρκετά άλλα αντικείμενα. Ένα πρωί πριν τέσσερα χρόνια ξύπνησα με μία απέχθεια για όλες τις συλλογές. Ένοιωσα δέσμιος όλων αυτών και μου την έδωσε! Δεν ήταν να πάω κανένα ταξίδι. Όλοι οι άλλοι απολάμβαναν τον καφέ τους στη λιακάδα και εγώ ήμουν σε κάτι σκονισμένα καταγώγια ψάχνοντας δίσκους - την ευκαιρία , το σπάνιο! Αν μου έδειχνες το video αυτό μέχρι και το 2007 θα εκστασιαζόμουν. Τώρα το μόνο που σκέφτηκα ήταν 1ον Ποίος τα ξεσκονίζει όλα αυτά ;D και 2ον σίγα μην τα έχει ακούσει όλα αυτά! Now I am Free (or just old
)!
Υπάρχουν όμως φίλοι......yameth είπε:Κάποια πούλησα, κάποια πέταξα και κάποια παράτησα στο μπαλκόνι αφου δεν υπάρχει αποθήκη.
Eμένα πάλι με κράζουν γιατί ακούω μουσική από cd και δεν παίρνω βινύλια(τα καλά αναλογικά βινύλια και όχι την ψηφιακούρα του cd).Μετά κάτι μου εξηγουν για εγγραφή με διγματοληψία στο cd ενώ το βινύλιο είναι καλύτερο επειδή είναι αναλογικη.Εκεί είναι που με πιάνει ο ύπνος ;DSuperfunk είπε:Εγω την προηγουμενη εβδομαδα χαρισα και τα τελευταια μου βυνιλια (μαζι με το πικ απ & ενα κασσετοφωνο... ;D)
Ακούς αυτό που σου αρέσει, με τον τρόπο που σου αρέσει/βολεύει.Mike G είπε:Eμένα πάλι με κράζουν γιατί ακούω μουσική από cd και δεν παίρνω βινύλια(τα καλά αναλογικά βινύλια και όχι την ψηφιακούρα του cd).Μετά κάτι μου εξηγουν για εγγραφή με διγματοληψία στο cd ενώ το βινύλιο είναι καλύτερο επειδή είναι αναλογικη.Εκεί είναι που με πιάνει ο ύπνος ;D
Been there, done that, το μετανιωσα και αγοραζω ξανα αυτα που καποτε ειχα.Superfunk είπε:Εγω την προηγουμενη εβδομαδα χαρισα και τα τελευταια μου βυνιλια (μαζι με το πικ απ & ενα κασσετοφωνο... ;D)
Oταν μιλαμε για ενα βυνιλιο 30ετιας που πουλιεται 10 χιλιαδες ευρω επειδη καποιου την βαρεσε.Καλυτερα το cd... :-Xkapdrums είπε:you're missing the point guys...οι περισσοτεροι τελος παντων....το βιντεο περικλυει σε μερικα λεπτα τον κυνισμο της εποχης στην οποια ζουμε...ηλπιζα λιγα παραπανω...![]()
Νομίζω συγχέεις cd,vinyl,mp3 και ποιότητα μουσικής.Μακάρι να ήταν όλη η μουσική που γραφόταν σε βινύλια ποιοτική.Πάντως αν κάποιος έιναι ικανός να φιλτράρει την καλή μουσική από την υπερπληθώρα προσφοράς τότε για μένα το Mp3 είναι ευλογία.Μόνο τότε όμως.vagelism είπε:Πραγματικα ...μου λειπουν οι μερες των βυνιλιων..
Ενοιωθες οτι κραταγες στα χερια σου την μουσικη...Την ξεσκονιζες με το πανακι για να μην πηδαει η βελονα.. ...χαζευες το εξωφυλο το οποιο πολλες φορες ηταν ART , διαβαζες το εσωφυλλο και τους συντελεστες..
Το κυριοτερο...Αραζες στο καναπε και ακουγες μια πλευρα και μετα την αλλη...οχι το hitακι και 3 βλακειες.
Και βεβαια..οι παραγωγες ηταν 12+ κομματια με αρχη - μεση και τελος.
Ενα ολοκληρωμενο εργο. Και με το κοστος που ειχαν τοτε τα βυνιλια, πραγματικα την εκτιμουσες την μουσικη{και τους συντελεστες μεχρι το βοηθο ηχοληπτη} και οπως ειχε πει και ο Gavin...καθε δισκος.. εβγαζε χιλιομετρα.. Τωρα καθε βδομαδα μαθητες μου φερνουν ολοκληρες δισκογραφιες καλλιτεχνων σε mp3.. ??? wtf
Ελπιζω να μην ακουστηκα μελλο...και να μην εφυγα off topic.
Όχι. Λέει (και σωστά) ότι με το βινύλιο ήσουν αναγκασμένος (σχεδόν) να ακούσεις όλο το έργο σειριακά. H ευκολία του κουμπιού έχει κάνει το attention span να μεταφράζεται σε δευτερόλεπτα πλέον. Και όπως έχω ξαναπεί πολλάκις, δεν είναι λίγοι από μας που ανακαλύψαμε σιγά σιγά αγαπημένα τραγούδια σε δίσκους που πήραμε για άλλα τραγούδια, ακριβώς εξαιτίας αυτής της σειριακής και συνεχούς ακρόασης.Mike G είπε:Νομίζω συγχέεις cd,vinyl,mp3 και ποιότητα μουσικής.Μακάρι να ήταν όλη η μουσική που γραφόταν σε βινύλια ποιοτική.Πάντως αν κάποιος έιναι ικανός να φιλτράρει την καλή μουσική από την υπερπληθώρα προσφοράς τότε για μένα το Mp3 είναι ευλογία.Μόνο τότε όμως.