Η m-audio κάνει τον υπολογιστή να σβήσει...

theonik

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του noiz.

Αντιμετωπίζω το εξής σοβαρό πρόβλημα με την κάρτα m-audio 410 (τύπος firewire) που έχω: Εδώ και περίπου δέκα μέρες ενώ παλαιότερα δεν είχα άλλο πρόβλημα, χάνει την επαφή με τον υπολογιστή μου...(μπαίνει αυτόματα η onboard κάρτα ήχου) και δεν φαίνεται πουθενά.

Αυτό λοιπόν που γίνεται είναι ότι όταν η m-audio προσπαθεί να επανακτήσει την επαφή (αυτό το συμπεραίνω αφού ανάβουν τα λαμπάκια της σαν το αυτοκίνητο του κιτ (!) διαδοχικά ακριβώς όπως όταν φορτώνει το PC στα windows) τότε ο υπολογιστής σβήνει αυτομάτως και κάνει μόνος του restart!

Δυστυχώς ή ευτυχώς το PC (AMD sempron 3600+ με 1GB RAM DDR2) δεν φταίει καθώς έχω αλλάξει δυο μητρικές σε αυτόν (η πρώτη MSI με τσιπάκι της VIA και η δεύτερη ASUS με τσιπάκι της Texas Instruments, το πιο κατάλληλο δηλαδή) καθώς επίσης ακριβώς το ίδιο restart προκαλεί και στον παλιό υπολογιστή μου (1.6GHz me 768MB RAM) που έχω ο οποίος έχει ένα firewire ανώνυμο chip αλλά που τόσο καιρό δεν είχε πρόβλημα...

Πιστεύετε ότι μπορεί να φταίει ακόμα και το καλώδιο??? Δεν έχω δοκιμάσει άλλο καλώδιο πάντως και κακώς...Αλλά μπορεί να είναι ακόμα και αυτό??

Τόσο πολύ βέβαια που να σβήνει το PC???

Έχει κανείς καμιά ιδέα για αυτό...?

Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους για τις τυχόν απαντήσεις!

αυτή την ερώτηση ομολογώ πως δεν την περίμενα αλλά για να το κάνει σε 2 pc και 3 motherboard κάτι παίζει με την κάρτα και το καλύτερο είναι να στείλεις mail στην m-audio

Thermaltake 550W αλλαγμένο δύο φορές λόγω άλλων προβλημάτων ολοκαίνουργιο, και στον παλιό υπολογιστή δεν πολυθυμάμαι...

Όπως είπα το κάνει και στους δύο υπολογιστές οπότε μάλλον δεν φταίνε τα PC....

Καλά δεν περίμενα τόσο γρήγορες απαντήσεις....

Σας ευχαριστώ για αυτό!

jmone αυτό δεν το είχα σκεφτεί και θα το κάνω όπως επίσης αύριο θα πάω και ελίνα που την είχα πάρει...

Οποιαδήποτε άλλη άποψη αν έχει κανείς δεκτή!

Αν δεν υπάρχει δυνατό τροφοδοτικό,όχι σε δύο αλλα σε όλα τα pc που θα τη δοκιμάσεις θα δημιουργεί πρόβλημα.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την onboard απ'το bios,κατέβασε τους τελευταίους drivers για την κάρτα σου και όπως είπε και ο jmone στείλε και ενα email στην maudio,είναι πολύ εξυπηρετικοί αύριο το πρωί θα έχεις απάντηση.

το είπα αυτό Clouseau γιατί το δοκίμασε σε 2 pc ;)

αλλά πλάκα πλάκα με τα pc δεν βγάζεις άκρη τα πιο άκυρα συμβαίνουν

Βρε παίδες η m-audio με παραπέμπει στην ελίνα...Γιατί δεν βρίσκω το mail τους για επικοινωνία μαζί τους....??

Τόση γκαβαμάρα έχω..??

550W είναι υπεραρκετά με την προϋπόθεση οτι δε το έχει παραφορτωμένο πχ με 2 κάρτες γραφικών,500 ανεμιστηράκια ή έχει κάνει το pc disco-μόνο strobolight δεν έχω δει ακόμα- και οτι δεν υπολειτουργεί το τροφοδοτικό.

Δεν είπα οτι είναι η λύση στο προβλημά,εξάλλου απο απόσταση περισσότερο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε και κάποια απο αυτές θα είναι σωστή.

Μπορείς να συμπληρώσεις εδώ τη φόρμα:

http://www.maudio.co.uk/index.php?do=support.contact_form

ή να στείλεις ένα email :

[email protected]

ή

[email protected]

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την onboard απ'το bios
Φίλε Clouseau αυτό γιατί να το κάνω εφόσον μου το κάνει και σε δύο διαφορετικές onboard κάρτες και ξεκίνησε ταυτόχρονα πριν από 10 μέρες και στα δύο PC...

Το PC έχει τα πολύ βασικά πάνω. Τα 550W φτάνουν και περισεύουν για τις απαιτήσεις του...

Συμπληρώνω τα παραπάνω λέγοντας ότι την κάρτα την έχω παράλληλα και με την δικιά της τροφοδοσία και χωρίς αλλά μου κάνει τα ίδια κόλπα...

χάνει την επαφή με τον υπολογιστή μου...(μπαίνει αυτόματα η onboard κάρτα ήχου) και δεν φαίνεται πουθενά

Ναι αλλά μετά από λίγο προσπαθεί να επανακτήσει επαφή και σβήνει τον υπολογιστή....

Θα το κάνω πάντως και αυτό αν και δεν νομίζω να φταίνε και οι 3 onboard (1 στον παλιό υπολογιστή και 2 στον καινούργιο μετά την αλλάγή μητρικής...).

1. Τα chips της Texas Instruments ΔΕΝ είναι πάντα η ενδεδειγμένη λύση, αν και ΣΥΝΗΘΩΣ αυτό συμβαίνει.

2. Έχεις άλλες συσκευές συνδεδεμένες πάνω στο FireWire;

3. Πολύ πιθανό να φταίει το καλώδιο FireWire.

4. Έκανες κάτι πριν 10 ημέρες, οπότε και σου παρουσιάστηκε το πρόβλημα;

1. Τα chips της Texas Instruments ΔΕΝ είναι πάντα η ενδεδειγμένη λύση' date=' αν και ΣΥΝΗΘΩΣ αυτό συμβαίνει.2. Έχεις άλλες συσκευές συνδεδεμένες πάνω στο FireWire;

3. Πολύ πιθανό να φταίει το καλώδιο FireWire.

4. Έκανες κάτι πριν 10 ημέρες, οπότε και σου παρουσιάστηκε το πρόβλημα;[/quote']

Φίλε Γεράσιμε

Όχι το firewire είναι μονάχο του...Δεν έχει άλλη συσκευή πάνω του...

Το καλώδιο firewire όντως ακόμα δεν το έχω αλλάξει, θα πάρω ένα καινούργιο σε λίγη ώρα..

Πάντως δεν έκανα απολύτως τίποτα πριν 10 μέρες που να δικαιολογεί αυτήν την "στροφή" στην συμπεριφορά της κάρτας μου..:roll:

Σημειώνω ότι ήδη έχω απενεργοποιήσει την onboard κάρτα από χθες το βράδυ και μέχρι στιγμής η m-audio δεν έχει αποσυνδεθεί...Για να δούμε γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες..

Ευχαριστώ πάντως που ασχολείστε με το πρόβλημά μου!

Οχι' date=' απλα ειναι γκαντεμης.[/quote']
Αυτό να λέγεται αν και πίστευα ότι δεν είναι μεταδοτικό αλλά μου το μετέδωσες sir!!! :lol: :lol: :lol:

1. Τα chips της Texas Instruments ΔΕΝ είναι πάντα η ενδεδειγμένη λύση' date=' αν και ΣΥΝΗΘΩΣ αυτό συμβαίνει[/quote']
Το έχεις ξαναπεί αυτό, αλλά είχα ξεχάσει να ρωτήσω περισσότερες πληροφορίες. Σε ποιες περιπτώσεις δεν είναι η καταλληλότερη λύση και πως μπορεί να το ξέρει κανείς εκ' των προτέρων;

Φιλε theoniki,μηπως εχεις ανεμιστηρα ή καποια αλλη ηλ/κη

συσκευη κοντα στην καρτα ηχου?Αν το καλωδιο της καρτας ακουμπαει

σε καποιο αλλο(ηλ.συσκευης) μπορει να υπαρχει προβλημα οπως αυτο

που αναφερεις.Μου εχει συμβει σε περιπτωση καλωδιου για internet.Τα 2 pc ειναι κοντα μεταξυ τους?Δοκιμασες μηπως να κανεις

μια επανεγκ/ση στην καρτα και στα 2 pc?ΠΟΛΥ πιθανον να φταιει το

καλωδιο,παντως... :wink:

Φιλε theoniki' date='μηπως εχεις ανεμιστηρα ή καποια αλλη ηλ/κη συσκευη κοντα στην καρτα ηχου?Αν το καλωδιο της καρτας ακουμπαει

σε καποιο αλλο(ηλ.συσκευης) μπορει να υπαρχει προβλημα οπως αυτο

που αναφερεις.Μου εχει συμβει σε περιπτωση καλωδιου για internet.Τα 2 pc ειναι κοντα μεταξυ τους?Δοκιμασες μηπως να κανεις

μια επανεγκ/ση στην καρτα και στα 2 pc?ΠΟΛΥ πιθανον να φταιει το

καλωδιο,παντως... :wink:[/quote']

Φίλε pastelius τα δύο PC είναι σε μία ασφαλή απόσταση μεταξύ τους της τάξεως των 85 Km... :D

Πάντως το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζει η κάρτα είτε την έχω πάνω στο κουτί του υπολογιστή αλλά και είτε πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι. Κάποια συσκευή κοντά δεν υπάρχει...

Επανεγκατάσταση των drivers της κάρτας έχω κάνει και στα δύο Πισιά...

Παρεπιπτόντως από την m-audio έλαβα μόλις πρι μία ώρα απάντηση σε σχετική μου ερώτηση αλλά δεν μου λένε και πολλά:

Theodoros

There could be several reasons for this type of problem, however a call to our local tech support department should ensure a quick solution.

Information on your nearest support department in Greece can be found here:

http://www.m-audio.com/index.php?do=store.international

Alternatively you may want to first check for our latest driver updates here:

http://www.m-audio.com/index.php?do=support.drivers

Regards

Richard

UK Tech Support

M Audio UK

www.m-audio.com

Σε Ελίνα που πήρα τηλέφωνο ο expert τους λείπει σε εξωτερικό μέχρι την Δευτέρα και ο υπάλληλος που μίλησα δεν είχε και πολύ όρεξη να με ακούσει... :x

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back