Η IK Multimedia μόλις ανακοίνωσε νέο Tonex Editor!

Ομορφιές!
Στο τέλος θα με πείσετε να το ''χτυπήσω'' κι εγώ..

Ομορφιές!
Στο τέλος θα με πείσετε να το ''χτυπήσω'' κι εγώ..

Ιδιαίτερα για το μικρό, το Tonex One, υπάρχουν μηδέν πιθανότητες να το δώσεις σε κιθαρίστα και να μην βρει ΚΑΠΟΙΑ χρησιμότητα σε αυτό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τόσους διαφορετικούς τρόπους , που είναι σχεδόν αστείο.

Ιδιαίτερα για το μικρό, το Tonex One, υπάρχουν μηδέν πιθανότητες να το δώσεις σε κιθαρίστα και να μην βρει ΚΑΠΟΙΑ χρησιμότητα σε αυτό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τόσους διαφορετικούς τρόπους , που είναι σχεδόν αστείο.
Αυτό έχω καταλάβει πραγματικά.
Βέβαια, είναι η αλήθεια ότι κοιτάω προς το μεγαλύτερο (ToneX Pedal), αλλά φυσικά δεν ξεγράφω το One.

Προς το παρόν δεν λοξοκοιταζω προς το μεγάλο tonex, διότι δεν βλέπω την παραπάνω χρησιμότητα για τον τρόπο που το δουλεύω. Έχω τρεις ενισχυτές άμεσα διαθέσιμους, με gain/vol/comp/noisegate/reverb/3-band eq άμεσα διαθεσιμα. Εάν θέλω να αλλάξω ενισχυτή το κάνω με μια κίνηση μέσα από -πάντα ανοικτό- software.
Τι άλλο να ζητήσω δηλαδή…
Γι’αυτο και εάν με ρωτήσει κάποιος, δεν έχω ιδέα τι παραπάνω προσφέρει το μεγάλο tonex, πέρα από τους παραπάνω ενισχυτές και ίσως την ευκολότερη προσβασιμότητα στα 20 presets (αν έχει τόσα).

Αυτό έχω καταλάβει πραγματικά.
Βέβαια, είναι η αλήθεια ότι κοιτάω προς το μεγαλύτερο (ToneX Pedal), αλλά φυσικά δεν ξεγράφω το One.

Εγώ αγοράζοντας το μικρό, απλά επιβεβαίωσα ότι αργότερα μέσα στην χρονιά, θα πάρω και το μεγάλο.

Τα πλεονεκτήματα του είναι τα εξής:
  • 150 presets στο ίδιο το πετάλι (έναντι 20)
  • 2 περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης (presence and depth)
  • Δυνατότητα να προσθέτεις / αφαιρείς / παραμετροποιείς τα δευτερεύοντα εφέ που έχουν προστεθεί (delays, modulations) από το ίδιο το πετάλι
  • Πρόσβαση σε όλο το software (Tonex Max) χωρίς "κλειδωμένους" ήχους

Εάν χρησιμοποιείς το πετάλι μονίμως ενωμένο με το pc / laptop, τα πλεονεκτήματα ελαχιστοποιούνται. Για εμένα που θέλω να το συνδέω σπάνια και να ελέγχω τα πάντα από το ίδιο το πετάλι στο board, δικαιολογείται η αγορά του μεγαλύτερου. Νομίζω.

Όντως, αξίζει. Δεν χρειάζεσαι το software, εάν τα κάνεις όλα τα παραπάνω.

Επαναφέρω το νήμα για να ενημερώσω ότι σήμερα τελικά η IK κυκλοφόρησε το νέο Editor. Το κάνω download τώρα.

Το έκανα κι εγώ και είναι όντως game changer. Έχω το Pedal.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον. Είναι η καλύτερη πλατφόρμα modeler συνδυαστικά με το hardware της πετάλι. Είτε έχεις το ΟΝΕ, είτε το PEDAL.

Το μόνο που με συγκρατεί από το να πάρω και το μεγάλο Tonex pedal, είναι η κιθάρα που μόλις παρηγγειλα. Για τον επόμενο χρόνο και μέχρι να ξεχρεώσω, θα την βγάλω με το One. Αλλά ναι, η συγκεκριμένη πλατφόρμα τώρα πια είναι τόσο καλή, που δικαιολογεί την αγορά με τα χίλια.

Πότε θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα να την κατεβάσουμε?

Εδώ και λίγη ώρα έκανα install το νέο tonex editor. Έχω συγκλονιστεί από το γεγονός ότι πλέον μπορώ να κάνω αλλαγές στον ήχο μου (την ώρα που παίζω) και να αποθηκεύονται αυτόματα, κατι που δεν μπορούσα να κάνω πριν. Πρίν επρεπε να κάνω ολόκληρη διαδικασία για να δώσω πχ λίγο presence, και εν συνεχεία να αποθηκεύω εκ νέου τον ήχο. Τώρα γίνεται επιτόπου.

Εύγε ΙΚ!

Πολύ ενδιαφέρον.

• Πρόσβαση σε όλο το software (Tonex Max) χωρίς "κλειδωμένους" ήχους

Το tonex max συμπεριλαμβάνεται στην αγορά του tonex pedal;

με το tonex one δεν έχω πρόσβαση σε όλους τους ήχους. Έχω στο 1/10 περίπου.
Ψάχνω να βρω ποιο πακέτο μπορώ να πληρώσω για τους υπόλοιπους ενισχυτές, αλλά χάνομαι στο site της ΙΚ.

Το setup, για την ημερα:

IMG_4763.jpeg

Κιθαρα στο board, Tonex One μετα τα drives (χωρις speaker simulator), board
στο FX Loop Input, ενω ταυτοχρονα ελεγχω το Tonex απο το Editor.

Μαγεία, για να χαθείς… μέρες.

Trending...

Νέα θέματα

Back