Η Gibson επανακυκλοφορεί τα μπάσα Tobias

Πόντοι
438
Η εταιρία Tobias ιδρύθηκε το 1977 και το 1990 αποκτήθηκε από την Gibson η οποία αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει 3 μοντέλα τα Tobias Classic, Killer-Β και Growler σε 4χορδες και 5 χορδες εκδόσεις.
Homepage_Masthead__14_.jpg

Όπως αναφέρει και η Gibson στο post της στο insta

"Tobias is back! Honouring the legacy of the brand and arming a new generation of bassists with the tools they need to break the mould. The all-new Tobias Original Collection features Classic, Killer B, and Growler models. All three are offered in four and five-string versions, and left-handed models. Each is equipped with high-quality hardware from Babicz and Gotoh, active electronics from Bartolini, the look and tone of the finest exotic tonewoods, and the iconic Tobias Asym neck design."

Οι τιμές Τhomann για τα 4χορδα και τα 5χορδα
τον.jpg

Και βίντεο από το κανάλι της Gibson

Το classic είναι πανέμορφο όργανο με premium υλικά αλλά η τιμή είναι αρκετά υψηλή για far East κατασκευή. Το θέμα είναι οι μαγνήτες και τα ηλεκτρικά είναι αμερικανικά ή φτιάχνονται εκεί licenced?

αλλά η τιμή είναι αρκετά υψηλή για far East κατασκευή
Yποθέτω ότι ίσως είναι για made in Indonesia. Αν ήταν US δε θέλω να μάθω πόσο θα τα κοστολογούσε η Gibson 😂

Το θέμα είναι οι μαγνήτες και τα ηλεκτρικά είναι αμερικανικά ή φτιάχνονται εκεί licenced?
Δε νομίζω να έχει εργοστάσιο εκεί η Bartolini. Προφανώς και τα προμηθεύονται κατευθείαν από την εταιρία όπως και το hardware και τα φοράνε πάνω. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις

Δεν χρειάζεται να έχει εργοστάσιο εκεί. Πχ τα κλειδιά και γέφυρες "hipshot" που φοράνε τα cort και αλλά, δεν είναι αμερικανικά. Το ίδιο και κάποιοι μαγνήτες "bartolini" που είναι licenced. Επίσης οι προενισχυσεις που φοράνε τα tribute G&L δεν είναι ίδιες με τις usa και ας λένε το αντίθετο κτλ. Επίσης κάποια ibanez φοράνε μαγνήτες nordstrand που δεν υπάρχουν σαν option για αγορά στο site της εταιρείας ( νομίζω λέγονται big break) και μάλλον είναι ασιατικής κατασκευής με άδεια από την εταιρεία κτλ

Τα θυμάμαι από το 90'ς
Μου φαίνονται ακόμα πιο άσχημα τώρα.

Μάλιστα... Να σκας 2Χ για Ινδονησία. :unsure:

Αυτη τη στιγμη τα αμερικανικα standard της Fender εχουν κατω απο 2 χιλιαρικα. Ακομα και να εχεις ΗΔΗ Fender μπασο, το βρισκω πολυ λογικοτερο σε αυτα τα λεφτα να παρεις ακομα ενα, εστω σαν επενδυση ( @LK ™®© All rights reserved)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back