Η Δικη μου καρδια - νεο τραγουδι

Spiros Mavromatis

Μέλος
Πόντοι
48
μουσικη - στιχοι δικα μου , φωνη απο τον αγαπητο φιλο Νικο Π. τον οποιο ευχαριστω πολυ , και ξαναεκτιθεμαι κυριοι , αν και υποθετω οτι δεν αρεσει πολυ αυτη η μουσικη σε πολλους.(εχω προβλημα ομως στο να ανεβασω το αρχειο...yameth...help....)

χρησιμοποιηθηκαν:

pc - nuendo 3

profire 610

focusrite twintrak pro

rode nt2A

yamaha Psr A1000 μονο για την drums

plugins: korg wavestation , finale garritan instruments ,antares autotune4

guitars : martin HD28 , ej strat , smith bsr5mw bass

rockman : distortion generator , stereo chorus

εκτος απο τα τυμπανα , ολα τ αλλα ειναι παιγμενα Live , δεν υπαρχει midi επεξεργασια. την φοβαμαι και δεν την γνωριζω καλα..

θα ηθελα γνωμες για οτιδηποτε θελετε προς βελτιωση μου.

ευχαριστω προκαταβολικα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εμενα μου αρεσε. :)

Δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο αλλα τραγουδια που κυκλοφορουν στα ραδιο-φωνα.

Μονο που η φωνη του παιδιου μου θυμισε λιγο Κλωναριδη( που τον θυμηθηκα ) :P.

Καλα, δεν ειναι και κατι τραγικο. ;D.

Καλη συνεχεια.

Τα κρουστά δεν μου άρεσαν καθόλου. Η φωνή στο ρεφρέν βγαίνει λίγο παραπάνω απ'ό,τι θα έπρεπε μπροστά. Το κομμάτι είναι καλό για το είδος τους χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίες, μάλιστα, για μένα, Βαρδίζει επικίνδυνα.

Αν θες να κονομήσεις δώστο στον Ρέμο.

Θαυμάσιες ακουστικές κιθάρες και γενικά ωραία συνοδεία.

Έχω να παίξω σε μαγαζά από το1992 και απέχω τέτοιων ακουσμάτων.

Υ.Γ. Σκέψου σοβαρά τη πρότασή μου.

Μετά την ακουστική της εισαγωγής περίμενα κάτι διαφορετικό από το drum machine στα κρουστά, που με ξένισε (και δεν είμαι ο μόνος απ' ό,τι βλέπω). Συμφωνώ επίσης ότι υπάρχει επιρροή Βαρδή, πράγμα που μάλλον δεν ενοχλεί αρκετά μεγάλο μέρος του ελληνικού ακροατηρίου.

Συγκρίνοντάς το με παλιότερη δουλειά σου πολύ πιο "ψημένο" και συγκροτημένο.

Σε βλέπω καρφί για τα τσάρτια ...  ;D

Οι στίχοι βατοί,η  μελωδία δεμένη, η φωνή καλή (όντως θυμίζει λίγο Κλωναρίδη αλλά σε πιο light εκδοχή ;D),το κομμάτι έχει αυτό το κάτι που μένει στο αυτί του ακροατή.Πολύ καλό στο είδος του :)

Ε,ρε τι κανει ο πολυς Βαρδης... ;D

Ευγε Σπυρο μου και απο εμενα,εισαι καθαροαιμο σκυλι της νυχτας και μαλιστα ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ και για αυτο σε παω..

Φυσικα εισαι και ΠΟΛΥ μεγαλος παιχτης,εχω χρονια να ακουσω τετοια μαματη ακουστικη κιθαρα, (καιρος ειναι να το πιστεψεις και εσυ βεβαια και οχι μονο ΟΛΟΙ οι αλλοι εδω μεσα... ;D)

Το κομματι ειναι χιτ.

Ηχοληψία

Ωραία ηχοληψία και μείξη ισορροπημένη.

Τα εφέ ωραία και μετρημένα. Μπράβο! Χρησιμοποίησες τον εξοπλισμό σου σωστά. Καλή δουλειά!

Ενορχήστρωση

Τι ωραίος ήχος από το smith όταν βαράει η 5η!

Τα strings "ψευτίζουν", υπερδραματοποιούν και "υποτιμούν" λίγο τα υπόλοιπα.

Εξαιρετικά πιάνο, pads και ακουστικές κιθάρες.

Το Rockman με αποτέλειωσε! Αν και κάθεται σωστά, είναι ΣΤΕΝΟ. Ισως έχεις δίκιο και είναι απλά γνώριμο και προβλέψιμο αφού δεκαετίες τώρα, είναι μέρος της λαϊκο-ποπ ενορχήστρωσης.

Αισθητικά θα προτιμούσα να έλεγε αυτό τον στίχο μια γυναίκα αν και ο φίλος Νικος Π. τραγουδάει πάρα πολύ ωραία.

Πολύ καλή δουλειά. ;)

κατ αρχας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

1.

το θεμα της drums και των λοιπων κρουστων μου εχει σπασει τα νευρα.

παντα οταν καθομαι να γραψω κατι θελω να αρχισω απο την ντραμς.

ομως μετα , κουραζομαι και μου φευγει η αρχικη ιδεα και η ορεξη.

ετσι τις πιο πολλες φορες - αφου συμβαλλει και η ελλειψη χρονου - τα παραταω.

ειπα λοιπον το συγκεκριμενο , να το αρχισω με τον ευκολο και συναμα "φτηνο" στο ακουσμα τροπο , ηχογραφωντας κατευθειαν απο το yamaha αρμονιακι σε ενα stereo audio track.

2.

ΝΑΙ , ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΒΑΡΔΗΣ & ΕΙΜΑΙ 80-ΑΚΙΑΣ.αυτο ειναι κακο για την εποχη μας αλλα βγαζω κι εγω τα απωθημενα μου.

3.

συμπερασμα : το nt2A τελικα μου αρεσει πολυ , ειδικα για τα χρηματα του.

4.

θα προσπαθησω να αλλαξω ολη την ντραμς και πρεπει να μου βγουν τα ματια να αρχισω να μαθαινω απο το απολυτο "μηδεν" το fruity loops.

εδω θα ηθελα την βοηθεια αυτων που δουλευουν καλα το προγραμμα , διοτι με τα βιντεακια του youtube δεν εβγαλα ακρη....

ειμαι διατεθειμενος ακομα και να ερθω στην αθηνα και να πληρωσω μερικες ωρες σεμιναριο στον προγραμματισμο κρουστων.

πως δουλευουν αραγε οι επαγγελματιες που ΔΕΝ εχουν φυσικα τυμπανα στον χωρο τους?

ιδεες?

αλλη λυση πλην των ez drummer & FL που ξερω ηδη?

ευχαριστω

Υ.Γ. που να τον βρω τον ρεμο?

και να τον εβρισκα , εμενα θα περιμενε οταν συνεργαζεται με τερατα?

;D ;D

spimav_z είπε:

;D ;D
O SF σου έγραψε να πιστέψεις στον εαυτό σου.

Το κομμάτι σου είναι πολύ καλύτερο από πολλά τερ..........των τεράτων όπως τ' αποκαλείς. ;)

ευχαριστω πολυ man!

ομως τωρα πρεπει να λυσω το θεμα των κρουστων γενικως.

απο που ν αρχισω?

ωστε στο μελλον να μου καλυψει οποιεσδηποτε απαιτησεις?

καποιος?

Το κομμάτι δεν το άκουσα, άρα δεν έχω σχόλιο για εκεί.

Αλλά για τα drums:

EZdrummer, Drumkit from Hell Superior, Adictive Drums είναι 3 διαφορετικά πακέτα που μου έρχονται στο νου. Νομίζω ότι ο Σπύρος (Χαρμάνης) και ο Σταύρος (Παπαδόπουλος) χρησιμοποιούν και οι δύο το τελευταίο, άρα ίσως θα ήταν μια λύση. Επιπλέον τα ντράμς της toontrack (Ez, DFH) ΔΕΝ είναι 'πειραγμένα', ενώ τα τελευταία είναι μιξαρισμένα, κλπ, πιο έτοιμα δηλ.

Άλλη λύση (ειδικά για πιό απλά πράγματα όπως ένα τραγούδι του Βαρδή), είναι οι λούπες. Υπάρχουν ΤΒ από λούπες για κάθε στυλ. Βρίσκεις, συνδιάζεις και ούτε γάτα ούτε ζημιά...

Τρίτη λύση... ο ντράμερ.

Nikolas είπε:
Τρίτη λύση... ο ντράμερ.
Tέταρτη λύση (εξεζητημένη το ξέρω... :D ;) ;D)...Roland Gr20.

Ως κιθαρίστας μπορείς να έχεις τους Αudio ήχους της πεταλιέρας ή οποιοδήποτε Midi σύνολο...

θέλει εξάσκηση, αλλά είναι πιο κοντά στους κιθαρίστες από το να προγραμματίζουν τελίτσες.

Και για μένα οι ρυθμοί και τα drums πάντα είναι πρόβλημα, γιατί από εκεί ξεκινάω...φίλε Σπύρο, σε καταλαβαίνω απόλυτα ;)

Θεωρώ πως αν δεν έλεγες ότι τα τύμπανα προέρχονται απο arranger μόνο εσύ θα το ήξερες, αφού δεν έχουν συγκεκριμμένη χροιά όπως πχ το Rockman.

Αν καίγεσαι όμως, BFD, Battery, EZDrummer, Strike, Groove Agent, KitCore, DrumCore, Session Drummer 2, Addictive Drums, Jamstix, MDrummer και λοιπα σχετικά προγράμματα χρησιμοποιούνται στις εγχώριες και μη παραγωγές.

Μπορώ να το παίξω στο ραδιόφωνο ?

Φίλε μου έγραψες. (όλα τα άλλα είναι θέμα mastering,θέλει δουλειά στους ήχους σου,μην σε ανησυχεί αυτό,το κάνουν τέλεια αν μπει στη δισκογραφία).

spimav_z είπε:

;D ;D
Το μόνο εύκολο είναι αυτό.

Πας να του πεις μια καλησπέρα στο καμαρίνι του,δεν δαγκώνει.Κανείς τους δεν δαγκώνει.Είναι όμορφα εκεί...έξω είναι άσχημα.

Το δύσκολο είναι να μέινεις και να αναπτύσσεις την δική σου ποιότητα.

studio54GR :

παιξτο live αν σ αρεσει , και πες μου.

yameth ,

τα βιολια ειναι "φτηνα" διοτι ειναι του yamaha.

τα pads και τα πιανα ειναι απο plugins.

rockman : συγκεκριμενο και στενο , ναι ... γνωριμο και αχορταγο κατα τη γνωμη μου.

, για τους 80ακηδες.. ;D

BFD, Battery, EZDrummer, Strike, Groove Agent, KitCore, DrumCore, Session Drummer 2, Addictive Drums, Jamstix, MDrummer

αρχιζω το ψαξιμο. ποιο θα διαλεγατε απο ολα αυτα που να συνδυαζει ΕΥΚΟΛΙΑ , γρηγοραδα και ποιοτητα??

μιλαω παντα για G.D.M. χρηση...

υ.γ.

G.D.M. = Greek Dog Music

;D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back