hadgi είπε:
Κοίταξε εδώ:
http://www.noiz.gr/index.php?topic=182009.0
Εγώ,τελικά,χρησιμοποίησα τη demo version του
Addictine drums,ως VST στο DAW,που δουλεύω.Έχει γύρω στους 20 έτοιμους ρυθμούς πολύ καλής ποιότητας,
αλλά δε μπορείς να φτιάξεις κάτι δικό σου.
Για δικούς μου ρυθμούς,χρησιμοποιώ τις δωρεάν ηχητικές βιβλιοθήκες της Native-instuments,IK multimedia και Yellow Tools(στο DAW μου) και τους φτιάχνω κομμάτι κομμάτι(σπαστικό,οπότε δεν το κάνω και πολύ συχνά).
Κάνεις λάθος φίλε μου. Μπορείς μια χαρά να φτιάξεις κάτι δικό σου. Τους ρυθμούς και γενικά τα drum patterns τα φτιάχνεις από άλλο πρόγραμμα σε μορφή midi (π.χ. απ'το guitar pro) και τα κάνεις import σε κάποιο πρόγραμμα DAW, μέσα στο οποίο έχεις ανοίξει σαν vst το addictive drums.Εκτός αν εννοείς πως στην demo έκδοσή του δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι δικό σου, αυτό δεν το ξέρω.
Τώρα για να απαντήσω στο ερώτημα του φίλου, εγώ αυτό που κάνω είναι το εξής:
Σαν πρόγραμμα DAW για να ηχογραφώ έχω το
reaper.
Σαν πρόγραμμα για τα ντραμς έχω το
addictive drums το οποίο θεωρώ απ'τα καλύτερα.
Για το μπάσο έχω το πακέτο
studio instruments που έχει επίσης και ντραμς, διάφορα έγχορδα και πιάνο (άθλιο). Και στο μπάσο προγραμματίζεις σε μορφή midi ό,τι θες (στο guitar pro ή άλλο παρόμοιο πρόγραμμα), το βάζεις (import) στο DAW και ανοίγεις σαν εφφέ-vst το bass studio instruments ή όποιο άλλο πρόγραμμα μπάσου έχεις και διαβάζει το midi, παίζει δηλαδή κανονικά ό,τι έχεις προγραμματίσει.
Για τις κιθάρες χρησιμοποιώ το
amplitube 3 σε συνδιασμό με κάποια impulses. Και σε αυτή την περίπτωση ανοίγεις σαν εφφέ το πρόγραμμα (amplitube) μέσα στο DAW σου και ηχογραφείς μια χαρά με πολύ καλά αποτελέσματα. Στο δικό μου pc όταν ηχογραφώ δεν ακούω τον ήχο που θα βγάλει μετά το amplitube αλλά τον ακουστικό ήχο της κιθάρας χωρίς παραμόρφωση.
Και ας περάσουμε και στο pc: δεν έχει κάτι ιδιαίτερο το δικό μου. Την απλή on board κάρτα ήχου που είχε, 1 giga μνήμη RAM και 2,3 giga CPU. Τρώει βέβαια κάτι σκαλώματα όταν έχω πολλά να τρέχουν μέσα στο DAW αλλά την δουλειά μου μια χαρά την κάνω. Αυτά από μένα, ελπίζω να βοήθησα.