Horror stories απο τα πρωτα μας μουσικα βηματα

fenderiarhs

Δυνατό μέλος
Πόντοι
723
Ανοιγω αυτο το thread καθοτι τις προαλλες συζητουσαμε με κατι φιλους το πως μαθαιναμε μουσικα οργανα ως αυτοδιδακτοι την προ ιντερνετ εποχη και πως τωρα οπου η πληροφορια ειναι διαθεσιμη παντου.

Και ολοι μας ειχαμε να διηγηθουμε παρεξηγησεις, λαθη, misconceptions σχετικα με το οργανο που προσπαθουσαμε να μαθουμε τοτε. Θυμαμαι λοιπον μετα απο χρονια κλασσικου πιανου εκει γυρω στα 17 να ζαχαρωνω καποια στρατ της πλακας στο τοπικο μουσικο καταστημα, χωρις βεβαια να εχω τα χρηματα ουτε καν για αυτη. Φευγοντας στα 18 για Ευρωπη για σπουδες ξαφνικα βλεπω πρωτα μεγαλα καταστηματα μουσικων οργανων και παθαινω σοκ. Αφου αγοραζω εκει μια στρατ ονοματι Clash (.......), νομιζω οτι αρκει. Και καπου εκει ερχεται το πρωτο σοκ. Ο πωλητης μου λεει οτι χρειαζομαι και ενισχυτη. Ουτε καν μου περναγε απο το μυαλο. Παιρνω λοιπον εναν 15αρι τρανσιστορατο fender.

Aλλα το μεγαλυτερο σοκ που θυμαμαι σημερα ειναι προσπαθωντας να κανω τα πρωτα βηματα στο οργανο, με την μεθοδο του play/rewind στο κασσετοφωνο (χωρις καν να ξερω τα κουτια της πεντατονικης κλπ) ακουγα καποια πραγματα που δεν μπορουσα να καταλαβω τι ειναι. Με το αυτι ο καλυτερος τροπος να το προσεγγισω ηταν αυτο που σημερα λεγεται slide. Eνα χρονο μετα κανοντας παντα slide, γνωριστηκα με κατι παιδια απο τα Γιαννενα, προχωρημενους, πιασαμε τη κουβεντα για κιθαρα, παιξαμε (αυτοι επαιξαν δηλαδη εγω γρατζουναγα) και καποια στιγμη Ω του θαυματος!!!!!!! μου εξηγουν οτι αυτο που εγω κανω με γλιστρημα-slide στις χορδες ειναι το bend. Σοκ και δεος.

Aλλο σοκ αντιλαμβανομια οτι υπαρχουν εφε. Ασχετος μπαινω σε ενα μαγαζι, ο πωλητης αντιλαμβανεται οτι εδω θα πεσει γλεντι, και μου φορτωνει εναν compressor (που ακομη εχω) και ενα digital delay. Θυμαμαι να το μπριζωνω να μην εχω ιδεα τι και πως να ρυθμισω οποτε το αφηνα οπως ηταν. Πρεπει να εχει καποιο preset στα 700msec. Χαος. Δεν το χρησιμοποιησα ποτε ξανα.

Με αυτα και με αλλα καποια στιγμη παιρνω μια fender american standard (η οποια ηταν 20 κλασεις πανω απο την παιχτικη μου δεινοτητα). Προσπαθουσα να βγαλω σολο Blackmore. Ποιος δεν εχει περασει αυτη τη φαση. Αλλα γκαζια μηδεν. Αυτο που νομιζα οτι ηταν η καλυτερη προσεγγιση για να πλησιασω τα "γκαζια" ηταν η θεση του επιλογεα στο neck and middle..........................για Blackmore. Tεσπα, 18 χρονων γκαζια, οποτε ο πωλητης με γλενταει ακομη μια φορα, και κανει τη στρατ φρανκεσταιν. Πανε οι στρατ μαγνητες και πανω της μπαινουν emg 85/sa/sa..................

Eχετε εσεις horror stories απο την εποχη που μαθαινατε κιθαρα την οποια βλεπετε τωρα απο μακρια λεγοντας WTF WERE I THINKING?

Ο μεγαλύτερος περιοριστικός παράγοντας ήταν η έλλειψη ίντερνετ και η έλλειψη καθοδήγησης. Φτιάξε ήχο σε solid state ενισχυτή εκείνης της εποχής χωρις κάποιον να σου δείξει και χωρίς να ξέρεις τι κάνει ο πενταθέσιος επιλογέας στην Strat (ήταν hss yamaha pacifica btw και την είχα μονίμως στον bridge γιατί μόνο εκείνος άκουγε τα γκάζια του Marshall MG30 - που ήταν όλα τα knobs τελικιασμένα γιατί νόμιζα ότι ήμανε οι ΜάνοΓουωΡ.....)

"Δυο λεπτά να ζεσταθούν οι λάμπες", μου είπε ο λεβέντης στο στούντιο και ευτυχώς συγκράτησα ένα γελάκι που μου ήρθε άκρη-άκρη. Νόμιζα ότι με δουλεύει, μικρούλης γαρ.
Δεν με δούλευε.

Όχι horror story με τη στενή έννοια αλλά σίγουρα στιγμιότυπο κολοσσιαίας άγνοιας...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back