Θα δώσω μερικές απαντήσεις σαν κατασκευαστής περιορισμένου αριθμού πεταλιών όχι φυσικά με βιοποριστικές η κερδοσκοπικές βλέψεις αλλά για δική μου χρήση ,ελπίζω να βοηθήσω .
1. Θα ήθελα να βεβαιώσω οτι το 90% των εταιρειών χρησιμοποιούν υλικά εμπορίου. Αυτό συμβαίνει για 2 λόγους, ο πρώτος οτι αγοράζουν μεγάλες ποσότητες από κάθε υλικό και έρχεται φτηνά και δεύτερον 2 ίδια πετάλια τους μεταξύ τους έχουν πολύ κοντινό ηχο δηλαδή δεν μπορεί ο μέσος μουσικό να παρατηρήσει διαφορές ανάμεσα σε 2 ίδια πετάλια επειδή οι ανοχές των υλικών είναι αρκετές και όχι ιδιαίτερες.
2. Ενας κλώνος για εμένα θα στοιχήσει με τα καλύτερα υλικά στο εμπόριο 50 ευρώ για τον κατασκευαστή με υλικά εμπορίου θα στοιχήσει 40 ευρώ ,θέλω να πω οτι εκτός τα ακριβά υλικά (κουτί , footswith, IN @ Output jack,dc jack, ) που κάνουν το μεγάλο έξοδο στην κατασκευή (όλα αυτά μαζί κάνουν γύρω στα 25-30 ευρώ) και δεν μπορείς να μειώσεις το κόστος χωρίς να πέσει η όλη εμφάνιση και η λειτουργικότητα και φυσικά η διάρκεια ζωής !!! όλα τα υπόλοιπα είναι τρίχες ... η αντίσταση εμπορίου κάνει 4 λεπτά και η καλύτερη στο κόσμο 10 λεπτά !!! φυσικά αυτά τα 5 ευρώ στην όλη διαφορά της κατασκευής για τις ,μεγάλες εταιρείες είναι ίσως και το "καλό κέρδος" που τις κάνει βιώσιμες ....
3. Υπάρχουν οι κλασικές τεράστιες σακούλες με ποσότητες 100 ή 1000 ή 10.000 τεμαχίων από κίνα ,χόνκ κόγκ ,μαλαισία κτλ που σου βγαίνει πολύ φτηνά ...στο ΕΒΑΥ πολλοί γερμανοί και άγγλοι πουλάνε αυτά τα ίδια υλικά με το τεμάχιο αφου "σπάνε την ασιατική σακούλα των 10.000'' και αποκομίζουν κέρδος μεγάλο. Οταν ψάχνεις καλό υλικό με μικρές ανοχες και άριστη ποιότητα και είσαι γνώστης
ψάχνεις μόνο με Μάρκα και όχι με μαγαζί ή χώρα που το πουλάει.
4. Βάζοντας πυκνωτές φίλμ και αντικαθυστώντας τους φτηνούς (πρόσέξτε διαφορά τιμής !!! 13 λεπτά έναντι 10 των κεραμικών και τους λέω ακριβούς ...εννοόντας για τις εταιρείες) κερδίζεις πολύ από θόρυβο ... φυσικά δεν είναι πάντα σωστό η ζητούμενο ή ακουστικά καλό αυτή αντικατάσταση.
Επίσης ένα καλό τσιπάκι ή ολοκληρωμένο καλής εταιρείας μπορέι να κάνει ενα ευρώ ακρριβότερα αλλά είναι η μέρα με την νύχτα. Για τέτοιες διαφορές τιμής μιλάμε γενικά.
Οταν πάμε σε πετάλια μπουτίκ εκεί έχουμε αρκετές διαφορές ακόμα και στα καλώδια εσωτερικά τις μονώσεις ,κόληση με καλάι ΄με περιεκτικότητα χρυσού κτλ ... τέλος πάντων για να ολοκληρώσω κάποια πράγματα χρειάζονται να γίνονται και κάποια υλικά κανούν καλά την δουλειά τους ( στα πετάλια FAZZ τα ΝΟΣ τρανζίστορ του 50, 60 και 70 είναι ολο το μυστρικό της επιτυχίας) απλά μην τρελαινόμαστε κιόλας και βασικά λίγα πετάλια αξίζουν πάνω απο 150 ευρώ να τα πληρώσεις .... θα δώσω ένα παράδειγμα εγώ κλωνοποιώ 100% το mad professor Sweet Honey OD από 270 μόνο με 1/3 των χρημάτων και 8 ώρες δουλειάς , Το Pete Cornish G2 το πλησιάζω 99,5% και από 560 ευρω και αναμονή 1 χρόνο ή 1200 δολάρια ετοιμοπαράδοτο στο ΕΒΑΥ μόνο με 120 ευρω και 12 ώρες δουλειάς , άρα καταλαβαίνει κανείς τι βγάζουν οι περισσότερες εταιρείες ....
κάποιες πληροφορίες όπως και πολλές εικόνες με τα "εντόσθια" χειροποίητης κατασκευής ,κλιπάκια τέστ , κλιπαρίσματα διόδων μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μου εδώ :
http://www.facebook.com/Analogdesign