Υπάρχουν πολλοί τομείς σε αυτό που ανέφερα ως μουσική παιδεία kilon. Για έναν μουσικό, παραγωγό κλπ, είναι και αυτά που ανέφερες συν άλλα πάρα πολλά. Αλλά η μουσική παιδεία ενός ακροατή τι γίνεται;
Ο ιστορικός τέχνης που ο ίδιος δεν είναι ούτε ζωγράφος αλλά ούτε και γλύπτης για παράδειγμα, θές να μου πείς πως είναι απαίδευτος;
έχει παιδεία και μάλιστα μέγιστη αλλά όχι ως δημιουργός.
ναι αυτό θέλω να σου πώ ακριβώς... αυτός που δεν κάνει πράξη , αυτός που διαβάζει και μελετάει είναι άνθρωπος χωρίς γνώση. Γνωρίζει την θεωρία δεν αντιλαμβάνεται την πρακτική σημασία. Άλλο θεωρία και άλλο γνώση.
Η μουσική παιδεία απαιτεί δημιουργία μουσικής. Πάντα ήμουν και θα είμαι ενάντια σε κάθε θεωρητική μελέτη ενός αντικειμένου. Απλούστατα εγώ αυτό δεν το ονομάζω παιδεία. Ασχέτως αν αυτό διδάσκουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Θες δεν θες, χλωρά και ξερά υπάρχουν, όπως και ενδιάμεσες καταστάσεις. Σε ενοχλεί που κάποιοι έχουν την εμπειρία και την γνώση να τις **αντιλαμβάνονται; Επειδή ο όρος χρησιμοποιείται από ανθρώπους με την μύτη ψηλά, δεν σημάνει πως όλοι όσοι τoν χρησιμοποιούν έχουν την μύτη τους ψιλά. Μάθε να ξεχωρίζεις ποιος χρησιμοποιεί τις λέξεις όπως και το πως τις χρησιμοποιεί στης προτάσεις του.
Πόσες φορές ένας καλλιτέχνης δεν έφαγε πόρτα επειδή άτομα με εμπειρία και "γνώση" του είπαν εμμέσως πλην σαφώς οτι η τέχνη του είναι μάπα. Και ο καλλιτέχνης μετά απο λίγο θριάμβευσε ?
Όπως σου είπα , ειδικά στην μουσική , το ψώνιο έχει φτάσει σε επίπεδο υπερχύλισης .
Αλήθεια πως ξεχωρίζεις αυτούς που έχουν το μυαλό να κρίνουν?
Συγγνώμη, καταλαβαίνεις τι γράφω η τα γράφω περίεργα; αυτό με ποιο σκεπτικό το έγραψες;
όχι βασικά δεν καταλαβαίνω αυτά που γράφεις. Είναι η εντύπωση μου ότι συγκρίνεις μια Ελλάδα , με μια Αμερική και μια Αγγλία κλτ. όταν εμείς πριν 30 χρόνια δεν είχαμε να φάμε κιολας, και εσύ απαιτείς επαγγελματισμό στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική.....
Επίσης θα βοηθούσε αν ανέφερες τι εννοείς όταν λές για "γνώση" και τι όταν μιλάς για "επαγγελματισμό" στην ηλεκτρονική μουσική.
Μιλάμε για τον ίδιο επαγγελματισμό που έδειξε η Sony στον George Michael που τον τραβολογούσε στα δικαστήρια μια δεκαετία σχεδόν γιατί ο τελευταίος ήθελε απλά να φύγει ?
Ή μιλάμε για κάτι άλλο που συμβαίνει κατά τραγική σύμπτωση μόνο στο Τζατζικιστάν?
Και μετά υπάρχει το θέμα γούστου
πχ. πολυ θεωρούν τον φοίβο , άχρηστο, εμένα μου αρέσουν πολλά κομμάτια του
απο την άλλη Brain Eno, omnisphere, Alphex Twin, etc. etc. δεν μου λένε τίποτα, προτιμώ Royksoop , Goldfrapp, Squarepusher etc.
πού είναι τα χλωρά και που τα ξερά ?
Αυτή είναι η άποψη μου , φιλικά πάντα....