Highway Telecaster Τεστ Ντράιβ Clip

fleamail

Μέλος
Πόντοι
38
Είχα για δύο μέρες μια Fender Highway Τelecaster ενος φίλου στο σπίτι και μιας κι έχει γίνει ψιλοπανικός με τις tele τον τελευταίο καιρό είπα να της κάνω ένα "ηχογραφητικό" τεστ ντράιβ. Στο κλιπάκι ακούγετε επίσης και μια martin 000xe auditorium.

Η telecaster είναι γραμμένη με τον trademark 10 της tech21 με ένα sm57 μέσω προενίσχυσης της presonus στο cubase sx.

Το κομμάτι αποτελείτε από 3 θέματα, οι μαγνήτες είναι με την σειρά πάνω, 2 μαζί και κάτω.

Το link είναι εδώ

Το μόνο που έχω να πώ για την highway είναι ότι είναι άλλο ένα κόλπο μιας μεγάλης εταιρίας για να αρπάξει τα λεφτά χρησημοποιόντας το brand name της.

Καλύτερα να πάρεις μια γιαπωνέζικη και με λιγότερα λεφτά. Τώρα όσον αφορά rockinger vs highway δεν μπορώ να εκφέρω ακόμα γνώμη.

Το μόνο που έχω να πώ για την highway είναι ότι είναι άλλο ένα κόλπο μιας μεγάλης εταιρίας για να αρπάξει τα λεφτά χρησημοποιόντας το brand name της. Καλύτερα να πάρεις μια γιαπωνέζικη και με λιγότερα λεφτά. Τώρα όσον αφορά rockinger vs highway δεν μπορώ να εκφέρω ακόμα γνώμη.
Φίλε fleamail γιατί τέτοια απαξίωση για τη Highway?

Εντάξει το νίτρο φινίρισμα μπορεί να είναι εμπορικό κόλπο, αλλά δεν είναι άσχημη κιθάρα.... μαγνήτες θέλει κατά τη γνώμη μου.

Πιθανώς η Rockinger να είναι καλύτερη για την τιμή της, αλλά κακά τα ψέματα, πολλοί αγοράζουν επώνυμα και για να διατηρήσουν κάπως την μεταπωλητική τους αξία.

Εντάξει το νίτρο φινίρισμα μπορεί να είναι εμπορικό κόλπο' date=' αλλά δεν είναι άσχημη κιθάρα.... μαγνήτες θέλει κατά τη γνώμη μου.[/quote']

To made in usa είναι το εμπορικό κόλπο. Και άν είναι να δώσω 680 ευρώ για να πάρω και μαγνήτες, άστο.

αλλά κακά τα ψέματα' date=' πολλοί αγοράζουν επώνυμα και για να διατηρήσουν κάπως την μεταπωλητική τους αξία.[/quote']

Όπως αυτοί που αγοράζουν Rav4 για να λένε ότι έχουν τζιπ.

To made in usa είναι το εμπορικό κόλπο. Και άν είναι να δώσω 680 ευρώ για να πάρω και μαγνήτες' date=' άστο.

[/quote']

Μα... είναι Made in Usa...

Και, καλώς ή κακώς, οι περισσότεροι που παίρνουν κιθάρα κάτω από χιλιάρικο, κάποια στιγμή τους αλλάζουν τους μαγνήτες...

Όπως αυτοί που αγοράζουν Rav4 για να λένε ότι έχουν τζιπ.
Ναι, αν γίνει όπως το λες τότε συμφωνώ μαζί σου...

Αν κάποιος όμως πάρει ένα RAV (το παλιό μοντέλο, γιατί το καινούργιο μου φαίνεται το κάνανε σαν μικρό Land Cruiser:? ) απλά θα έχει το καλύτερο σε συμπεριφορά εκτός δρόμου αυτοκίνητο, με συμπεριφορά επιπέδου WRC σε πατημένα χώματα. :D

Αλλά ένα Lada Niva το πατάει κάτω στα 'δύσκολα'... έτερον εκάτερον.

Και βέβαια θα έχει και την παραδοσιακή αξιοπιστία Τογιότα... αλλά αν το παίρνει μόνο γιατί είναι Τογιότα και έχει το όνομα, τότε είμαι μαζί σου. 8)

εμενα παντως η tele highway που ειχα για 2 εβδομαδες μου αρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αν εξαιρεσω τον bridge μαγνητη που και αυτος..τρωγοντανε... :)

επισης το αλλο που δεν με βολευε ηταν το πολυ λεπτο μανικι της...

Απάτη δεν είναι καθόλου φίλε fleamail, βασικά έστειλε ο Takis πίσω την κιθάρα προχτές, και την πήρα χτες. Με τον που την πήρα έκανα το εξής απλό πράγμα. ¶λλαξα πάλι τις χορδές σε 9ρες, και κατέβασα το action που είχε φτάσει ρετιρέ με αποτέλεσμα οι μαγνήτες να μην ακούγονται πλέον σαν να είναι από πηγάδι (Takis, γούστα είναι αυτά 8) ) διότι είχε γίνει η πιό σκληρή και δυσκολόπαικτη (και επικύνδινη!!! για να κάνεις σήκωμα ήθελες βοήθεια από τρακτέρ!!) κιθάρα από όσες έχω! ο χαρακτήρας της επανήλθε 100%

¶σχετο επειδή έχουμε μάστορες γιατί φτιάχνω το σπίτι, δεν ξέρω πάλι ως συνήθως τι χρόνος θα μείνει για να γράψω κάτι και να ανεβάσω.... μεσα στο Σ/Κ.

+1000 φίλε μου Gideon, στο κάτω κάτω μια Fender είναι με ότι συνεπάγεται αυτό. Επίσης ναι είναι όντως made in US τώρα αν η συναρμολόγηση γίνεται στην Ensenada αυτό άλλο καπέλο, αλλά έχω να πω το εξής.... παρατήρησες κάποιο fret buzz? είχε "ασάφεια" κάποιος διακόπτης ή κάποιο ποντετσιόμετρο? είχε πρόβλημα το nut ή το bridge? μήπως κάποια ατέλεια το μπράτσο ή έχανε την τονικότητα σε κάποια σημεία? Το φινίρισμα τώρα οκ! τι να πω Fender US με κάτω από 700 ευρώ όπως λες ντάξξξ. Δεν ξέρω για rockinger, αλλά η Highway 1 είναι για τα χρήματα της ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΜΙΑ ΛΥΣΗ!

η αποψη μου ειναι οτι ειναι μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ τελε,αλλα οπως ΟΛΕΣ οι τελε πρεπει να ξερεις να την ρυθμιζεις & να την παιζεις (ναι οι τελε εχουν διαφορετικο τροπο παιξιματος :lol: )

το συγκεκριμενο μοντελλο κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ καλυτερο απο την american std μια και εχει ολο το σωστο vintage harware (με εξαιρεση τα κλειδια τα οποια ευτυχως δεν παιζουν ρολο στον ηχο) και γενικοτερα συνδιαζει θαυμασια τον Vintage ηχο με το μοντερο (& πιο ευκολο) playability.

το μονο "λαθος" ειναι οτι επειδη φοραει τους ιδιους μαγνητες με την american std ο πισω μαγνητης στερειται του σημαντικοτατου για τον ηχο μεταλλικου base plate με αποτελλεσμα ο μαγνητης να χανει σε μεσαια & σε σκασιμο.(παραδοξως στο μοντελλο ΤΕXAS HIGHWAY ο μαγνητης ειναι ΣΩΣΤΟΣ δηλ. με baseplate)

O πανω μαγνητης ειναι μια χαρα οπως και τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ηλεκτρικα της κιθαρας οποτε μιλαμε για μια εξτρα δαπανη 5-10 ευρω αν προσθεσουμε ενα Baseplate η 30-50 ευρω αν παρουμε εναν πραγματικο μαγνητη για την πισω θεση.

Ολες οι κιθαρες της σειρας που εχω παιξει εχουν εξαιρετικη κατασκευη,ειναι ελαφριες & πολυ ζωντανες (οπως δηλ. πρεπει να ειναι καθε τελε) το φινιρισμα δε (το οποιο ειναι και ο λογος της χαμηλης τιμης της κιθαρας) ειναι πολυ λεπτο & παλιωνει γρηγορα οποτε για εμενα ειναι ενα ακομα συν :wink:

Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι την θεωρεις τοσο κακια 8O

1ον να ξεκαθαρίσω ότι μέχρι τώρα έχω παίξει με μια tele made in japan, με μια made in mexico, πριν και αφού της έβαλα seymour duncan μαγνήτες, μια made in usa χρονιάς κάπου στο 80 και την highway, την οποία σύγκρινα με τις άλλες περισσότερο στο θέμα ήχος και την κατατάσω τελευτέα

Δεν μ'απασχολεί πολύ το playability ενός οργάνου και κυρίως όταν δεν είναι δικό μου, αυτό που με απασχολεί είναι οι κοσμιτικές και κατασκευαστικές ατέλειες που παρατήρησα στην tele όπως το στραβό pickguard και μια γραμή κάτω από το φινίρισμα στο σημείο που ενώνεται το μπράτσο με το σώμα.

Δεν μου άρεσε ο bridge μαγνήτης καθόλου

Mου άρεσε πολύ ο συνδιασμός των 2

Το ποτενσιόμετρο για το volume εκανε περισσότερο θόρυβο από το πρώτο μου aria μπάσο πράγμα αδικαιολόγητο για υποτίθεται αμερικάνικα ηλεκτρονικά.

Δεν ξέρω απλά μου άφησε αρνητική εντύπωση γιατί περίμενα κάτι πολύ καλύτερο από την παλιά μου μεξικάνικη και απογοητεύτηκα, περιμένω πως και πώς την rockinger για να δω και διαφορά με αυτήν.

Κανένας όμως δεν σχολίασε τον ήχο της κιθάρας στο clip...

Ωραια και δεκτα τα σχολια σου (αν και δεν συμφωνω με πολλα) αλλα δες και τα παρακατω:

1. Κρινεις την κιθαρα για το φινιρισμα της, οταν αυτο ειναι το μονο ιδιαιτερο σημειο για το οποιο δημιουργηθηκε η συγκεκριμενη σειρα. Ειναι σαν να μου λες οτι η Les Paul εχει πολλα χαμηλομεσαια στον ηχο της. Χαιρω πολυ!

2. Μιλας για τον ηχο του bridge μαγνητη οταν τον ακους απο εναν solid state ενισχυτη. Σε συμβουλευω να βαλεις αυτον το μαγνητη και να παιξεις με εναν Twin Reverb και μετα να μας πεις αν λειπει κατι...

3. και σημαντικοτερο.....αν θελεις Fender Telecaster αγοραζεις Fender Telecaster. Αν θες 'κατι σαν' αλλα με μερικες διαφορες, μην αγορασεις Fender (αλλα rockinger,warmoth,κλπ). Η συγκριση με τη μεξικανικη μου φαινεται ανουσια γιατι μιλαμε για ιδιες κιθαρες, φτιαγμενες απο ιδια μηχανηματα, τοποθετημενα σε διαφορετικα σημεια του κοσμου. Βεβαια, μετρανε και τα....πως τα λενε....ΞΥΛΑ!

1 δεν έκρινα ποτέ την κιθάρα για το φινίρισμα αλλά για τα λάθη που έχουν γίνει στην κατασκευή. Που κολάει το φινίρισμα με χαμηλομεσαία?

2 έχεις παίξει με tech21?

3 δεν είπα ποτέ ότι θέλω fender telecaster, αλλά telecaster και όχι κάτι σαν αλλά telecaster.

Επίλογος

Το ποιο σημαντικό είναι ότι δεν είμαι κιθαρίστας, είμαι μπασίστας και από fender έχουν περάσει πολλά μπάσα από τα χέρια μου όπως και πολλά άλλα μπάσα εκτός fender. Mπορώ να πω πλέον με απόλυτη βεβαιότητα ότι για μπάσο σαν τα fender δεν έχει.

Για κιθάρες όμως, τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή που γράφω αυτά τα πράγματα, πιστεύω πως υπάρχουν πολλές καλύτερες λύσεις από την fender και από τα μοντέλα της fender που βγαίνουν τώρα.

1. Μιλησες για μια γραμμη που φαινεται κατω απο το φινιρισμα. Η γραμμη αυτη υπαρχει σε ολες τις κιθαρες(σε καποιες υπαρχουν και πανω απο δυο) γιατι εκει ενωνονται τα ξυλα. Απλα στις κιθαρες με αλλο τυπο χρωματος δεν φαινεται τοσο ευκολα.Το παραδειγμα με τα χαμηλομεσαια φυσικα δεν ειχε σχεση με το φινιρισμα. Απλα χρησιμοποιηθηκε για να τονισω ποσο προφανες ειναι αυτο που ελεγες.

2. Με Tech21 παιζω και ηχογραφω 2 χρονια τωρα. Πολυ καλα μηχανηματα αλλα solid state και οσο κι αν το θελουν καποιοι (κι εγω) παντα θα ακουγονται και συμπεριφερονται διαφορετικα απο tube.

3. Ερχεσαι στα λογια μου. Αν θες Telecaster τοτε θες Fender telecaster γιατι η fender εφτιαξε την telecaster.

Αυτα!

Eίναι γραμμή σαν να έχει σπάει το λούστρο, προσωπικά δεν έχω ξαναδεί. Για ηχογράφηση συμφωνώ ότι συμπεριφέρονται διαφορετικά οι tech21 αλλά αν θές ακούγονται το ίδιο. Στο τρίτο διαφωνώ 100%, τέσπα γούστα είναι αυτά. :wink:

Αν θες Telecaster τοτε θες Fender telecaster γιατι η fender εφτιαξε την telecaster.
Αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα φίλε mayonaise, μέχρι που έπαιξα με την Rockinger TELE...

Δε θα πω πολλά...Απλά αν σου δωθεί η ευκαιρία να δοκιμάσεις, κάντο και τα ξαναλέμε...

Το μοναδικό κόλλημα που έχω (πλέον) με το να αγοράσω κιθάρα κλώνο της Fender είναι το να είναι 100% εμφανισιακά σαν μια Fender, κι αυτό καθαρά για λόγους αισθητικού κολλήματος που έχω.

Πχ όπως έχω ξαναπεί, οι suhr έχουν απίστευτο ήχο, αλλά το headstock τους δεν τρώγεται με τίποτα!!! :lol:

Αυτή είναι βέβαια η καθαρά υποκειμενική άποψή μου... :roll: :wink:

Eίναι γραμμή σαν να έχει σπάει το λούστρο' date=' προσωπικά δεν έχω ξαναδεί. Για ηχογράφηση συμφωνώ ότι συμπεριφέρονται διαφορετικά οι tech21 αλλά αν θές ακούγονται το ίδιο. Στο τρίτο διαφωνώ 100%, τέσπα γούστα είναι αυτά. :wink:[/quote']
εγω παλι που την εχω δει σε εκατονταδες τελε τυφλος ειμαι?? :lol:

αυτη η γραμμη υπαρχει σε ΟΛΕΣ τις κιθαρες που ειναι φτιαγμενες απο περισσοτερα απο 1 κομματια,απλα στη highway λογω του εξαιρετικα λεπτου φινιρισματος φαινεται περισσοτερο :wink:

επισης για το στραβο Pickguard δεν νομιζω να εχω δει ποτε μου τελε με τελεια βαλμενο Pickguard :lol:

μαλλον δεν εχεις κατανοησει τη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ της τελε,αν θες φινιρισμα & "ποιοτητα" καλυτερα να παρεις PRS :lol: Η τελε ειναι "οπλο" οποτε αν παιζει & "μπισταει" :lol: δεν θα σκασουμε για μια βιδα στο pickguard :!: :lol:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ πάλι, δεν μπορώ να εκτιμήσω ένα μπάσσο....... είμαι κιθαρίστας fleamail.......

Eίναι γραμμή σαν να έχει σπάει το λούστρο' date=' προσωπικά δεν έχω ξαναδεί. Για ηχογράφηση συμφωνώ ότι συμπεριφέρονται διαφορετικά οι tech21 αλλά αν θές ακούγονται το ίδιο. Στο τρίτο διαφωνώ 100%, τέσπα γούστα είναι αυτά. :wink:[/quote']
εγω παλι που την εχω δει σε εκατονταδες τελε τυφλος ειμαι?? :lol:

αυτη η γραμμη υπαρχει σε ΟΛΕΣ τις κιθαρες που ειναι φτιαγμενες απο περισσοτερα απο 1 κομματια,απλα στη highway λογω του εξαιρετικα λεπτου φινιρισματος φαινεται περισσοτερο :wink:

επισης για το στραβο Pickguard δεν νομιζω να εχω δει ποτε μου τελε με τελεια βαλμενο Pickguard :lol:

μαλλον δεν εχεις κατανοησει τη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ της τελε,αν θες φινιρισμα & "ποιοτητα" καλυτερα να παρεις PRS :lol: Η τελε ειναι "οπλο" οποτε αν παιζει & "μπισταει" :lol: δεν θα σκασουμε για μια βιδα στο pickguard :!: :lol:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! Μπραβο ρε superfunk!

Trending...

Νέα θέματα

Back