help ηρθε η ωρα για αλλαγη σε λαμπα ενισχυτη?

sils

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπερα σε ολους.

Κατευθειαν στο ψητο λοιπον.

Χθες καθως πηγα να παιξω ο ηχος μου ηταν ενα μαυρο χαλι.... τα καθαρα του ενισχυτη μου αθλια με μεσαια ψωφια και χωρις μπασα....το drive δε απαισιο, περισσοτερο σαν treble booster παρα σαν distortion overdrive.

Εχω εναν ενισχυτη blackheart liitlegiant 5w και ολα τα εφε τα  εχω απο μια boss me 70.

Τον ενισχυτη τον εχω περιπου 2 χρονια(στην αποθηκη) αλλα στην ουσια εχει παιξει πολυ το τελευταιο τριμηνο περιπου 3 ωρες την ημερα.Επισης πρεπει να πω πως οταν τον εκλεισα δεν εκαιγε οπως συνηθως ηταν χλιαρος.

Μηπως πρεπει να δω αν υπαρχει καποιο προβλημα σε καποια λαμπα η  να φταιει το πολυεφφε?

Μπορω μονος μου να αλλαξω αν χρειαστει τις λαμπες του ?

Ευχαριστω.

Αλλαξε τη λυχνια (νομιζω εχει 2 λυχνιες ο ενισχυτης σου),ξεκινα απο τη...μεγαλη (EL84) & αν συνεχιζει το προβλημα αλλαξε και τη μικρη (12ΑΧ7) ,φυσικα και μπορεις να αλλαξεις μονος τις λυχνιες και ενας τυφλος πιθηκος με αλτσχαϊμερ και γαντια του μποξ μπορει να το κανει... ;D 

sils είπε:
Μηπως πρεπει να δω αν υπαρχει καποιο προβλημα σε καποια λαμπα η  να φταιει το πολυεφφε? 
δοκιμασες να παιξεις "καρφι" να δεις τι γινεται?

Επισης πρεπει να πω πως οταν τον εκλεισα δεν εκαιγε οπως συνηθως ηταν χλιαρος.
αυτο ειναι λιγο υποπτο...  Oι heaters θα επρεπε να "αναβουν", αρα να ζεσταινεται και το σασι.

Ειδες τις λαμπες οσο δουλευε?  ..."εφεγγαν" αρκετα τα νηματα απο μεσα?

ο ενισχυτης ειναι κλειστος δεν μπορω να δω τις λαμπες.

Εκει που φαινεται η διαφορα κυριως ειναι στa overdrive του πολυεφφε.

Επαιξα καρφι και ναι υπαρχει τεραστια διαφορα με πριν,αλλα ετσι αποτομα ρε γμτ.

Ευχαριστω.

Μηπως μπορει καποιος να μου εξηγησει πως μπορω να τις μετρισω με πολυμετρο (αν γινεται) ;D

Δε γινεται...αλλαξε τις λυχνιες οπως σου ειπε ο Sf. Μονο 2 εχεις οποτε δεν ειναι και κανα σοβαρο κοστος.

Δεν ειναι περιεργο ομως σε εξι μηνες καλης χρησης του ενισχυτη να θελουν αλλαγη?

Τον πηρες καινουριο η μεταχειρισμενο? Αν ισχυει το δευτερο οχι δεν κανει καμια εντυπωση. Αλλα και παλι 3 ωρες τη μερα επι 6 μηνες δεν ειναι και λιγο...

Μωρέ δοκίμασε εκεί δυο λάμπες και άσε τα πολλά!  ;D ;D

Έλα αστειεύομαι..Ξεκίνα με τις λαμπίτσες και αν δεν αλλάξει κάτι στον ήχο τότε θέλει ψάξιμο και επισκευή από τεχνικό. Άλλαξέ τες και πες μας.

sils είπε:
ο ενισχυτης ειναι κλειστος δεν μπορω να δω τις λαμπες.

Εκει που φαινεται η διαφορα κυριως ειναι στa overdrive του πολυεφφε.

Επαιξα καρφι και ναι υπαρχει τεραστια διαφορα με πριν,αλλα ετσι αποτομα ρε γμτ.
οταν λες τεραστια διαφορα, να υποθεσω προς το χειροτερο, ετσι?

...στην τελικη αν δισταζεις να αγορασεις καινουριες λαμπες, δεν εχεις κανενα γνωστο/φιλο που να εχει μια EL84 ή/και μια 12ΑΧ7 να δοκιμασεις για να δεις τη διαφορα? 

Παιδια ο ενισχυτης ειναι καινουργιος κουτι.Μαλλον θα τις αλλαξω Εχεται υποψιν κανενα καταστημα να στελνει επαρχια με λογικες τιμες να αποφυγω το ebay.

Ελπιζω τουλαχιστων να μην επαθε κατι το πολυεφφε.

Αλλα πραγματικα ακουγεται στο distortion san TENEKES.....Απο εκει που επαιζε απλα τελεια.

Επισης εχω εναν fender 600 5w Με τις τριπλες ωρες λειτουργιας και ειναι οκ..

Παντως εαν ειναι καθε εξαμηνω να θελει λαμπες με βλεπω για τρατζιστορατο....

sils είπε:
Παντως εαν ειναι καθε εξαμηνω να θελει λαμπες με βλεπω για τρατζιστορατο....
Ποιός ήρθε? ;D

Αν κάνεις...γύρω στα 200 live το...εξάμηνο ίσως. ;D

sils είπε:
Εχεται υποψιν κανενα καταστημα να στελνει επαρχια με λογικες τιμες να αποφυγω το ebay.
Ναι ο Ντούκας, αλλά αν τις βιάζεσαι καλύτερα να τον πάρεις τηλέφωνο, μη στείλεις mail.

http://www.guitars.gr/ 

τηλ: 26510-61005

Πήρα χθες το πρωί με κούριερ ένα σετ λάμπες JJ που το παράγγειλα από τον Ντούκα το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας (λιγότερο από 24 ώρες). Αν πάρεις νωρίς το πρωί Δευτέρα, είναι πιθανό να τις έχεις την άλλη μέρα στα χέρια σου. Θα πρότεινα αν αντέχεις οικονομικά να πάρεις δύο σετ λάμπες για τον ενισχυτή σου (καλό είναι να έχεις πάντα καβάτζα λάμπες). Κάνουν περίπου 50 ευρώ + μεταφορικά και καλύπτεσαι τουλάχιστον ένα χρόνο με τη χρήση αυτή.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back